I förrgår chattade Michael Mosley med Aftonbladet och det var främst 2 inlägg som jag vill kommentera:

Kommentar från Olagus

Why should it not be fixed two days in a row?

Michael Mosley:

Some people prefer to do it two days in a row, i prefer to do two days that are separated. the important thing is to find what works for you

Kommentar från Dr. Pseudo

Can I apply this method using more non-eating days, say 4:3, for a shorter period in order to lose weight faster? Sort of a boost.

Michael Mosley:

Yes, there is research which suggests you will benefit from that or from alternate day fasting. The main thing is to find what works for you.

Det har kommit in kritik till mig att jag rekommenderar att man kan fasta två dagar i rad och att Michael rekommenderar det. Så är det inte! Läs hans svar ovan och läs hans bok. Han menar på (precis som jag) att det som är viktigt är att hitta ett sätt som fungerar för just dig. Om det är att lägga fastedagar på mån och tors eller om det är mån och tis spelar ingen roll.
En annan sak som är intressant att läsa som han skriver och det är att man kan fasta 3 dagar i veckan om man vill testa det. Jag har börjat rekommendera det till fler av mina kunder och jag har själv provat. Faktum är att det blir då nästan varannan dag och det är en sk Kickstart som jag har rekommenderat i 2 års tid snart – Intressant.
Det skrivs om 5:2 dieten varje dag i landets alla tidningar… just denna artikel av Erik Helmerson på DN Ledare är bra för att den för fram mitt budskap om att jag avråder mäniskor med ätstörningar att påbörja dieten.
IMG_8797