Tillbaka till menyerna

1,0 Keto v2

Här skapar du ett kostschema baserat på keto-metoden, en lågkolhydratkost som fokuserar på att öka fettintaget och minska kolhydrater för att sätta kroppen i ketos och främja fettförbränning.

  • Måndag - 930 Kcal

    • Frukost

    • Lövbiffsgryta

      443 kcal

      Lövbiffsgryta

    • Ketopizza

      487 kcal

      Ketopizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 934 Kcal

  • Onsdag - 700 Kcal

  • Torsdag - 678 Kcal

  • Fredag - 425 Kcal

    • Frukost

    • Tonfiskröra i salladsblad

      425 kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.9 gram

Fett: 44.7 gram

Protein: 65.6 gram

Energi: 733.5 kcal

  • Måndag lunch 443 Kcal

    Lövbiffsgryta

    En trevlig lövbiffsgryta med skogschampinjoner och palsternacka i.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Skiva champinjonerna och skala och tärna palsternackan. 
    • Strimla lövbiffen. 
    • Hetta upp en panna med smör och bryn lök, champinjoner och palsternacka. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över grönsakerna i en järngryta. 
    • Bryn biffen i smör. 
    • Krydda med salt och peppar och lägg över köttet i grytan. 
    • Smula i buljongtärningen i grytan och tillsätt vatten och grädde. 
    • Koka upp och tillsätt nejlikor, grönpeppar och kryddpeppar. 
    • Låt koka i ca 10 minuter. 
    • Strö över hackad oregano innan servering. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 1 st palsternacka
    • 600 g lövbiff
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 2 dl grädde
    • 5 st kryddnejlikor
    • 1 msk grönpeppar
    • 1 krm kryddpeppar
    • 0.5 kruka färsk oregano

    Måndag middag 487 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist
  • Tisdag lunch 487 Kcal

    Ketopizza

    Halvera mängden om du vill eller spara rester i frysen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda alla ingredienser till botten. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    • Forma kycklingfärsen till fyra klumpar och tryck ut till små pizzor.
    • Finhacka gul lök och riv vitlök fint. Gör tomatsåsen genom att koka ihop alla ingredienser till såsen.
    • Fördela tomatsås över pizzorna.
    • Skiva mozzarella, champinjoner, rödlök och paprika. Tärna skinkan.
    • Lägg toppingen på pizzan och till sist den rivna osten.
    • Strö på lite torkad oregano och  sätt in 20 minuter i ugnen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Botten
    • 500 g kycklingfärs
    • 125 g riven mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g krossade tomater
    • 1 tsk torkad oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 150 g mozzarella
    • 8 st färska champinjoner
    • 100 g rökt skinka
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st paprika
    • 2 dl riven ost
    • 0.5 tsk torkad oregano
    • 4 st basilikakvist

    Tisdag middag 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök
  • Onsdag lunch 447 Kcal

    Nötfärsburgare i salladsblad

    Supergod burgare serverad i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 447 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Gör så här

    • Gör chilimajonnäsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg i en skål och blanda ner färs, salt, peppar och örtagårdskrydda. Forma till hamburgare.
    • Stek baconskivan och låt rinna av på hushållspapper.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hamburgaren på bägge sidor så den får färg. Lägg på ost.
    • Lägg hamburgaren på en tallrik med salladsblad.
    • Dela tomater och lägg vid sidan av tillsammans med paprikaskivor.
    • Toppa hamburgaren med knaperstekt bacon och chilimajjo.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 msk gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 tsk smör
    • 1 skiva ost
    Tillbehör
    • 3 st salladsblad
    • 2 st cocktailtomat
    • 2 st paprikaringar
    • 1 skiva bacon
    Chilimajonnäs
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk grekisk yoghurt
    • 1 krm Srirachasås
    • 1 krm vitlök

    Onsdag middag 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag lunch 253 Kcal

    Fläskfilégryta med squash och ananas

    Rör ihop en gryta fylld med fläskfilé, squash och ananas. Servera gärna grytan med råris.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skör köttet i mindre bitar.
    • Skala och hacka vitlöken fint.
    • Skala och riv ingefäran.
    • Hetta upp en gryta med lite smör.
    • Bryn köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i några minuter.
    • Skala och skär löken i tunna klyftor.
    • Lägg i löken i grytan och slå på buljong, tomatpuré och soja.
    • Låt koka upp och sjud på svag värme i 10 minuter.
    • Skär paprika, squash och ananas i mindre bitar.
    • Lägg i grönsakerna i grytan och låt koka i ytterligare några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera gärna med råris.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g fläskfile
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 tsk ingefära
    • 1 msk smör
    • 1 st gul lök
    • 2.5 dl kalvbuljong
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk soja
    • 1 st grön paprika
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st ananas
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök
  • Fredag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök
Frukt/grönt
  • 4 st gul lök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 1 st palsternacka
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 16 st färska champinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 3 st salladsblad
  • 2 st cocktailtomat
  • 2 st paprikaringar
  • 2 tsk ingefära
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash
  • 0.5 st ananas
  • 0.25 st purjolök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g lövbiff
  • 1000 g kycklingfärs
  • 200 g rökt skinka
  • 150 g nötfärs
  • 1 skiva bacon
  • 500 g fläskfile
  • 250 g tonfisk
Mejeri
  • 3.5 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 250 g riven mozzarella
  • 300 g mozzarella
  • 4 dl riven ost
  • 1 skiva ost
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • 0.5 dl gräddfil
Kryddor/smaksättare
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 krm kryddpeppar
  • 0.5 kruka färsk oregano
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 3 tsk torkad oregano
  • 8 st basilikakvist
  • 1 krm Srirachasås
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 2 msk sötstark senap
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk gräslök
Övrigt
  • 5 st kryddnejlikor
  • 3.5 msk majonnäs
  • 2.5 dl kalvbuljong
Torrvaror
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.