Tillbaka till menyerna

800 kcal

Att Ă€ta efter principen 800 kcal innebĂ€r att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del vĂ€ljer att Ă€ta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror pĂ„ vad just ditt hĂ€lsomĂ„l Ă€r!

  • MĂ„ndag - 773 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Tisdag - 473 Kcal

    • Frukost

      Halv avokado

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Middag - 106 Kcal

      Tonfisk med keso mexican salsa

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Onsdag - 787 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Torsdag - 499 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Fredag - 633 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar

    • MellanmĂ„l - 291 Kcal

      Blueberry dream

    • Dessert

  • Lördag - 760 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    • Middag - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

  • Söndag - 713 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 399 Kcal

      Högrevsburgare med spetskÄl

    • MellanmĂ„l

    • Dessert

Genomsmittligt nÀringsvÀrde per dag

Kolhydrater: 39.1 gram

Fett: 32.4 gram

Protein: 52.3 gram

Energi: 662.6 kcal

  • MĂ„ndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st Ă€gg

    Gör sÄ hÀr

    Koka Àgget efter eget önskemÄl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st Ă€gg

    MĂ„ndag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En frÀsch och snabblagad rÀtt med goda grönsaker och haloumiost!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka fĂ€rsk basilika

    Gör sÄ hÀr

    • Skala moroten och löken.
    • SkĂ€r halloumin i tĂ€rningar.
    • SkĂ€r alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö pĂ„ salt och peppar.
    • LĂ€gg basilika pĂ„ en tallrik och lĂ€gg pĂ„ grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka fĂ€rsk basilika

    MĂ„ndag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st broccolistĂ„nd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka fĂ€rsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör sÄ hÀr

    • Koka nudlarna enligt anvisningar pĂ„ paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerĂ€rtor tunt, skĂ€r broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet pĂ„ mangon och skĂ€r i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och hĂ€ll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, fĂ€rsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st broccolistĂ„nd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka fĂ€rsk koriander
    • 0.5 st lime
  • Tisdag frukost 0 Kcal

    Halv avokado

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 0 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Gör sÄ hÀr

    VÀlj ut en mogen avokado (det kan vara en svÄr utmaning!), dela den och strö över lite salt eller örtagÄrdsgrydda och Àt med sked eller i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Halv avokado
    • 0

    Tisdag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st broccolistĂ„nd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka fĂ€rsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör sÄ hÀr

    • Koka nudlarna enligt anvisningar pĂ„ paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerĂ€rtor tunt, skĂ€r broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet pĂ„ mangon och skĂ€r i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och hĂ€ll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, fĂ€rsk koriander och lime.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 st broccolistĂ„nd
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefĂ€ra
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka fĂ€rsk koriander
    • 0.5 st lime

    Tisdag middag 106 Kcal

    Tonfisk med keso mexican salsa

    En skÄl med tonfisk, keso och en salsa till!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 msk tomatpurĂ©
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm lökpulver
    • 0 oregano
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g tonfisk i vatten

    Gör sÄ hÀr

    • Blanda ihop alla ingredienser i en skĂ„l.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 1 msk tomatpurĂ©
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm lökpulver
    • 0 oregano
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g tonfisk i vatten
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st Ă€gg

    Gör sÄ hÀr

    Koka Àgget efter eget önskemÄl

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st Ă€gg

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En frÀsch och snabblagad rÀtt med goda grönsaker och haloumiost!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka fĂ€rsk basilika

    Gör sÄ hÀr

    • Skala moroten och löken.
    • SkĂ€r halloumin i tĂ€rningar.
    • SkĂ€r alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö pĂ„ salt och peppar.
    • LĂ€gg basilika pĂ„ en tallrik och lĂ€gg pĂ„ grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerĂ€rtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka fĂ€rsk basilika

    Onsdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En frÀsch och snabblagad matrÀtt som gÄr att variera med olika tillbehör!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den Ă€r fĂ€rdig och tillsĂ€tt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehĂ„llet.
    • LĂ€gg paprikorna pĂ„ en plĂ„t och fyll med kycklingröran.
    • SĂ€tt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med nĂ„gra kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater
  • Torsdag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    En frÀsch och snabblagad matrÀtt som gÄr att variera med olika tillbehör!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den Ă€r fĂ€rdig och tillsĂ€tt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehĂ„llet.
    • LĂ€gg paprikorna pĂ„ en plĂ„t och fyll med kycklingröran.
    • SĂ€tt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med nĂ„gra kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglĂ„rfilĂ©
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 100 g philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g rucola
    • 75 g cocktailtomater

    Torsdag middag 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av vÄra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmÀrkt som förrÀtt eller varmrÀtt!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och hacka gul lök, lĂ„t den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. SkĂ€r sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den trĂ€iga delen pĂ„ sparrisen.
    • LĂ€gg i kastrullen och bryn tillsammans med löken nĂ„gon minut.
    • HĂ€ll pĂ„ vatten, smula ner buljongtĂ€rning och lĂ„t koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och hĂ€ll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, spĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • SkĂ€r sparrisen till toppingen i smĂ„ bitar. HĂ€ll soppan i skĂ„lar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris
  • Fredag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Njut av en av vÄra favorit primörer. En sparrissoppa passar utmÀrkt som förrÀtt eller varmrÀtt!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör sÄ hÀr

    • Skala och hacka gul lök, lĂ„t den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. SkĂ€r sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den trĂ€iga delen pĂ„ sparrisen.
    • LĂ€gg i kastrullen och bryn tillsammans med löken nĂ„gon minut.
    • HĂ€ll pĂ„ vatten, smula ner buljongtĂ€rning och lĂ„t koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och hĂ€ll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, spĂ€d med mer vatten om det behövs.
    • SkĂ€r sparrisen till toppingen i smĂ„ bitar. HĂ€ll soppan i skĂ„lar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtĂ€rning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Fredag middag 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar i och en god marinad till!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögrĂ€snudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkĂ„l
    • 3 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Skölj sjögrĂ€snudlarna. Blanda ihop marinaden i en skĂ„l.
    • SkĂ€r broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögrĂ€snudlar och vitkĂ„l.
    • Blanda ner hĂ€lften av skaldjuren.
    • LĂ€gg upp i skĂ„lar och toppa med skaldjur och fĂ€rsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögrĂ€snudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkĂ„l
    • 3 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag mellanmÄl 291 Kcal

    Blueberry dream

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bĂ€r (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg alla ingredienser i en mixer och mixa till en jĂ€mn smoothie.
    • SpĂ€d med lite vatten om det behövs.
    • HĂ€ll upp i ett glas.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl bĂ€r (frysta)
    • 1 dl mjölk
    • 1 st banan
    • 0.5 st lime
    • 50 g vatten
    • 10 g kokosskivor
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt Àr bÄde gott, enkelt och mÀttande!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör sÄ hÀr

    • LĂ€gg upp keso pĂ„ en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med haloumiost, mandel och russin

    En fÀrgrik wok med haloumi som toppas med mandel och russin!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkĂ„l
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 10 st skĂ„llad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör sÄ hÀr

    • Dela brysselkĂ„l och skala och skĂ€r lök i bitar. Skiva squash och paprika. SkĂ€r halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö pĂ„ kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner fĂ€rsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkĂ„l
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagĂ„rdskrydda
    • 10 st skĂ„llad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Lördag middag 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögrÀsnudlar i och en god marinad till!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögrĂ€snudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkĂ„l
    • 3 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör sÄ hÀr

