Tillbaka till menyerna

66 DC v2

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 605 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 433 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad – 2 portioner

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 459 Kcal

    • Frukost - 200 Kcal

      Päron och äppelsmoothie

    • Lunch

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med asiatiska smaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 741 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Champinjonomelett med grönsaker – 1 portion

    • Lunch

    • Middag - 453 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 397 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 151 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 151 Kcal

      Grillad kyckling med bearnaisesås 4 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 395 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 395 Kcal

      Högrevsburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.9 gram

Fett: 26.6 gram

Protein: 32.6 gram

Energi: 457.8 kcal

  • Måndag frukost 172 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 0 hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Måndag lunch 433 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 1 dl röd och grön paprika hackad
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.
  • Tisdag frukost 200 Kcal

    Päron och äppelsmoothie

    Tisdag middag 259 Kcal

    Torsk med asiatiska smaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl dl vatten
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g pak choi
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna. Strö på salt och peppar. Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skala och riv vitlök och finhacka chili. Skär champinjoner i skivor. Skala och skär morot i små tärningar. Skiva pak choy.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök, chili, ingefära och alla grönsaker i någon minut. Häll på pokésås och krydda med salt och peppar.
    • Lägg torsk på en tallrik och häll grönsaksblandningen över. Toppa med gräslök.
  • Onsdag frukost 288 Kcal

    Champinjonomelett med grönsaker – 1 portion

    Onsdag middag 453 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 453 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan  ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.
  • Torsdag middag 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk hackad dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.
  • Fredag middag 151 Kcal

    Grillad kyckling med bearnaisesås 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 151 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 st hel kyckling
    • 8 msk bearnaisesås
    • 200 g spenat
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    1. Bena ur den halva kycklingen och lägg upp på tallrik tillsammans med sallad och bearnaisesås.
    2. Toppa med ärtskott.
  • Söndag middag 395 Kcal

    Högrevsburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 395 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 tsk tsk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g spetskål
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g keso mexican salsa
    • 2 msk ajvar relish
    Topping
    • 75 g cocktailtomater
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna några minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett fat.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek spetskålen någon minut tills den fått färg.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på hamburgare. Toppa med keso, ajvar, skivade cocktailtomater, hackad röd paprika, rödlök, en persiljekvist och lite chiliflakes.
Mejeri
  • 1.5 dl keso dl
  • 0.5 dl gräddfil
  • 2 dl mandelmjölk
  • 0.5 msk msk smör
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 1 tsk tsk smör
  • 100 g keso mexican salsa
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • hallon
  • 0.25 st purjolök
  • 1 dl röd och grön paprika hackad
  • 4 msk gräslök
  • 1 st päron
  • 1 st äpple
  • 1 klyfta vitlök
  • 1.5 st röd chili
  • 10 st champinjoner
  • 2 st morot
  • 100 g pak choi
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1.25 st rödlök
  • 0.75 st röd paprika
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st salladslök
  • 1 st hjärtsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 2 msk koriander
  • 1 st lime
  • 6 dl blandsallad
  • 200 g tärnad melon
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st avokado
  • 4 msk hackad dill
  • dillkvistar
  • 200 g spenat
  • ärtskott
  • 50 g spetskål
  • 75 g cocktailtomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 250 g tonfisk
  • 300 g torskrygg
  • 2 st ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 150 g räkor
  • 2 st hel kyckling
  • 300 g högrevsburgare
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.5 dl dl vatten
  • 3 msk teriyakisås
  • 8 msk bearnaisesås
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk sötstark senap
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk kanel
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 2 msk ajvar relish
  • 2 kvist färsk persilja
  • chiliflakes
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!