Nu är det många av oss som har börjat jobba igen. NU kommer vardagen över oss och allt börjar det bli som vanligt igen och det är skönt det med.

Just den här sommaren har jag jobbat men min semester kommer senare i år. Jag älskar de första arbetsdagarna efter en lång ledighet lika mycket som jag älskar att gå på semester. Det är just olikheterna jag gillar och i år har många fått en varm, solig och skön semester och bör vara redo för höstens uppdrag. Det är skönt att komma tillbaka till vardagen med vanliga rutiner och lite mer ordning och reda.

Nu har vi en härlig sensommar framför oss innan hösten kommer och jag tycker att det känns lustfyllt, lite som en ”nystart”. Det är en perfekt tid att ta tag i projekt som man har tänkt göra länge eller att förändra saker i livet som du inte känner dig nöjd med.

Hur många gånger har man inte tänkt på söndagen, inför en ny vecka att man ska ta tag i saker eller på måndag ska jag börja träna och äta rätt. Massor med gånger.

Använd energin som du har bunkrat upp nu och bestäm dig för några få saker istället för att förändra allt. Om någon frågar dig lagom till jul om du tränar och äter sunt och du kan svara – jag promenerar 3 ggr per vecka och äter sunt 5 av 7 dagar i veckan! Skulle du inte vara nöjd med dig själv då? Förmodligen. Många gör felet att de bestämmer sig för att äta för strikt och träna för mycket och det håller inte i längden.

Bestäm dig istället för att undvika socker och snabba kolhydrater under vardagen och unna dig godsaker på helgen.  Ät vad du vill 2 dagar i veckan och var striktare 5 dagar.

Det är fullt möjligt att klara hela hösten.

Förra året, vid den här tiden hade vi ”5:2 feber”. Alla skulle prova den fenomenala 5:2 dieten som innebär att man fastar 2 av veckans 7 dagar. Nu har det gått ett år och det skrivs inte lika mycket om fasta. Under året som har gått har jag upplevt otroliga hälsoförändringar hos mina kunder och en stor anledning att 5:2 dieten är populär är just att den fungerar och är så lätt att följa. Du äter vad du vill 5 dagar i veckan och 2 dagar drar du ner kaloriintaget till under 500 kalorier. Lite radikalt men otroligt effektivt!

Vill du må bättre i höst? Om svaret är JA. Sätt igång och gör något åt det.

Jag rekommenderar att du inhandlar någon av dessa böcker som hjälper dig att ni ditt höstmål!

9781534_KickstarCMY_9993-1 Ulrika-Davidssons-kokbok-om-5-2_low

Hälsningar Ulrika