Tillbaka till menyerna

66 DC v1

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 618 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 339 Kcal

      Champinjonomelett – 1 portion

    • Middag - 150 Kcal

      Pak choisoppa med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 911 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 378 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 534 Kcal

      Lax med soltorkad tomat och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 451 Kcal

    • Frukost - 160 Kcal

      Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    • Lunch

    • Middag - 291 Kcal

      Torskgratäng med räkor och svamp

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 399 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 399 Kcal

      Laxpytt med parmesan

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.1 gram

Fett: 33.3 gram

Protein: 42.2 gram

Energi: 594.8 kcal

  • Måndag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Måndag lunch 339 Kcal

    Champinjonomelett – 1 portion

    Måndag middag 150 Kcal

    Pak choisoppa med nudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g shiitakesvamp
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 st salladslök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 6 dl dl vatten
    • 1 tsk fisksås
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 citrongräs
    • 125 g pak choi
    • 75 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 100 g sjögräsnudlar
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk msk färsk koriander

    Gör så här

    • Dela de stora svamparna.
    • Skala och hacka vitlök, chili och salladslök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg i svamp, vitlök, ingefära, chili och salladslök.
    • Fräs någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten, ketjap manis och fisksås.
    • Dela citrongrässtjälken och lägg ner i soppan.
    • Skiva pak choi, minimajs och sockerärter och lägg ner i grytan.
    • Skölj nudlarna och tillsätt i soppan.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över färsk koriander och servera.
  • Tisdag lunch 378 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 378 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 6 msk strimlad purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 300 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    1. Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    2. Spara undan lite i en skål till topping.
    3. Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med purjolök.
    4. Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    5. Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    6. Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    7. Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    8. Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Tisdag middag 534 Kcal

    Lax med soltorkad tomat och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 75 g fetaost
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk solrosfrön
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxfilén och lägg på en ugnsplåt. Strö på salt och peppar. Smula fetaost över och lägg på soltorkade tomater och solrosfrön. Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter.
    • Servera med en grönsallad.
  • Onsdag frukost 160 Kcal

    Grapefruktsmoothie med citronmeliss

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 160 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st grapefrukt
    • 150 g honungsmelon
    • 0.5 kruka citronmeliss
    • 100 g mango (fryst)
    • 200 g vatten

    Gör så här

    1. Skala och skär grapefrukt och melon i bitar.
    2. Lägg ner all frukt och citronmeliss i en blender.
    3. Tillsätt vatten och mixa till en jämn smoothie.
    4. Servera i glas och dekorera med citronmeliss.

    Onsdag middag 291 Kcal

    Torskgratäng med räkor och svamp

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -5 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 291 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g rotselleri
    • 10 g smör
    • 0.15 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g torskrygg
    • 1 msk hackad dill
    • 100 g champinjon
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g räkor

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och skär selleri i tärningar.
    • Koka selleri i lättsaltat vatten i ca 10-15 min.
    • Häll av vattnet och gör ett mos med hjälp av en stavmixer.
    • Tillsätt mjölk, smör, salt och peppar.
    • Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt, peppar och dill.
    • Bred över sellerimoset.
    • Skär champinjoner, lök och purjolök i små bitar och stek i lite olja några minuter.
    • Bred över fräset över moset och toppa med räkor.
    • Ställ in i ugnen i 20 minuter och doppa med färsk dill.
  • Torsdag middag 399 Kcal

    Laxpytt med parmesan

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 399 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g laxfilé
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st mini squash
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st röd paprika
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 2 msk finhackad basilika
    • 150 g ruccola
    • 2 msk pinjenötter
    • 1.5 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skär laxfilén i kuber. Skala och hacka lök.
    • Skär squash, aubergine och paprika i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lax och grönsaker tillsammans med vitlök. Låt steka några minuter och krydda och blanda ner färsk basilika.
    • Lägg rucolasallad på ett fat och lägg på laxpytten.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och strö över.
    • Toppa med riven parmesan och dekorera med basilika.
Mejeri
  • 1 dl keso dl
  • 20 g smör
  • 1 dl grädde
  • 75 g fetaost
  • 0.15 dl mjölk
  • 1.5 msk riven parmesanost
Frukt/grönt
  • 1 dl blåbär
  • 10 st champinjoner
  • 0.75 st rödlök
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • 50 g shiitakesvamp
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk riven ingefära
  • 1 st salladslök
  • citrongräs
  • 125 g pak choi
  • 75 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 2 msk msk färsk koriander
  • 225 g champinjon
  • 6 msk strimlad purjolök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st grapefrukt
  • 150 g honungsmelon
  • 150 g rotselleri
  • 1 msk hackad dill
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st mini squash
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 150 g ruccola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 600 g laxfilé
  • 300 g torskrygg
  • 100 g räkor
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 kruka citronmeliss
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk finhackad basilika
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 100 g sjögräsnudlar
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl konserverade kikärtor
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 tsk olivolja
  • 2 msk pinjenötter
Övrigt
  • 6 dl dl vatten
  • 1 tsk fisksås
  • 500 g vatten
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g mango (fryst)
  • 1 st gul lök

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!