Tillbaka till menyerna

5:2 metoden Höst 2025

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 54.4 gram

Fett: 88.3 gram

Protein: 68.3 gram

Energi: 1263.8 kcal

  • Måndag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Måndag lunch 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Måndag middag 706 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • Tisdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Tisdag lunch 203 Kcal

    Spenatsoppa med avokado och ärtor

    Härligt grön soppa toppad med halloumi!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 203 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök.
    • Tillsätt spenat, buljongtärning, salt, peppar och vatten.
    • Låt koka ihop i ca 5 minuter.
    • Tillsätt ärtor, avokado och citronsaft.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela soppan i skålar och toppa med stekt halloumi, ärtor, krasse och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 150 g bladspenat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g vatten
    • 1 dl frysta ärtor
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st citron
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    Topping
    • 30 g halloumi
    • 0.5 dl frysta ärtor
    • 0.25 st citron

    Tisdag middag 302 Kcal

    Torsk paneng curry

    En enkel och plånboksvänlig rätt med god smak av Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 2 dl vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 50 g sockerärtor
    • 7.5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Tina fisken och skär fisken i mindre bitar. Skala och hacka lök. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och torsken.
    • Tillsätt krydda, vatten, kokosmjölk och låt koka ihop. Skär sockerärtor i mindre bitar och dela champinjoner.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 2 dl vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 50 g sockerärtor
    • 7.5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 msk färsk koriander
  • Onsdag frukost 280 Kcal

    Äggröra med bär

    En god krämig äggröra toppad med valfria färska bär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och svartpeppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggröran.
    • Rör om ca 30 sekunder och lägg upp på ett fat.
    • Servera med färska bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 dl Bär

    Onsdag lunch 706 Kcal

    Älgfärsbiffar med rödbetor och citronmarinerad broccoli

    Biffar med fräscha grönsakstillbehör! Byt älgfärsen mot köttfärs eller kycklingfärs om du önskar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 52 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 706 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Gör så här

    • Tina färsen. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten, ca 25-30 minuter.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Häll mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla någon minut.
    • Tillsätt alla ingredienser och forma till 4 biffar. Hetta upp en stekpanna och bryn biffarna runt om någon minut.
    • Lägg på en ugnsplåt och sätt in i ugnen i 10 minuter.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja,  balsamico och örter.
    • Skär broccoli i buketter och roten i skivor och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, citronsaft, salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
    • Lägg upp rucola på ett serveringsfat och lägg på rödbetorna och citronmarinerad broccoli.
    • Lägg på biffarna och toppa med pinjenötter och granatäppelkärnor.
    • Dekorera med citronklyftor och färsk rosmarin.
    • Servera med parmesansås.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst älgfärs
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 msk smör
    Rödbetor
    • 3 st rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st citron
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 msk pinjenötter
    • 100 g rucola
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 st citron
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 2 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)

    Onsdag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
  • Torsdag frukost 7 Kcal

    Citronvatten och svart kaffe/te

    Varje morgon gör du iordning en kanna med vatten, ljummet eller kallt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 7 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Gör så här

    • Häll upp en kanna med vatten.
    • Pressa ner saften av en halv citron, cirka 3 tsk,  och riv gärna ner färsk ingefära i med hjälp av ett zestjärn.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 tsk färskpressad citronjuice
    • 2 tsk riven ingefära

    Torsdag lunch 302 Kcal

    Torsk paneng curry

    En enkel och plånboksvänlig rätt med god smak av Thailand!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 2 dl vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 50 g sockerärtor
    • 7.5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Tina fisken och skär fisken i mindre bitar. Skala och hacka lök. Skala och riv vitlök fint.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök, vitlök och torsken.
    • Tillsätt krydda, vatten, kokosmjölk och låt koka ihop. Skär sockerärtor i mindre bitar och dela champinjoner.
    • Skala och skär morot i mindre bitar.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Strö på färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g fryst torskrygg
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.75 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 2 dl vatten
    • 100 ml lätt kokosmjölk
    • 50 g sockerärtor
    • 7.5 st champinjoner
    • 1 st morot
    • 100 g blomkålsbuketter
    • 2 msk färsk koriander

    Torsdag middag 266 Kcal

    Omelett med champinjoner och paprika

    Snabblagat och smidigt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 266 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Skala löken och hacka den och paprikan i mindre bitar. Skiva champinjoner.
    • Vispa upp ägg i en skål med salt och peppar. Hetta upp en liten stekpanna med smör och stek lök, paprika och champinjoner.
    • Häll över äggblandningen och låt omeletten blir fast.
    • Dekorera med hackad persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st paprika
    • 5 st champinjoner
    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 1 msk persilja
  • Fredag frukost 218 Kcal

    Äppelgranola med yoghurt och bär

    En portion med soyayoghurt eller havreyoghurt toppad med färska björnbär eller andra bär och lite knaprig granola.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 218 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål och toppa med bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl sojayoghurt
    • 1 dl björnbär
    • 0.5 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)

    Fredag lunch 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Fredag middag 762 Kcal

    Lammburgare med rödbetor och fetaost

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - hemmagjorda lammburgare med Oopsies bröd och massa annat gott på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 762 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, örter, salt och svartpeppar.
    • Hacka rosmarin och soltorkade tomater och blanda ner i färsen.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Servera med Oopsies, sallad, rödlök, skivade rödbetor, fetaost, ajvar och cornichons.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd
  • Lördag frukost 109 Kcal

