Om Ulrika Davidsson

om-ulrikadavidsson

Ulrika Davidsson är kokboksförfattare, receptkreatör och kostrådgivare. Hon har genom åren hjälpt tusentals människor till en mer hälsosam livsstil. Ulrika är en av Sveriges mest produktiva kokboksförfattare med 30 utgivna böcker sedan 2006. Hennes böcker har sålts i närmare en miljon exemplar.

Mat är livet

Det viktigaste i livet för Ulrika är mat och matlagning. Hon har sedan tonåren varit mycket matintresserad och uppskattat god och vällagad mat. Tyvärr satte detta sina spår, och vid 30 års ålder hade hon en övervikt på 30 kilo som var svår att bli av med, trots flera försök att gå ner i vikt. I början av 2001 började Ulrika äta enligt GI-metoden och gick ner genom att äta mer proteiner, fett och grönsaker och genom att dra ner på kolhydraterna. Detta gjorde att intresset för näringslära väcktes och hon utbildade sig till kostrådgivare.

Böcker

Ulrika Davidsson skapar recept i sina böcker som motiverar människor som vill göra en livsstilsförändring. Ulrika har gett ut kokböcker med inspiration för läsare som lever efter  kostplaner som tex GI, LCHF, Detox, Rawfood och 5:2 fasta. Ulrikas böcker har getts ut i tio länder däribland alla nordiska länder, Baltikum och USA.

Ulrika Davidsson är under 2020 aktuell med boken ”66 Day Challenger – kom i ditt livs form!” som är utgiven av förlaget The Book Affair.

Föredrag och klienter

Ulrikas stora kunskaper kring viktnedgång och hälsoeffekter genom kosthållning gör henne till en flitigt anlitad föredragshållare och receptkreatör för flera ledande Svenska medier. Ulrikas engagemang och långa erfarenhet av att arbeta med klienter gör henne ständigt uppdaterad kring aktuella hälsofrågor.

Hälsoresor

Under 2020 kommer Ulrika göra ännu en resa till sin pärla Loutro i Grekland. Antalet platser kommer vara ytterst begränsade men vi uppdaterar givetvis här när det finns mer information om detta.

Egen restaurang

Ulrika Davidsson öppnade sommaren 2013 sin restaurang ”Hemma hos Ulrika” lokaliserad i Rone på södra Gotland. Restaurangen har öppet onsdag till fredag från juni till augusti. I köket står Ulrika för den hälsosamma maten och gästas av intressanta och namnkunniga profiler.

Följ gärna Ulrika på facebook