I dag har jag bakat och fixat i köket tillsammans med Louise och hon kom med den goda idéen att vi skulle göra Tiramisu på LCHF vis. I detta italienska recept använder man vanligtvis söta savoyardikex men vi ville prova att göra ett nytt recept och då baka egna mandelbiscotti – resultatet blev lysande!

Tiramisu á la LCHF

Tiramisu – 4 portioner

1 ½ dl grädde

2 äggulor

250 g mascapone

3 msk bryggt kaffe

2 msk sukrin gold

1 tsk arraksessens eller 1 msk amaretto

8 st mandelbiscotti (se recept ovan)

Topping: 4 jordgubbar + kakao

Vispa grädden. Vispa ägg och sukrin i en annan skål. Blanda ner grädde och mascapone och vispa till en fluffig créme. Blanda kaffe, sukrin och arrak i en skål. Doppa biscotti i skålen och smula ner i glasskålar. Varva med den fluffiga crémen och sikta över kakao. Låt stå i kylen en timme och dekorera med en jordgubbe.

 


Mandelbiscotti LCHF

Mandelbiscotti – 20 st

75 g smör

1 dl sukrin gold

3 ägg

7 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk vaniljpulver

100 g mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och sukrin. Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och mandelspån. Rulla degen till två längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till så att de blir ca 2 cm tjocka.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten och skär i sneda bitar. Sänk värmen till 100 grader och låt dem torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.