    Grön juice

    Otroligt fräsch och smakrik juice att njuta av till frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 109 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Skala äpple och skär det i bitar. Skär selleri och gurka i bitar.
    • Lägg ner bitarna i en mixer tillsammans med spenatblad. Tillsätt mynta.
    • Skala och riv ingefära och lägg ner i mixern tillsammans med citronsaft och vatten.
    • Mixa allting till en slät konsistens.
    • Häll upp i glas och dekorera med en kvist mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 5 cm gurka
    • 1 msk färsk mynta
    • 20 g spenat
    • 1 cm färsk ingefära
    • 2 msk färskpressad citronjuice
    • 1 dl vatten
    Dekoration
    • 1 st myntakvist

    Lördag lunch 762 Kcal

    Lammburgare med rödbetor och fetaost

    Bjud familjen på en god fredagsmiddag - hemmagjorda lammburgare med Oopsies bröd och massa annat gott på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 762 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöken och rödlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner färs, örter, salt och svartpeppar.
    • Hacka rosmarin och soltorkade tomater och blanda ner i färsen.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Servera med Oopsies, sallad, rödlök, skivade rödbetor, fetaost, ajvar och cornichons.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st rödlök
    • 250 g lammfärs
    • 1 kvist färsk rosmarin
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 msk olivolja
    Topping
    • 4 st salladsblad
    • 1 st kokta rödbetor
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g fetaost
    • 2 msk ajvar relish
    • 5 st cornichongurkor
    • 4 styck oopsis bröd

    Lördag middag 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Lördag dessert 288 Kcal

    Äppelpaj med mascarponecréme

    Har du överblivna äpplen i trädgården? Laga en god äppelpaj med mascarponecréme! Denna paj går alldeles utmärkt att frysa in och ta fram vid behov när önskar ta fram en hälsosam fika!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper.
    • Blanda ihop alla ingredienser till mascarponecrémen och bred på smördegen.
    • Skiva äpplen och stek i smör och kanel och lägg över crémen.
    • Vik upp kanerna och pensla med ägg.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 min.
    • Låt svalna och skär i bitar.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 5 st äpple
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 tsk kanel
    Mascarponecréme
    • 250 g mascarponeost
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 0.75 dl sukrin melis
    Topping
    • 0.5 st ägg
  • Söndag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Söndag lunch 851 Kcal

    Entrecote med kantarellsås och rostade rotfrukter

    En god köttbit med gräddig kantarellsås och ungsrostade rotfrukter, en riktig höstfavorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 851 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Gör så här

    Rostade rotfrukter

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukterna och skär dem i stavar. Skala och skiva löken.
    • Lägg alltsammans på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar och örtagårdskrydda. Rosta i ugnen i cirka 20 minuter.

    Kantarellsås

    • Skär kantareller i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller runt om i några minuter. Tillsätt lök och vitlök och bryn ytterligare några minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på grädde och kalvfond och låt koka ihop. Späd med lite mjölk och smaka av med salt och peppar.

    Entrecote

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn entrecote några minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Servera köttet med kantarellsåsen och rostade rotfrukter. Toppa med lite färsk timjan.

    Ingredienser

    2 portioner

    Entrecote
    • 350 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk smör
    Kantarellsås
    • 300 g kantareller
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0.5 msk kalvfond
    Rostade rotfrukter
    • 2 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Topping
    • 0 msk färsk timjan

    Söndag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
Mejeri
  • 3 dl sojayoghurt
  • 60 g halloumi
  • 2 dl mjölk
  • 306.5 msk smör
  • 10 msk grädde
  • 375 g st agur ost
  • 100 g fetaost
  • 250 g mascarponeost
Frukt/grönt
  • 2 dl björnbär
  • 4 st gul lök
  • 10 klyfta vitlök
  • 300 g bladspenat
  • 3 dl frysta ärtor
  • 1 st avokado
  • 3 st citron
  • 6 st rödbetor
  • 1 st broccolistånd
  • 200 g rucola
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 8 tsk färskpressad citronjuice
  • 4 tsk riven ingefära
  • 100 g sockerärtor
  • 20 st champinjoner
  • 6 st morot
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1200 g fryst bladspenat
  • 4.75 st rödlök
  • 0.25 st paprika
  • 8 st salladsblad
  • 2 st kokta rödbetor
  • 6 st äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 5 cm gurka
  • 20 g spenat
  • 1 cm färsk ingefära
  • 600 g kantareller
  • 2 st palsternacka
Övrigt
  • 1 dl hemgjord granola med äpple (receptbanken)
  • 4 msk parmesansås (Erik Lallerstedt)
  • 1 dl Bär
  • 100 g soltorkade tomater
  • 10 st cornichongurkor
  • 8 styck oopsis bröd
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
Kryddor/smaksättare
  • 2 st grönsaksbuljongtärning
  • 6 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk balsamico
  • 5 kvist färsk rosmarin
  • 1.5 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 4 msk färsk koriander
  • 3 krm salt
  • 3 msk frysta provensalska örter
  • 1 msk persilja
  • 2 tsk torkade örter
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 msk färsk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1 msk kalvfond
  • färsk timjan
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0.5 tsk furikake fröblandning
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g fryst älgfärs
  • 21.5 st ägg
  • 500 g fryst torskrygg
  • 500 g lammfärs
  • 700 g entrecote
  • 40 g rökt kalkon
Torrvaror
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 8 tsk olivolja
  • 4 msk pinjenötter
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 ml lätt kokosmjölk
  • 7.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl kokosmjöl
  • 3 msk fiberhusk
  • 9 msk valnötter
  • 0.75 dl sukrin melis

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.