I dag förbereder jag inför morgondagens pressfrukost på MOOD gallerian! Vi bjuder på en god frukost och då tänkte jag minsann att de ska få en nyrostad kanelgranola som de kommer att älska!

Jag har gjort en med paranötter, mandel och cashew och en annan med frön, kokos och torkad frukt. Det är ju så enkelt att göra granola själv och det luktar kanelbulle i hela huset nu…

Granola

Granola utan nötter

Så här gör du:

Lägg rejält med havregryn på en ugnsplåt. Blanda ihop 1 dl vatten med 2 msk rapsolja och 2 msk flytande honung. Häll blandningen över havregrynen, strö på mycket kanel och kardemumma och blanda om. Sätt in i ugnen i ca 20 min (200 grader). Blanda om ordentligt. Under tiden rostar du frön och hackade nötter i en torr stekpanna några minuter. Strö gärna på lite extra kanel och lite flytande honung beroende på hur söt du vill ha din müsli… När du har rostat klar havregrynen blandar du ner alla nötter, frön, kokos och hackad torkad frukt och vips är det klart! Servera med naturell, ekologisk yoghurt – SÅ GOTT!