Jag tänker att jag ska blogga varje dag men sedan får jag inte tiden att räcka till… Därför har jag inte skrivit på evigheter! Ja, det händer alltid mycket i mitt liv – jag har mycket runt mig och arbetar faktiskt lite för mycket just nu för att ha en bra balans. Det är så i bland i mitt jobb, inte ett 8-5 jobb precis. Jag  gillar det för att ibland kan jag vara ledig vissa vardagar och ibland kan jag börja jobba sent men å andra sidan jobbar jag ibland 12 timmars pass och helger.

Jag har sedan jag kom hem från Gotland lagat mycket mat! Både till nya böcker, tidningar och bilagor. I dag åker jag till Gotland igen och alla dessa recept ska förstås skrivas… så det blir ett jobb för mig när jag är i Rone i hela 10 dagar!

I förra veckan var jag på Åland och föreläste för ett försäkringsbolag, jag har hunnit träffa Ola som myste med min vovve, jag har tränat en hel del och som sagt lagat mat…

I dag tänkte jag bjuda er på 2 tårtor som jag har bakat som är ljuvliga! Gör gärna dem nu till PÅSK – både lätta att göra och väldigt goda. Du behöver dock investera i Sukrin som finns på hälsokostaffärer eller på nätet och sedan behöver du mandelmjöl! Glad påsk önskar Ulrika

Morotskaka med färskost och valnötter – 1 kaka

4 ägg

2 dl sukrin

3 dl mandelmjöl

2 tsk kanel

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljpulver

5 dl rivna morötter

1 dl kokosfett

50 g smält smör

1 dl hackade valnötter och mandlar

Topping

200 g philadelfiaost

1 dl créme fraiche

½ dl sukrin

50 g valnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sukrin fluffigt. Blanda ner de resterande ingredienserna och häll smeten i en smord form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.Låt kakan svalna. Blanda osten med créme fraiche och rör i sukrin. Fördela toppingen på kakan och dekorera med att dra en gaffel över crémen och toppa med valnötter.

Mandelkaka – 1 tårta

50 g smör

1 ägg

½ dl grädde

¾ mjölk

100 g mandelmjöl

1 ½ tsk bakpulver

1 dl sukrin

Créme

1 ask Philadelphiaost, 200 g

½ dl créme fraiche

½ dl surkrin

1 tsk vaniljpulver

Topping: 1 dl flagad rostad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och sukrin och blanda ner alla de andra ingredienserna. Vispa till en smet och lägg i en bakplåtsklädd form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Blanda crémen genom att vispa ihop alla ingredienser i en skål. Bred crémen över och lägg på rostade mandelspån. Ställ kallt till servering.