Tillbaka till menyerna

800 kalorier:2

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 748 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 447 Kcal

      Kycklingpaj med curry

    • Mellanmål - 48 Kcal

      Golden Night Cap Milk - 2 portioner

    • Dessert

  • Tisdag - 765 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 253 Kcal

      Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    • Middag - 464 Kcal

      Hamburgare med ädelostcréme

    • Mellanmål - 48 Kcal

      Golden Night Cap Milk - 2 portioner

    • Dessert

  • Onsdag - 1192 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Middag - 603 Kcal

      Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 967 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost

    • Lunch - 256 Kcal

      Mozzarella med tomat och olivsallad

    • Middag - 589 Kcal

      Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    • Mellanmål - 122 Kcal

      Pekanbollar med clementin

    • Dessert

  • Fredag - 883 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 299 Kcal

      Varma grönsaker med halloumi

    • Middag - 585 Kcal

      Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1273 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 88 Kcal

      Långpannebröd med frön

    • Lunch - 191 Kcal

      Julbord - Rödkålssallad med prinskorv

    • Middag - 459 Kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål - 536 Kcal

      Varm grön sallad med boursinost

    • Dessert

  • Söndag - 765 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 409 Kcal

      Äggröra med skinka och nötter

    • Middag - 356 Kcal

      Entrecote med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 39.3 gram

Fett: 60.3 gram

Protein: 56 gram

Energi: 941.9 kcal

  • Måndag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Måndag middag 447 Kcal

    Kycklingpaj med curry

    Gott och räcker till många!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Mät upp mjölet och lägg i smöret.
    • Arbeta snabbt ihop degen och kläm ut den i en pajform.
    • Pricka skalet med en gaffel och ställ in i frysen i 20 minuter.
    • Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    • Bena ur kycklingen och lägg i pajskalet.
    • Strimla purjolök och lägg över kycklingen.
    • Vispa ägg, grädde, vatten, ost, salt, peppar och curry i en skål och häll i pajskalet.
    • Strö över pinjenötter och grädda i mitten av ugnen i ca: 20 – 25 minuter.
    • Servera med grönsallad gjord på färsk spenat, gurka, paprika och alfaalfagroddar med 1 msk olivolja + ½ msk balsamvinäger.
    • Servera direkt.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 2 dl mjöl av bovete
    • 3.5 msk psylliumhusk
    • 100 g smör
    • 0.2 tsk salt
    Fyllning
    • 1 st hel kyckling
    • 10 cm purjolök
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 100 g vatten
    • 0.5 tsk salt
    • 0.2 tsk svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 2 dl riven ost
    • 2.5 msk pinjenötter

    Måndag mellanmål 48 Kcal

    Golden Night Cap Milk - 2 portioner

  • Tisdag lunch 253 Kcal

    Tandoorikyckling med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär kycklingfilén i lagom stora bitar och strö på salt och peppar.
    • Blanda tandoorimixen med yoghurt i en skål och vänd ner kycklingen.
    • Fördela kycklingen i en ugnsform och stek i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skölj sjögräsnudlarna.
    • Skiva squashen i tunna stavar.
    • Skala och skiva moroten i tunna stavar.
    • Strima löken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka grönsakerna.
    • Tillsätt ingefära och riven vitlök.
    • Häll på honung och soja.
    • Strö över spiskummin och curry, låt steka i någon minut.
    • Blanda ner sjögräsnudlarna och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med kycklingen och gräddfil.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 20 g Tandoori Chicken Spise Mix
    • 0.33 dl naturell yoghurt
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 1 st squash
    • 0.5 st morot
    • 1 st gul lök
    • 0.5 tsk rapsolja
    • 40 g haricots verts
    • 40 g sockerärtor
    • 1.5 tsk ingefära
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.2 tsk spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0.33 dl gräddfil