    • Skölj sjögrĂ€snudlarna. Blanda ihop marinaden i en skĂ„l.
    • SkĂ€r broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögrĂ€snudlar och vitkĂ„l.
    • Blanda ner hĂ€lften av skaldjuren.
    • LĂ€gg upp i skĂ„lar och toppa med skaldjur och fĂ€rsk dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögrĂ€snudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl vitkĂ„l
    • 3 dl handskalade rĂ€kor i lag
    • 0 st dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefĂ€ra
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk dill
    • 1 tsk röd chili
    • 0.5 dl salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    InnehÄll
    • 600 g laxfilĂ©
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk grĂ€slök

    Gör sÄ hÀr

    • SĂ€tt ugnen pĂ„ 175°C.
    • LĂ€gg laxfilĂ©n i en ugnsfast form.
    • Pressa saften frĂ„n Âœ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över fĂ€rsk, hackad grĂ€slök.

    Ingredienser

    4 portioner

    InnehÄll
    • 600 g laxfilĂ©
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk grĂ€slök

    Söndag middag 399 Kcal

    Högrevsburgare med spetskÄl

    En burgare med mexikanska influenser. Köp en fÀrdig keso mexican salsa sÄ sparar du tid i köket!

    NÀringsvÀrden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskĂ„l
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist fĂ€rsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör sÄ hÀr

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna nĂ„gra minuter pĂ„ varje sida, krydda med salt och peppar. LĂ€gg upp pĂ„ ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskĂ„len nĂ„gon minut tills den fĂ„tt fĂ€rg.
    • LĂ€gg upp pĂ„ en tallrik och lĂ€gg pĂ„ hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.

    Ingredienser

    2 portioner

    InnehÄll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskĂ„l
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist fĂ€rsk persilja
    • 1 nypa chiliflakes
Kött/fisk/fÄgel/Àgg/vego
  • 2 st Ă€gg
  • 150 g tonfisk i vatten
  • 500 g kycklinglĂ„rfilĂ©
  • 6 dl handskalade rĂ€kor i lag
  • 600 g laxfilĂ©
  • 300 g högrevsburgare
Frukt/grönt
  • 6 st morot
  • 4 st rödlök
  • 0.75 st squash
  • 2 st röd paprika
  • 400 g sockerĂ€rtor
  • 1 st broccolistĂ„nd
  • 0.66 st gurka
  • 1 st mango
  • 2 tsk ingefĂ€ra
  • 3.5 st lime
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 4.5 st gul paprika
  • 100 g rucola
  • 225 g cocktailtomater
  • 2 st gul lök
  • 500 g vit sparris
  • 600 g sparris
  • 300 g broccoli
  • 6 dl vitkĂ„l
  • 2 tsk limesaft
  • 2 tsk riven ingefĂ€ra
  • 2 tsk röd chili
  • 1 dl salladslök
  • 1 st banan
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 100 g brysselkĂ„l
  • basilika
  • 1.5 st citron
  • 50 g spetskĂ„l
Mejeri
  • 350 g halloumi
  • 3 dl keso, 4%
  • 200 g philadelphia grillad paprika
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
Torrvaror
  • 12 msk olivolja
  • 100 g glasnudlar
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk sesamfrö
  • 40 g cashewnötter
  • 400 g sjögrĂ€snudlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 10 g kokosskivor
  • 10 st skĂ„llad mandel
  • 2 msk russin
Kryddor/smaksÀttare
  • fĂ€rsk basilika
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk mirin
  • 4 msk ljus soja
  • 4 msk koriander
  • 2 nypa chiliflakes
  • fĂ€rsk koriander
  • 1 msk tomatpurĂ©
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm lökpulver
  • oregano
  • 3 tsk örtagĂ„rdskrydda
  • 2 st hönsbuljongtĂ€rning
  • dillkvistar
  • 4 msk dill
  • salt och citonpeppar
  • grĂ€slök
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist fĂ€rsk persilja
Övrigt
  • 1 dl bĂ€r (frysta)

Prenumerera pÄ mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress hÀr bredvid sÄ fÄr du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hÀlsosam livsstil.
VĂ€lkommen!