Jag har lagat mat i 2 dagar och det har blivit så många goda rätter som jag tänkte jag skulle dela med mig av här på bloggen. Jag har både bakat med mandelmjöl, lagat sallader och varma rätter. Här är en superenkel rätt som tar 5 minuter att laga:

Varmrökt lax med gräddkokt broccoli – 4 portioner

600 g varmrökt lax

1 1/2 broccolihuvud

2 dl grädde

salt och svartpeppar

2 msk hackad färsk dill

Lägg en bit fisk på varje tallrik. Skär broccolin i buketter och lägg i en kastrull. Häll på grädde och låt koka i hop under ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och dill. Häll upp på tallrikarna och dekorera med en dillkvist och en citronklyfta.

I dag flyger jag till Barcelona med mina tjejkompisar och kommer inte att blogga på hela helgen. Funderar på hur jag ska få med mig mitt “gröna gräs” på planet….så jag kan göra mina smoothies….

På måndag kommer en trevlig GI bilaga med Aftonbladet som jag har gjort recept till. Håll utkik! Hälsningar Ulrika