    Tisdag middag 464 Kcal

    Hamburgare med ädelostcréme

    Laga en god hamburgare tillsammans med en ädelostcréme. Laga en extra portion och spara till dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 464 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren runt om.
    • Strö på salt, peppar och kryddor.
    • Lägg haricot verts och sockerärtor bredvid och stek upp hastigt.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker och hamburgare.
    • Toppa med skivad tomat, ädelostcréme, rödlök och lite kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 120 g hamburgare
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm grillkrydda
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 2 st salladsblad
    • 4 st cocktailtomat
    • 2 portion saint Agur créme
    • 0.15 st rödlök
    • 1 msk kapris

    Tisdag mellanmål 48 Kcal

    Golden Night Cap Milk - 2 portioner

  • Onsdag lunch 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Onsdag middag 603 Kcal

    Glutenfri kantarellpaj med västerbottenost

    Gör en härlig paj och servera till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 603 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader. Rulla ut pajdegen i en pajform ca: 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter. Höj temperaturen till 200 grader.
    • Rensa svampen. Skala och skär löken i mindre och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med smör och lägg först ner svampen och låt steka 5 minuter.
    • Tillsätt lök och vitlök och krydda. Strimla purjolök och blanda ner. Fördela svampblandningen i pajformen och strö över ost. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål och häll över pajen.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter

    Ingredienser

    4 portioner

    • 250 g smördeg glutenfri
    Fyllning
    • 400 g trattkantareller
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 10 cm purjolök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
  • Torsdag lunch 256 Kcal

    Mozzarella med tomat och olivsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Gör så här

    • Skiva tomaten.
    • Skär cocktailtomater och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med lite av oljan från tomaterna, oliver, vinäger, honung, persilja, salt och peppar.
    • Lägg kvistar av persilja på en tallrik och lägg på skivade tomater.
    • Häll av lagen från mozzarellan och skär ett kryss i osten.
    • Lägg osten på salladen och häll över tomatsalladen.
    • Toppa med mandel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Torsdag middag 589 Kcal

    Fläskspett med fetakräm och grönsaksmos

    Laga en god lördagsmiddag och grilla lite fläskspett som du serveras tillsammans med en fetakräm och lite grönsaksmos!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 40 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 589 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att lägga havrefraiche och fetaost i en matberedare och pressa ner en vitlöksklyfta.
    • Mixa slät till en Créme.
    • Tillsätt citron, salt och peppar och lägg i en skål och blanda ner gurka.
    • Dekorera med citronzest och en gurkskiva.
    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Pressa en vitlöksklyfta och hacka chili, riv ingefäran och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser i skålen och vispa runt.
    • Skär köttet i större bitar och lägg i skålen med marinad.
    • Trä på bitarna på spettet.
    • Lägg spetten på grillen i cirka 10 min.
    • Dela och skär Romanesco och broccoli i buketter och koka upp tills de är halv mjuka.
    • Häll av vattnet och mixa med en stavmixer till ett mos, tillsätt smör och rör runt.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 8 st träspett
    • 500 g fläskkarré
    Marinad
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ljus soja
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 tsk rapsolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Grönsaksmos
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 st broccolistånd
    • 30 g smör
    • 0 salt och svartpeppar
    Fetaostcrème
    • 2 dl havrefraiche
    • 80 g fetaost
    • 0.5 st gurka
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk citronzest
    Dekoration
    • 1 st citron
    • 100 g ärtskott
    • 0.2 st blomkålshuvud

    Torsdag mellanmål 122 Kcal

    Pekanbollar med clementin

    Pekanbollar med clementinsmak - gott att ha till snacks!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 122 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare
    • Pressa ut saften från clementinen.
    • Mixa till en grov smet.
    • Forma till bollar och ställ i kylen eller servera i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 st torkade fikon
    • 1 dl cashewnötter
    • 1 dl pekannötter
    • 0.5 dl nyponmjöl
    • 1 st clementin
  • Fredag lunch 299 Kcal

