I går lagade jag mat (som vanligt) och hade Louise som är en kund hos mig på besök. Hon ville lära sig hur man lagar GI mat och få lite ny inspiration. Louise var suverän i köket och gjorde t om egna recept som vi lagade till och blev jättebra. Jag fick också besök av två av mina seniorkunder Rosita och Kärstin som satt en stund i köket och smakade på alla rätter som vi lagade.

Här kommer ett recept som var Louise idé som blev mycket gott.

Louise currylåda – 4 portion

½ vitkålshuvud

2 dl riven ost

Salt och svartpeppar

1 msk smör

500 g nötfärs

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 ½ msk curry

½ dl chilisås

1 burk créme fraiche

150 g pärltomater

1 tsk torkad basilika

1 dl saltade cashewnötter

1 dl grädde

Sätt ugnen på 200 grader. Skär kålen i mindre bitar och lägg i en matberedare. Mixa till en grovt ris och lägg i en smord ugnsform. Blanda ner salt, peppar och ost. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i pannan. Låt steka någon minut. Strö på salt, peppar och curry. Häll på chilisås och créme fraiche. Låt koka några minuter. Fördela röran över kålen. Dela tomater och lägg över tillsammans med nötter. Strö på basilika och häll på grädde. Gratinera 20 minuter i ugnen. Servera med en grönsallad.

På kvällen var  jag inbjuden på en “4good kväll” på Rival och det var så trevligt och bra arrangerat. Svenska New Yorkfrun, livscoachen & överlevaren Janique Svedberg. höll ett fantastiskt och överraskande framträdande om hennes liv, Katrin Sundberg alias Häxan Surtant var makalöst bra på scenen och körledaren och artisten Gabriel Forss berättade om hans barndom och hans liv. Sveriges mästerkock Sigrid Barany berättade om hennes framgång med sig själv och lyckan att hitta det hon brinner för. Jag ska föreläsa på några av dessa kvällar under 2013 och jag hoppas att jag kan inspirera som dessa fyra talare kan…..!