Gör så här
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök. Tillsätt grönkål, spenat, buljongtärning, salt, peppar, muskot och vatten.
- Låt koka ihop i ca 15 minuter och mixa därefter soppan slät och häll tillbaka soppan i kastrullen.
- Tillsätt grädde och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
- Knäck äggen i varsin kopp.
- Koka upp vatten i en vid kastrull. Sänk värmen så det sjuder. Tillsätt ättika.
- Gör en virvel i vattnet med en slev. Släpp ner ett ägg i taget och fös eventuellt ihop dem med sleven så de håller ihop. Låt sjuda cirka 3-4 minuter och lyft sedan upp med hjälp av hålslev.
- Fördela soppan i skålar och toppa med ett pocherat ägg i varje skål.