Tillbaka till menyerna

800 1

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 475 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch

    • Middag - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 776 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 243 Kcal

      Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    • Middag - 301 Kcal

      Köttfärspanna med rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 16.5 gram

Fett: 33.3 gram

Protein: 55.3 gram

Energi: 625.7 kcal

  • Tisdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Tisdag middag 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök
  • Onsdag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Onsdag lunch 243 Kcal

    Kycklingsoppa med sjögräsnudlar

    En värmande soppa med goda smaker av purjolök och paprika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 243 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Skiva kycklingen tunt och strö på salt och peppar.
    • Skär paprika i mindre bitar och strimla purjolök.
    • Hetta upp en kastrull med smör och lägg ner kyckling, paprika och purjolök.
    • Smula ner buljongtärningar och häll på vatten.
    • Låt sjuda 5 minuter och tillsätt créme fraiche och låt sjuda ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skölj sjögräsnudlarna och lägg ner i grytan någon minut.
    • Strö på gräslök och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul paprika
    • 0.25 st purjolök
    • 4 g smör
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 1 dl lätt crème fraiche
    • 150 g sjögräsnudlar
    • 2 msk gräslök

    Onsdag middag 301 Kcal

    Köttfärspanna med rödbetor

    Köttfärspanna med förkokta rödbetor. Serveras tillsammans med sallad och gräddfil!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 301 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna och bryn lök, vitlök och färs några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, hackad persilja och soja.
    • Skär squash i mindre bitar och blanda ner i köttfärsen tillsammans med rödbetor och inlagd gurka.
    • Låt steka några minuter och servera med grönsallad och gräddfil.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 400 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 2 msk persilja
    • 2 msk soja
    • 0.5 st squash
    • 500 g förkokta rödbetor
    • 1 dl gurka inlagd
    Tillbehör
    • 4 dl blandsallad
    • 1 dl gräddfil
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 200 g kycklingfilé
  • 400 g nötfärs
Frukt/grönt
  • 1 st gul paprika
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 4 dl blandsallad
Mejeri
  • 4 g smör
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk gräslök
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk persilja
  • 2 msk soja
Torrvaror
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk olivolja
Övrigt
  • 1 dl gurka inlagd

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!