Mandelbiscotti och Tiramisu á la LCHF

I dag har jag bakat och fixat i köket tillsammans med Louise och hon kom med den goda idéen att vi skulle göra Tiramisu på LCHF vis. I detta italienska recept använder man vanligtvis söta savoyardikex men vi ville prova att göra ett nytt recept och då baka egna mandelbiscotti – resultatet blev lysande!

Tiramisu á la LCHF

 

Mandelbiscotti LCHF

 

Mandelbiscotti – 20 st

75 g smör

1 dl sukrin gold

3 ägg

7 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

½ tsk vaniljpulver

100 g mandelspån

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop smör och sukrin. Tillsätt ett ägg i taget under tiden du vispar. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och mandelspån. Rulla degen till två längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till så att de blir ca 2 cm tjocka.  Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut plåten och skär i sneda bitar. Sänk värmen till 100 grader och låt dem torka dem i ugnen i ca 30 minuter eller tills de är torra.

Tiramisu – 4 portioner

1 ½ dl grädde

2 äggulor

250 g mascapone

3 msk bryggt kaffe

2 msk sukrin gold

1 tsk arraksessens eller 1 msk amaretto

8 st mandelbiscotti (se recept ovan)

Topping: 4 jordgubbar + kakao

Vispa grädden. Vispa ägg och sukrin i en annan skål. Blanda ner grädde och mascapone och vispa till en fluffig créme. Blanda kaffe, sukrin och arrak i en skål. Doppa biscotti i skålen och smula ner i glasskålar. Varva med den fluffiga crémen och sikta över kakao. Låt stå i kylen en timme och dekorera med en jordgubbe.

Reader Interactions

Comments

  1. Följer Detoxkickstarten och undrar om Detoxdrinkens hela sats på 4 glas ska drickas på 1 dag. Hirsgröten står att det är till 1 pers men det är mycket gröt så står det fel i boken? Jag mår efter 1 vecka fortfarande väldigt bra. Tycker recepten är goda pch lätta att tillaga. Däremot mitt i vecka ett började magen reagera med diaree, är det vanligt? Ingen hunger! Tack för ännu en toppen bok! Hälsar Nettan

  2. Hej Ulrika, Tiramisu receptet ser mycket gott ut! Men det saknas hur många grader ugnen ska vara på i första meningen;-)

  3. Hej!
    Ugnsvärmen har tyvärr fallit bort :-(. Hur många grader ska det vara?
    Det ser mycket mumsigt ut och detta vill jag gärna pröva. /Christina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*