Den här dagen äter man lite mindre kalorier än dag 1 och du kommer att känna dig mer hungrig men härda ut! Ta ett glas vatten, en kopp kaffe eller något gott örtté. Grönkålsdrinken kan du ha stående i kylen och ta ett glas på kvällen om du känner dig hungrig. Det går också bra att byta grönkål mot spenatblad. Hälsningar Ulrika

hundar 112

Frukost: Grönkålsdrink (se recept nedan)

Lunch: Sesamlax med marinerad sallad (se recept nedan)

Middag: Skinka med sallad och nötter + yoghurt (se recept nedan)

Grönkålsdrink – 2 portioner

2 apelsiner

1 banan

2 dl fryst grönkål eller 5 färska blad, ca 100 g

2 dl vatten

Skala apelsinerna och bananen och lägg i en blender. Tillsätt grönkålen och vatten och mixa till en jämn smoothie. Späd med mer vatten om det behövs. Häll upp på glas och servera direkt.

hundar 118 hundar 136

Sesamlax med marinerad sallad – 2 portioner

2 msk sesamfrön

2 stora laxfiléer á 180 g

1 msk smör

Salt och svartpeppar

10 cm gurka

1 morot

5 cm purjolök

¼ fänkål

2 msk risvinäger

1 msk solrosolja

1 msk flytande honung

½ kruka färsk koriander

1 msk ljus soja

Hetta upp en stekpanna och rösta först sesamfröna någon minut. Lägg åt sidan. Lägg ner en klick smör i stekpannan och lägg ner laxfiléerna. Stek runt om i ca 10 minuter och krydda med salt och peppar. Gör under tiden salladen genom att skiva gurka, morot, purjolök och fänkål i tunna stavar. Lägg grönsakerna i en skål och häll på vinäger, olja, honung. Blanda runt och strö på salt, peppar och hälften av sesamfröna. Hacka koriander och blanda ner i salladen. Häll på soja på laxen och strö på resten av sesamfröna. Servera med salladen.

Skinka med sallad och nötter + yoghurt – 1 portion

2 dl sallad

3 skivor kokt eller rökt skinka

2 skivor lufttorkad skinka, t ex parmaskinka

½ dl valnötter

¼ granatäpple

¼ päron

1 dl naturell yoghurt

Lägg upp sallad på en tallrik. Fördela skinka runt om och strö på valnötter. Gröp ur kärnor från granatäpplet och lägg på salladen. Lägg på några skivor päron. Servera yoghurt som efterrätt.