I dag har jag bakat och fixat i köket tillsammans med Louise och hon kom med den goda idéen att vi skulle göra Tiramisu på LCHF vis. I detta italienska recept använder man vanligtvis söta savoyardikex men vi ville prova att göra ett nytt recept och då baka egna mandelbiscotti – resultatet blev lysande!
Tiramisu – 4 portioner
1 ½ dl grädde
2 äggulor
250 g mascapone
3 msk bryggt kaffe
2 msk sukrin gold
1 tsk arraksessens eller 1 msk amaretto
8 st mandelbiscotti (se recept ovan)
Topping: 4 jordgubbar + kakao
Vispa grädden. Vispa ägg och sukrin i en annan skål. Blanda ner grädde och mascapone och vispa till en fluffig créme. Blanda kaffe, sukrin och arrak i en skål. Doppa biscotti i skålen och smula ner i glasskålar. Varva med den fluffiga crémen och sikta över kakao. Låt stå i kylen en timme och dekorera med en jordgubbe.
Mandelbiscotti – 20 st
75 g smör
1 dl sukrin gold
3 ägg
7 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
100 g mandelspån
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och sukrin. Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och mandelspån. Rulla degen till två längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till så att de blir ca 2 cm tjocka. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten och skär i sneda bitar. Sänk värmen till 100 grader och låt dem torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.