Tillbaka till menyerna

5:2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 450 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 191 Kcal

      Grönkålssoppa med halloumi

    • Middag - 172 Kcal

      Het ratatouille med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 201 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 195 Kcal

      Fruktig räksallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1250 Kcal

    • Frukost - 462 Kcal

      Äggröra med champinjoner och bacon

    • Lunch - 788 Kcal

      Kyckling med risnudelsallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 590 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Middag - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1192 Kcal

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 318 Kcal

      Tonfiskröra med äpple

    • Middag - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1028 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 543 Kcal

      Asiatisk fläskgryta

    • Middag - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 632 Kcal

    • Frukost - 159 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag - 166 Kcal

      Het ratatouille

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.7 gram

Fett: 32.2 gram

Protein: 54.2 gram

Energi: 763.4 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Måndag middag 172 Kcal

    Het ratatouille med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0 nypa chiliflakes
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar.
    • Dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop tillsammans med vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    •  Krydda med torkade örter, salt och peppar.
    • Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och smula över fetaost och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0 nypa chiliflakes
    • 1 tsk honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g fetaost
    • 3 dl rucola
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 195 Kcal

    Fruktig räksallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 195 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda ihop alla ingredienser, ställ kallt. Använd 1/4 av skalet från en citron.
    • Lägg sallad på en tallrik.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär alla frukter i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med räkorna.
    • Blanda ner 0,5 msk hackad gräslök.
    • Lägg räkblandningen på salladen, toppa med granatäpplekärnor och gräslöksstrån.
    • Servera med citroncrèmen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g blandad sallad
    • 50 g räkor
    • 1 st kiwi
    • 0 jordgubbar
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.25 st granatäpple
    • 0.3 dl matlagningsyoghurt
    • 0 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag frukost 462 Kcal

    Äggröra med champinjoner och bacon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 462 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Dela champinjonerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek bacon och champinjoner några minuter. Lägg åt sidan.
    • Häll ner äggröran och vispa runt med en trägaffel.
    • Servera med granatäpplekärnor och groddar.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3.75 st champinjoner
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.25 st granatäpple
    • 50 g böngroddar

    Onsdag lunch 788 Kcal

    Kyckling med risnudelsallad

    Risnudelsallad med mycket innehåll och smak som passar att äta varm och kall i lunchlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 102 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 788 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander

    Gör så här

    • Strimla kycklingen och skala och finhacka vitlöken.
    • Lägg i en skål och blanda ner riven ingefära, ketjap manis, sweet chilisås, sesamolja, sesamfrön, salt och peppar.
    • Koka risnudlarna i lättsaltat vatten enligt anvisningen på paketet.
    • Häll av vattnet och skölj i kallt vatten i ett durkslag.
    • Lägg i en skål och blanda ner marinaden.
    • Blanda ner strimlade sockerärtor och morötter.
    • Strimla salladslök och skär mango i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna eller en wok med lite olja. Lägg ner kycklingen och låt steka några minuter.
    • Lägg ner nudelsalladen och låt allt bli varmt.
    • Pressa lime över och toppa med hackad färsk koriander och gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk ketjap manis
    • 6 tsk sesamolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g risnudlar
    Till risnudlarna
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk ljus soja
    • 0.5 msk mirin
    • 1 msk sweet chilisås
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st lime
    • 3 msk koriander
    • 1 msk gräslök
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk srirachasås
    • 0.25 klyfta vitlök
    Dekoration
    • 0.1 kruka färsk koriander
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    En kycklingsoppa med mycket smak som går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk malen curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st katrinplommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Torsdag middag 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Fredag lunch 318 Kcal

    Tonfiskröra med äpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 318 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    Tonfiskröra:

    • Lägg tonfisken i en skål och hacka äpplet och lite av moroten i små bitar.
    • Blanda ner äpple, morot, purjolök, gräddfil, majonnäs och senap.
    • Smaka av med salt och peppar. Skiva resten av äpplet och moroten och placera bredvid tonfiskröran på en tallrik. Servera med citronmarinerad broccoli.

    Citronmarinerad broccoli:

    • Lägg ner broccolin i en skål. Pressa citronen och blanda ner olivolja. Smaka av med salt och peppar.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Tonfiskröra
    • 200 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 st morot
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk gräddfil
    • 1 msk majonnäs
    • 0.75 msk sötstark senap
    • 0 salt och svartpeppar
    Citronmarinerad broccoli
    • 200 g broccoli
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Keso med frukt är både gott, enkelt och mättande!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso, 4%
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Lördag lunch 543 Kcal

    Asiatisk fläskgryta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 543 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på köttet. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet med lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt ingefära, ketjap manis, soja och sweet chilisås. Häll på vatten och låt sjuda 1 timme. Späd med mer vatten om det behövs.
    • Skiva ananas och salladslök och blanda ner i grytan innan servering och toppa med färsk koriander och chiliflakes.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1000 g grytbitar av fläsk
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1.5 st gul lök
    • 1 st solovitlök
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 4 msk ketjap manis
    • 2.5 tsk japansk soja
    • 2 msk sweet chilisås
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st ananas
    • 4 st salladslök
    • 1 msk färsk koriander
    • 1 nypa chiliflakes

    Lördag middag 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 159 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 159 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Söndag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 166 Kcal

    Het ratatouille

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 166 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola

    Gör så här

    • Skär rödlök, squash och paprika i bitar. Skiva moroten och dela champinjonerna på mitten.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs alltihop samt vitlök i några minuter.
    • Blanda ner krossade tomater, chiliflakes och honung.
    • Krydda med torkade örter, salt och peppar. Låt puttra i 10 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik eller lägg i en lunchbox och servera med rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 5 st champinjoner
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 ml krossade tomater
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl rucola
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 50 g räkor
  • 40 g bacon
  • 550 g kycklingfilé
  • 400 g tonfisk i vatten
  • 2000 g grytbitar av fläsk
  • 1200 g torskrygg
Frukt/grönt
  • 100 g färsk grönkål
  • 5.5 st gul lök
  • 6.25 klyfta vitlök
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 st squash
  • 1 st paprika
  • 50 g champinjon
  • 6 dl rucola
  • 100 g blandad sallad
  • 1 st kiwi
  • jordgubbar
  • 1 st granatäpple
  • citronskal
  • 8.75 st champinjoner
  • 50 g böngroddar
  • 3 tsk ingefära
  • 100 g sockerärtor
  • 4 st morot
  • 10 st salladslök
  • 0.5 st mango
  • 0.5 st lime
  • 1 st palsternacka
  • 250 g kålrot
  • 1 st äpple
  • 400 g broccoli
  • 1.5 st citron
  • 1 dl blåbär
  • 2 st solovitlök
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 st ananas
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 dl hallon (färska)
  • 200 g blomkålsbuketter
Kryddor/smaksättare
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
  • 3 nypa chiliflakes
  • 2 tsk torkade örter
  • 1.5 msk gräslök
  • 6 msk sweet chilisås
  • 10 msk ketjap manis
  • 7 tsk sesamolja
  • 1 msk ljus soja
  • 0.5 msk mirin
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk srirachasås
  • 2.1 kruka färsk koriander
  • 0.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.75 msk malen curry
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk färsk timjan
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 5 tsk japansk soja
  • 1 kruka färsk basilika
Mejeri
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
  • 50 g fetaost
  • 0.3 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk grädde
  • 203 tsk smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 4 msk gräddfil
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1.5 dl keso, 4%
  • 1.5 dl naturell yoghurt
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 6 dl kaffe
  • 100 g risnudlar
  • 5 st katrinplommon
  • 1 tsk flytande honung
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!