Tillbaka till menyerna

800 kcal

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 729 Kcal

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 346 Kcal

      Räksallad med örtcréme

    • Middag - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1011 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 290 Kcal

      Tomatsoppa med fetaost

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 859 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 535 Kcal

      Stekt laxfilé med romsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 971 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 123 Kcal

      Bärsmoothie

    • Lunch - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Middag - 617 Kcal

      Tacowrap

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 724 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Omelett på grönsaksrester

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 244 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 717 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 244 Kcal

      Persisk lammgryta á la Ulrika

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 764 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 40.2 gram

Fett: 56.3 gram

Protein: 77.6 gram

Energi: 825 kcal

  • Måndag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Måndag lunch 346 Kcal

    Räksallad med örtcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 346 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk purjolök
    • 0.1 st gurka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 2 st physalis
    Örtrcréme
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör först örtcrémen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Lägg sallad på ett fat och toppa med räkor. Strimla rödlök och lägg över tillsammans med purjolök. Toppa med granatäpplekärnor. Lägg skivad gurka och physalis runt om.
    • Dekorera med dillkvist och servera med örtcrémen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st salladsblad
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk purjolök
    • 0.1 st gurka
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    Dekoration
    • 0 dillkvistar
    • 2 st physalis
    Örtrcréme
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 1 msk majonnäs
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och vitpeppar

    Måndag middag 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
  • Tisdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Bästa starten på dagen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Tisdag lunch 290 Kcal

    Tomatsoppa med fetaost

    Tisdag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    En fräsch och snabblagad rätt med goda grönsaker och haloumiost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Onsdag middag 535 Kcal

    Stekt laxfilé med romsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 535 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfilén runt om i ca 7-8 minuter. Strö på salt och peppar.
    • Gör romsåsen genom att blanda ihop ingredienserna i en skål.
    • Servera med bladspenat och en citronskiva.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Romsås
    • 2 msk crème fraiche
    • 2 msk stenbitsrom
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 dl babyspenat
    • 1 st citronskiva
  • Torsdag frukost 123 Kcal

    Bärsmoothie

    Enkel smoothie på bara 2 ingredienser!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 123 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Gör så här

    • Mixa bär med mjölk och häll upp i ett glas!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 3 dl bär (frysta)
    • 3 dl mjölk

    Torsdag lunch 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Enkelt och snabbt för dagar när det är stressigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Torsdag middag 617 Kcal

    Tacowrap

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 53 gram

    Energi: 617 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och häll i äggsmeten.
    • Stek någon minut.
    • Lägg omeletten på en tallrik.
    • Hetta upp stekpannan igen med lite smör och bryn färs med tacokrydda.
    • Häll på vatten och låt steka några minuter.
    • Fördela färsen i omeletten och strö på lite ost.
    • Rulla ihop och lägg på en ugnsplåt.
    • Toppa med lite extra ost och gratinera i ugnen i ca 12 min.
    • Servera med hackad tomat, rödlök och hackad persilja.
    • Servera med gräddfil och tacosås.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0
    • 0.5 dl riven ost
    Topping
    • 1 styck tomat
    • 0.25 st rödlök
    • 0 msk persilja
    Tillbehör
    • 0.3 dl gräddfil
    • 2 msk tacosås
  • Fredag frukost 363 Kcal

    Omelett på grönsaksrester

    Här kan du välja att inhandla grönsakerna som är med i receptet eller ta det som finns över i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner grönsakerna tillsammans med spenat.
    • Låt fräsa någon minut och häll ner äggsmeten.
    • Stek på låg värme tills omeletten blir fast.
    • Strö på lite riven ost.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 msk smör
    • 25 g spenat
    • 0.5 dl riven ost

    Fredag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Fredag middag 244 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni
  • Lördag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Lördag lunch 244 Kcal

    Persisk lammgryta á la Ulrika

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 57 gram

    Energi: 244 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Gör så här

    • Skala och skiva löken, finhacka vitlök och chili.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek kött, lök, vitlök, chili och ingefära i omgångar.
    • Lägg i en stor järngryta.
    • Vid stekning, krydda med salt, peppar, malen kanel, malen kardemumma och curry.
    • Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, aprikoser, kanelstång och kardemummakapslar.
    • Strimla salladslök och koriander och lägg ner i grytan.
    • Koka grytan i 1,5 timme.
    • Smaka av med kryddor och toppa med hackade tomater.
    • Servera med yoghurt, pistagenötter, russin, ajvar relish och pepperoni

    Ingredienser

    6 portioner

    Innehåll
    • 2 st gul lök
    • 4 klyfta vitlök
    • 1.5 st chilifrukter
    • 3 msk smör
    • 1.75 kg lammkött
    • 6 tsk riven ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 tsk malen kardemumma
    • 3 tsk kanel
    • 2 msk curry
    • 200 g krossade tomater
    • 3 dl vatten
    • 2 msk ketjap manis
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 15 st torkade aprikoser
    • 2 st kanelstång
    • 10 st kardemummakapsel
    • 1 st salladslök
    • 2 styck tomat
    • 1 kruka färsk koriander
    Tillbehör
    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0 msk pistagenötter
    • 6 msk gula russin
    • 6 msk ajvar relish
    • 6 st pepperoni

    Lördag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Söndag middag 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 st skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing
Övrigt
  • 6 dl bär (frysta)
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g kalamataoliver
  • 2 msk tacosås
  • 1 msk hamburgerdressing
Mejeri
  • 6 dl mjölk
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 1 dl havredryck
  • 100 g fetaost
  • 100 g halloumi
  • 2 msk crème fraiche
  • 100 g keso mexican salsa
  • 11.83 msk smör
  • 1 dl riven ost
  • 0.3 dl gräddfil
  • 4.5 dl naturell yoghurt
  • 1 st skiva ost
Frukt/grönt
  • 4 st salladsblad
  • 2.75 st rödlök
  • 1 msk purjolök
  • 0.1 st gurka
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 8 st gul lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 1.25 st squash
  • 0.5 st äpple
  • 0.6 kruka färsk basilika
  • 1 st gul paprika
  • 2 st morot
  • 1 st röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 2 dl babyspenat
  • 1 st citronskiva
  • 5 styck tomat
  • 3.75 st champinjoner
  • 25 g spenat
  • 250 g vit sparris
  • 300 g sparris
  • 3 st chilifrukter
  • 12 tsk riven ingefära
  • 2 st salladslök
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 2 st citron
  • 3 st lökring
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 600 g kycklingfilé
  • 575 g nötfärs
  • 1350 g laxfilé
  • 2 msk stenbitsrom
  • 100 g tonfisk
  • 4 st ägg
  • 3.5 kg lammkött
  • 12 st pepperoni
  • 20 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • dillkvistar
  • 1.5 krm örtagårdskrydda
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
  • 7 tsk kanel
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 18.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • persilja
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 12 tsk malen kardemumma
  • 4 msk curry
  • 4 msk ketjap manis
  • 2 st köttbuljongtärning
  • 4 st kanelstång
  • 20 st kardemummakapsel
  • 2 kruka färsk koriander
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • gräslök
  • 1 krm grillkrydda
Torrvaror
  • 8.5 msk olivolja
  • 1200 g krossade tomater
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk pumpakärnor
  • 100 g bönpasta
  • 6 dl kaffe
  • 30 st torkade aprikoser
  • pistagenötter
  • 12 msk gula russin

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!