Passo de Tonnale
Efter en härlig sportlovsvecka i Italien är jag hemma nu! Vi åkte till ett ljuvligt ställe som heter Passo de Tonnale och detta kan varmt rekommenderas. Vi flög till Milano och sedan buss upp ca 2 timmar till bergen…

LöpningI morse var jag ute på min första joggingtur och det var så himla skönt. Bara en kort tur men ändå…

Det är en speciell känsla när isen smälter och man inte behöver ha dubbar under skorna. Dessutom hör man fågelkvitter.

Nu till lite matinspiration! Jag älskar smörgåstårtor… Jag vet att det är lite somrigt men snart är ju i varje fall våren här.

 

Jag tänkte bjuda ER på ett gott recept som jag gör ibland som är enkelt och smakar som en vanlig smörgåstårta!

Smörgåstårta

Smörgåstårta – 6 portioner

Botten:

6 ägg

½ tsk salt

1 msk fiberhusk

200 g philadelphiaost

6 msk linfrön

½ tsk bakpulver

Fyllning 1

6 kokta ägg, hackade

½ dl majonnäs

10 cm strimlad purjolök

Salt och svartpeppar

Fyllning 2

300 g skalade räkor

½ dl majonnäs

½ burk creme fraiche

1 burk ishavsrom

½ dl hackad färsk dill

Salt och svartpeppar

Fyllning 3

200 g rökt skinka, finhackad

1 ask philadelfiaost, ca 200 g

½ burk creme fraiche

½ dl hackad gräslök

Salt och svartpeppar

Topping och dekoration: Salladsblad, majonnäs,  ägghalvor, ost och skinkskivor, färska räkor, ärtskott, cocktailtomater, rädisor, phsysalis och färska dillkvistar.

Sätt ugnen på 200 ̊C. Separera gulorna och vitorna och vispa vitorna styva med en nypa salt. Vispa gulan i en annan bunke tills den blir fluffig och krämig. Tillsätt resten av saltet, philadelphiaost och fiberhusk och vispa till en jämn smet. Krossa linfröna och tillsätt dem och bakpulver i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten. Låt smeten vila i ca 10 minuter så att fiberhusken får svälla. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills bottnen får en gyllenbrun färg. Ta ut plåten och låt svalna. Dela bottnen i 4 bitar.

Gör i ordning alla fyllningar genom att blanda alla ingredienser i 3 olika skålar. Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg på en botten. Fördela äggblandningen och lägg över en botten. Fördela räkblandningen och lägg på nästa botten. Fördela sist skinkblandningen och lägg på en botten. Bred på lite majonnäs och toppa med salladsblad, ägghalvor, ost och skinkskivor, färska räkor, ärtskott, cocktailtomater, rädisor, phsysalis och färska dillkvistar.