Ingredienser lammgryta Lammgryta

IMG_0010 Rödvin till lamm

I fredags hade jag flera vänner på middag och vi hade så trevligt! Jag lagade min lammgryta som är supergod med smak av kanel, ingefära, chili, tomat och vitlök. Recept ligger här:

Jag köper mitt lammkött på Caspian Livs i Kista och det är så bra där  kan rekommenderas om ni ska köpa bra kött. En av mina gäster var Anette Rosvall som precis har utbildat sig till Sommelier och hon rekommenderade ett vin som passade utsökt till en kryddig lammgryta: Boom Boom Shiraz. Till lammgrytan serverade jag bulgursallad med granatäpple, rostade nötter, ajvar relish, yoghurt, bröd och russin.

Lammgryta med tillbehör

 

Till förrätt blev det rökt lax med en fänkålssallad med citron och dill, toppat med räkor och saffransaioli – ett gott vitt vin – Riesling som Anette hade rekommenderat.

Förrätt lax

Här är några härliga bilder på Ola, Monica, Glenn, Annika, Lasse och Anette:

IMG_0017 IMG_0015 IMG_0014 IMG_0020

IMG_0022