I dag hade jag en underbar morgon och började den med att springa 1 mil längs kusten i Ronehamn – helt magiskt och jag är i fin form trots att jag springer på tom mage. Jag får en del frågor om motion och 5:2 dieten här på bloggen och jag tänkte att jag skulle skriva lite om det i dag.

Min rekommendation är följande:

1. Det viktigaste är att du följer kostplanen och att du orkar med att fullfölja dina fastedagar. Börja inte med att tokspringa eller köp gymkort samtidigt och att du slutar med allt lika fort. Fokusera på kostplanen först!

2. OM du gör 5:2 dieten för att du vill gå ner i vikt så rekommenderar jag Dig att ta en promenad, gärna över 45 min efter att du har druckit en kopp kaffe på morgonen. Då har du som bäst förbränning! Om du vill kan du springa eller jogga lätt men du kanske inte har ork de dagar du har dina fastedagar och då är det bättre med en promenad.

3. Tänk på att på dina fastedagar äter du inte mer än 500 kalorier som kvinna och då kan det vara för tufft att förbränna en del av de kalorierna på träning dessa dagar och därför kan det vara bättre att vila på fastedagarna så att du inte blir för hungrig.

4. De andra 5 dagarna kommer du ha både energi från mer kalorier och ork att röra på dig mer. Då kan du satsa på högintensiv träning och längre pass i löpspåret och på gymmet.

5. Tänk långsiktigt och ha ingen brådska att få till både träning och kost samtidigt. Du har hela livet framför dig att förbättra din HÄLSA! Den bästa dieten och livsstilen är den man fortsätter med, 52 veckor per år.

Efter min löprunda i morse, tog jag ett härligt morgonbad i hamnen. Jag kom hem, satte på kaffe och gick ut i landet och plockade en hel skål med färska smultron och en skål med mogna björnbär – så underbart alltså. Jag gjorde en omelett på ett ägg och toppade med mina bär (totalt: 126 kalorier)  Kan det bli en bättre start på morgonen?

IMG_8676 IMG_8681

IMG_8684