    Varma grönsaker med halloumi

    Redo för kylskåpsrensning? Då passar detta recept perfekt, töm kylskåpet med grönsaker och stek i en stekpanna. Har du inte halloumi hemma? Välj isåfall valfritt protein till denna rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Skiva halloumi. Skala och riv vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn halloumi runt om.
    • Lägg i grönsaker, vitlök, kryddor och låt steka några minuter.
    • Lägg upp på tallrik med osten över.
    • Rosta solrosfrön i en torr stekpanna och toppa rätten med.
    • Dekorera med färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st paprika
    • 0.75 st broccolistånd
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 6 st cocktailtomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 2 msk solrosfrön
    • 0.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Fredag middag 585 Kcal

    Kycklingplåt med mozzarellagratinerade tomater

    En allt i ett rätt som sköter sig själv i ugnen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 585 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda kycklingfiléerna med olja, örter, vitlök, salt och peppar i en skål.
    • Lägg ut allt på en ugnsplåt.
    • Dela tomaterna och lägg runt om kycklingen.
    • Strö på salt och peppar på tomaterna och lite balsamico.
    • Sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skiva mozzarellan och fördela på tomaterna.
    • Lägg på oliver och sätt in i ugnen i ytterligare 15 minuter.
    • Strö på färska örter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g kycklinglårfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 2 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 styck tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 125 g mozzarella
    • 12 st svarta oliver
    • 3 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • Lördag frukost 88 Kcal

    Långpannebröd med frön

    Ett snabbakat bröd - servera med färskost och valfri grönsak. Fungerar utmärkt till frukost eller mellanmål! Använd en halv burk 10% kesella i brödet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 88 kcal

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda ned resten av ingredienserna.
    • Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten.
    • Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
    • Skär brödet i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in.

    Ingredienser

    24 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 dl kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 krm salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 0.5 dl pumpakärnor

    Lördag lunch 191 Kcal

    Julbord - Rödkålssallad med prinskorv

    En fantastisk kombination - rödkålssallad med prinskorv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g prinskorv med hög kötthalt
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 0.5 st rött äpple
    • 10 st physalis
    • 1 kvist färsk persilja
    Marinad
    • 1 tsk ättika
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk vatten
    • 0.5 msk anis

    Gör så här

    Marinad: Häll ättika, honung och vatten i en skål. Rosta anis i en torr stekpanna. Häll i och blanda runt.

    • Strimla rödkål. Skiva äpple.
    • Dela physalis i två delar och hacka persilja.
    • Lägg allt i en bunke och häll marinaden över.
    • Bryn prinskorv med smör i en stekpanna.
    • Lägg upp rödkålssallad på ett fat och servera med prinskorv.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 500 g prinskorv med hög kötthalt
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 0.5 st rött äpple
    • 10 st physalis
    • 1 kvist färsk persilja
    Marinad
    • 1 tsk ättika
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 tsk vatten
    • 0.5 msk anis

    Lördag middag 459 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 459 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Lördag mellanmål 536 Kcal

    Varm grön sallad med boursinost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela broccoli i mindre buketter.
    • Skölj och dela sparris, haricot verts, sockerärtor och squash i bitar.
    •  Skala och hacka salladslök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs upp alla grönsaker i cirka 5 min.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp spenat på tallrik och lägg på de varma grönsakerna.
    •  Fördela ost över.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta pekannötter med honung, salt och oregano.
    •  Lägg på salladen.
    • .Kärna ur granatäpplet och strö över kärnorna på salladen.
    • Riv skalet från citronen.
    • Filéa citronen i klyftor och lägg på över salladen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.25 st broccolistånd
    • 100 g sparris
    • 50 g haricots verts
    • 50 g sockerärtor
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 30 g spenat
    • 60 g Boursinost
    • 5 st pekannötter
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk oregano
    Topping
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 0 tsk citronskal
    • 0.5 st citron
  • Söndag lunch 409 Kcal

