Tillbaka till menyerna

5:2 Vecka 5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 732 Kcal

  • Tisdag - 1269 Kcal

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42 gram

Fett: 58.3 gram

Protein: 70 gram

Energi: 1000.6 kcal

  • Måndag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Måndag lunch 457 Kcal

    Kycklingsallad med råkost

    En härlig sallad med god basilikadressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör dressingen genom att första hacka basilika och sedan blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Riv vitlöken fint. Blanda vitlök, ketjap manis och kryddor i en skål. Lägg ner kyckling och marinera 10 minuter. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingen runt om i 10 minuter på medelvärme. Skiva kycklingen.
    • Lägg sallad i en skål. Strimla vitkål tunt och lägg över. Skala och skär morot i bitar. Skär haricot verts, sockerärtor och paprika i bitar. Skala och skiva rödlök.
    • Lägg alla grönsaker på salladen och lägg på kycklingen. Ringla basilikadressingen över och strö på hackad basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 4 dl grönsallad
    • 0.2 st vitkål
    • 1 st morot
    • 100 g haricots verts
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk färsk basilika
    Basilikadressing
    • 3 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk vatten
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 268 Kcal

    Tomatsoppa med färska tomater, selleri och halloumi

    En fräsch tomatsoppa toppad med haloumi och bladpersilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 268 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, basilika, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Mixa soppan slät i en matberedare eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och smaka av med salt och peppar.
    • Dela tomaterna och strimla sellerin.
    • Skär osten i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn osten runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i en skål och toppa med tomater, selleri och ost.
    • Dekorera med en persiljekvist.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping för 2 portioner
    • 100 g färgglada tomater
    • 100 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st selleristjälk
    • 1 msk bladpersilja
  • Tisdag frukost 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Tisdag lunch 349 Kcal

    Lövbiff teriyaki med limemarinerad broccoli

    Nu flyttar vi för en stund våra sinnen till Asien och avnjuter en lövbiff teriyaki!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 349 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Gör så här

    • Gör först den limemarinerade broccolin genom att skära broccoli i buketter och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, limesaft, salt och peppar.
    • Strimla lövbiffen.
    • Skala och riv vitlök fint.
    • Blanda vitlök med den strimlade lövbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och strimla lök.
    • Skala och strimla morot.
    • Strimla paprika och broccoliroten i strimlor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lövbiff, lök och grönsaker.
    • Blanda ner sambal och teriyakisås.
    • Låt steka några minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela broccoli i två skålar och häll lövbiffswoken över.
    • Strö på hackad gräslök.
    • Dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g lövbiff
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 st gul paprika
    • 1 st roten av en broccoli
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sambal oelek
    • 0.5 dl teriyakisås
    Limemarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 1 tsk olivolja
    • 3 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 msk gräslök
    • 2 st limeskiva

    Tisdag middag 685 Kcal

    Hamburgare med hummus

    Spännande hamburgare med rostade kikärtor och hummus!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 685 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Rosta kikärtor i ugn med paprikakrydda och olivolja 15 min. Ta ut ur ugn och låt rinna av på papper.
    • Skär loss bladen på hjärtsalladen. Skär selleri i stavar. Skala och skär morot i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn burgarna ett par min på varje sida. Krydda med paprikakrydda, spiskummin, curry, salt och peppar.
    • Låt kikärtorna rinna av i durkslag.  Mixa kikärtor i mixer eller med stavmixer. Skala och riv vitlök. Tillsätt olivolja, vitlök, curry, salt och peppar.
    • Lägg hamburgare på ett fat tillsammans med hummus och grönsaker. Dekorera med hackad persilja, ugnsrostade kikärtor och citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g högrevsburgare
    • 1 krm paprikapulver
    • 1 krm spiskummin
    • 1 krm malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Hummus
    • 2 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 dl olivolja
    • 0.5 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk persilja
    • 2 st citronklyfta
Frukt/grönt
  • 3 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk riven ingefära
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 dl grönsallad
  • 0.2 st vitkål
  • 3 st morot
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärtor
  • 0.5 st paprika
  • 0.25 st rödlök
  • 1 st gul lök
  • 100 g färgglada tomater
  • 3 st selleristjälk
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 st gul paprika
  • 1 st roten av en broccoli
  • 0.5 st broccolistånd
  • 3 tsk limesaft
  • 2 st limeskiva
  • 1 st hjärtsallad
  • 2 st citronklyfta
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 krm örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl teriyakisås
  • 2 msk gräslök
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm malen curry
  • 0.5 tsk curry
  • 1 msk persilja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 1 st ägg
  • 350 g lövbiff
  • 300 g högrevsburgare
Torrvaror
  • 6 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk rapsolja
  • 2.5 dl konserverade kikärtor
Mejeri
  • 3 msk crème fraiche
  • 100 g halloumi
  • 1 tsk smör
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl skagenröra

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.