Ärligt talat så är det sällan jag blir arg när jag läser tidningar men i söndags blev jag det! Det var en artikel om kost efter vilken blodgrupp du har i DN och Karin Bojs, vetenskapsredaktör uttalar sig om vad hon tycker om blodgruppsdieten – vad kan hon om det undrar jag? Varför uttalar hon sig överhuvudtaget om någon som jag antar hon inte har någon aning om!

hundar 098

Hon menar på att det är bara nonsens och saknar vetenskaplig forskning. Ja, det är inte vetenskapligt, det håller jag med om men efter att ha arbetat med detta i snart 3 år så VET jag att det har betydelse – en väldigt stor till och med… Detta med vetenskap är ju något som man kan ifrågasätta också. Kan man verkligen lita på det? Det tar ju också tid innan någon blir vederlagt men är ju inte för den skull nonsens!

hundar 099 hundar 100

Hon skriver följande: Jag trodde knappt mina öron när jag hörde en svensk författare presentera blodgruppsdieten vid den senaste bokmässan i Göteborg. Man skulle kunna skratta åt stolligheterna, om det inte vore så att människor faktiskt köper dessa böcker och följer deras råd, som kan vara direkt hälsovådliga.

Det är alltså mig hon menar tror jag… för jag pratade om kost efter blodgrupper i och med att jag har ett kapitel om detta i min bok “Gå ner i vikt med LCHF”.

Karin Bojs tycker alltså att detta är “stolligheter” vilket jag kan försäkra att det inte är. Tvärtom har mina kostråd hjälpt så väldigt många som har svårt att lyckas gå ner i vikt (framför allt blodgrupp A). Jag undrar också vad Karin Bojs menar med att det skulle vara “hälsovådligt” – vad menar hon med det? Hur kan det vara det? Det kan väl aldrig skada att prova äta efter sin blodgrupp! Det är ju inte så att man dör av det… eller riskerar sin hälsa.

Nej, Karin Bojs har jag inte mycket till övers för som vetenskapsreporter! Ännu mindre när jag läste förra veckan att hon menar på att rött kött skulle orsaka Diabetes – det är stolligheter det!