Just hemkommen från semestern och nu ska jag testa en spännande grej!

Nämligen att tillföra 1 liter grön smoothie om dagen under 2 månader – Intresserad? – häng med här i bloggen och följ mig!

Den gröna smoothien ger ett enormt tillskott på klorofyll, vitaminer, mineraler, enzymer och antioxidanter som i sin tur kan få stora effekter på din hälsa! En liter grön smoothie om dagen minskar också suget efter processad, onaturlig och onyttig mat – prova själv och se ditt resultat!

Jag träffade en kvinna som hade druckit dessa drinkar i 10 veckor och ni skulle se vilken förvandlig det var på henne: mycket smalare och fastare kropp (hennes förbränning hade ökat markant av dessa drinkar), hennes hy var helt fantastisk och hon upplevde själv att flera rynkor att försvunnit, hennes hår hade blivit mörkare och mindre grått och den stora anledningen för henne var hennes stora mag- och tarmproblem som var helt borta!

Hon hade druckit 1 liter grön smoothie varje dag som mellanmål och ibland frukost. Hon hade ätit vanliga måltider (GI och LCHF kost) under denna period. Tidigare har hon haft svårt att gå ner i vikt men nu har det ”börja lossna” som hon uttryckte det.

Jag blir så förundrad och imponerad när man ser någon förvandlas på så kort tid och tänkte nu själv prova och se om jag kan förbättra min hälsa ytterligare. I dag beställde jag en Vitamix (en speciell mixer som har en hög hastighet) och den kommer om några dagar. Det går nog bra att använda en vanlig blender men jag ville ändå ha en ordentlig maskin eftersom jag ”bor” i köket…

Jag har under sommaren läst flera böcker om vinsten med gröna bladgrönsaker och det är enormt intressant. Visste du t ex att ogräs innehåll väldigt mycket näring och att blasten vi slänger bort på morötterna innehåller 7 gånger mer näring än själva moroten?

Jag tänkte skriva om detta ämne här på bloggen under 10 veckor och ni får följa mina resultat här – är det någon som vill hänga på så vore det jätteroligt.

Vad är då vinsten?

–          Mer belåten, mätt och nöjd mellan och efter måltider (inget snacks mellan måltiderna)

–          Gröna grönsaker innehåller väldigt lite kolhydrater

–          Gröna bladgrönsaker innehåller stora mängde protein! Konstigt va? De innehåller ett överflöd av lätt tillgängliga aminosyror (proteiner)

–          Stor chans att öka sin förbränning och sin omsättning

–          Eftersom det är så mycket näring i bladgrönsaker så får du en vacker och slät hud

–          Massor med enzymer som hjälper till vid matsmältning

–          Bra olösliga fibrer som bidrar till bättre tarmtömning och rensning i tarmen – fungerar som en tvättsvamp!

–          Ett bra PH värde i magsäcken  – bladgrönt gör kroppen mer alkalisk

–          Ökar immunförsvaret

Förutom detta så har jag läst om många människor som har b la fått en bättre sömn, starkare naglar, bättre syn, mindre besvär av allergier och värk i kroppen samt att vinsten med att få en normal saltsyra produktion är hög. Många idag har en alltför låg produktion av saltsyra och detta kan tyvärr få effekter som överproduktion av bakterier, candida och parasiter samt att man kan få besvär med astma, allergi, eksem, glutenintolerans mm.

Klorofyll (som finns i bladgrönsaker) har ända sedan forntiden fungerat som en mirakulös läkare. Klorofyll bär betydande mängder syre med sig och detta spelar stor roll för vår tarmflora, b la bekämpar syret dåliga bakterier och främjar de dåliga. En mängd vetenskaplig forskning visar att det knappt finns någon sjukdom inte kan bli hjälpt av klorofyll och att det ökar hälsan i vår kropp på många sätt.

Hur gör man?

Jo, det jag har lärt mig är att det har en betydelse att mixa dessa blad fint för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig alla näringsämnen. Grönt innehåller fler värdefulla näringsämnen än något annat livsmedel på vår jord, men all denna näring finns inpackad i växtens celler. För att frigöra alla de viktiga näringsämnena ur cellerna måste de krossas. Det är dessutom svårt för en människa att äta den stora mängd blad och därför är det en bra idé att mixa dem.

Att bara mixa gröna bladgrönsaker, ogräs och blast smakar inte så gott och kommer inte att fungera i längden men om man däremot mixar det gröna med frukter så blir det betydligt godare och mer mättande.

Här är en lista på bladgrönsaker som du kan använda till dina smoothies:

babyspenat, frusen spenat, rucolasallad, grönsallad, bok choy, endiver, Grönkål, mangold,

Blast från rädisor, morötter och rödbetor

Ogräs som nässla, klöver, maskrosblad, vitmålla

Alla färska gröna örter t ex bladspenat, basilika, oregano, timjan, körvel, gräslök, rosmarin och dill

Alla kålväxter t ex broccoli, brysselkål, savoykål, spetskål, blomkål

Andra grönsaker: sockerärtor, frusna ärtor, haricot verts, sparris, grön paprika, purjolök, gröna squash, avokado, groddar, gurka och selleri

Mixa gröna grönsaker med dessa frukter och bär:

Kiwi, mango, banan, ananas, melon, apelsin, alla slags bär, lime, citron

Du kan lägga i kanel, ingefära, vitlök, chili, mandlar och is om du vill.

Du behöver en matberedare eller en blender för att kunna göra dina smoothies.