    Äggröra med skinka och nötter

    En krämig äggröra som serveras med skinka, nötter och rucolasallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 409 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek äggröran några sekunder.
    • Servera med skinka, nötter, physalis och rucolasallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva lufttorkad skinka
    • 0.2 dl valnötter
    • 2 st physalis
    • 100 g rucola

    Söndag middag 356 Kcal

    Entrecote med tomatsallad

    En fräsch somrig måltid att bjuda familjen på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn entrecote några minuter per sida och krydda med salt och peppar.
    • Skiva tomaten och lägg på en tallrik.
    • Ringla över olivolja och strö på salt, peppar och lite örtagårdskrydda.
    • Toppa med persilja och servera med köttet.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk smör
    • 150 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st bifftomat
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk bladpersilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 st hel kyckling
  • 12 st ägg
  • 120 g hamburgare
  • 1000 g fläskkarré
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 500 g prinskorv med hög kötthalt
  • 500 g kycklingfärs
  • 100 g rökt skinka
  • 2 skiva lufttorkad skinka
  • 150 g entrecote
Kryddor/smaksättare
  • 40 g Tandoori Chicken Spise Mix
  • 2 tsk japansk soja
  • 0.4 tsk spiskummin
  • 2.5 krm malen curry
  • 1.7 tsk salt
  • 0.6 tsk svartpeppar
  • 22 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.4 tsk cayennepeppar
  • 1 krm grillkrydda
  • 2 msk ljus soja
  • 2 msk ketjap manis
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk bladpersilja
  • 3 kvist färsk persilja
  • 2.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk brödkryddor
  • 0.5 msk anis
  • 1.5 tsk torkad oregano
  • 4 st basilikakvist
  • 0.33 msk oregano
Mejeri
  • 0.66 dl naturell yoghurt
  • 0.66 dl gräddfil
  • 214 g smör
  • 5 dl grädde
  • 4 dl riven ost
  • 6 dl mandelmjölk
  • 2 portion saint Agur créme
  • 4 dl havrefraiche
  • 160 g fetaost
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 125 g buffelmozzarella
  • 100 g halloumi
  • 275 g mozzarella
  • 0.5 dl kesella
  • 125 g riven mozzarella
  • 60 g Boursinost
Torrvaror
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 8 tsk rapsolja
  • 4 tsk honung
  • 2 dl mjöl av bovete
  • 3.5 msk psylliumhusk
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk mandel
  • 5 st torkade fikon
  • 1 dl cashewnötter
  • 6 dl pekannötter
  • 0.5 dl nyponmjöl
  • 3.5 tsk olivolja
  • 72 msk solrosfrön
  • 1 msk bakpulver
  • 60 gram sesamfrön
  • 60 gram kruskakli
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 100 g krossade tomater
  • 0.2 dl valnötter
Frukt/grönt
  • 2.5 st squash
  • 1 st morot
  • 3.5 st gul lök
  • 180 g haricots verts
  • 180 g sockerärtor
  • 4 tsk ingefära
  • 11.5 klyfta vitlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 st salladsblad
  • 10 st cocktailtomat
  • 1.15 st rödlök
  • 2 tsk röd chili
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1.4 st blomkålshuvud
  • 3 st broccolistånd
  • 1 st gurka
  • 4 tsk citronzest
  • 2.5 st citron
  • 200 g ärtskott
  • 400 g trattkantareller
  • 6 styck tomat
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 1 st clementin
  • 1 st paprika
  • 5.5 msk färska örter (tex basilika, persilja, salvia)
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st rött äpple
  • 12 st physalis
  • 8 st färska champinjoner
  • 100 g sparris
  • 0.5 st salladslök
  • 30 g spenat
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • citronskal
  • 100 g rucola
  • 1 st bifftomat
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 16 st träspett
  • 250 g smördeg glutenfri
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 50 g gröna oliver
  • 12 st svarta oliver
  • 1 tsk ättika

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!