Tillbaka till menyerna

66 DC v1

  • Måndag - 1281 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 339 Kcal

      Champinjonomelett – 1 portion

    • Middag - 812 Kcal

      Kycklingspett med jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 534 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 534 Kcal

      Lax med soltorkad tomat och fetaost – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 13.4 gram

Fett: 58.3 gram

Protein: 64.3 gram

Energi: 907.2 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Måndag lunch 339 Kcal

    Champinjonomelett – 1 portion

    Måndag middag 812 Kcal

    Kycklingspett med jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 812 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kycklingspett
    • 4 st träspett
    • 350 g kycklingfilé
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 msk soja
    • 1 tsk sesamolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 250 g frysta wokgrönsaker
    • 1 tsk rapsolja
    • 0.5 st lime
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 50 g jordnötter
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0.25 st lime
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blötlägg träspetten i 10 minuter.
    • Skär kyckling i avlånga bitar.
    • Finhacka chili och skala och riv vitlök fint.
    • Blanda chili, vitlök, riven färsk ingefära, ketjap manis, sesamolja och soja i en skål och lägg ner kycklingen. Låt dra 10 minuter.
    • Trä upp kyckling på spett och ugnsbaka i mitten av ugnen i  ca 20 minuter.
    • Skala och hacka lök, finhacka vitlök och chili och hacka jordnötterna.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och bryn lök, vitlök och chili några minuter.
    • Tillsätt jordnötter, kokosmjölk och koka upp. Låt koka ca 5 minuter och smaka av med limesaft, salt och peppar.
    • Mixa slätt i en matbredare.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka hastigt de frysta wokgrönsakerna.
    • Smaksätt med salt, peppar och lite pressad limesaft över.
    • Lägg grönsakerna på ett serveringsfat och toppa med kycklingspett och jordnötssås.
    • Toppa med limeklyftor och jordnötter.
  • Tisdag middag 534 Kcal

    Lax med soltorkad tomat och fetaost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxfilén och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och lägg på soltorkade tomater och solrosfrön. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med en grönsallad.
Mejeri
  • 1 dl keso dl
  • 10 g smör
  • 75 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 10 st champinjoner
  • 0.25 st rödlök
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 1 st röd chili
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk ingefära
  • 0.75 st lime
  • 50 g grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 350 g kycklingfilé
  • 350 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 msk ketjap manis
  • salt och vitpeppar
Övrigt
  • 4 st träspett
  • 0.5 msk soja
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 50 g soltorkade tomater i olja
Torrvaror
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk rapsolja
  • 50 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk solrosfrön
  • 0.5 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!