I dag har jag lagat maträtter tillsammans med Juliana. Vi lagade 5:2 rätter hela dagen och hade en kreativ dag i köket och framför kameran!
Jag tänkte bjuda Er på en god soppa jag lagade i dag med saffran och sparris som jag tycker att ni ska prova. Väldigt god, mättande och passar för mig som följer en detoxkur men också om ni vill ha en soppa på Er fastedag!
Sparrissoppa med saffran – 4 portioner (279 kcal/portion)
1 potatis
1 morot
½ fänkål
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 buljongtärning
1 kuvert saffran 0,5 g
6 dl vatten
200 g krossade tomater
2 krm sambal oelek
1 tsk flytande honung
1 knippe sparris
200 g halloumiost
2 msk färsk timjan
Skala morot och potatis och skär i mindre bitar. Strimla fänkål och finhacka vitlök Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs grönsakerna. Tillsätt buljong, sambal och saffran till grytan och häll i vatten och krossade tomater. Koka upp och tillsätt honung. Låt koka i ca tio minuter tills grönsakerna är mjuka. Skär sparrisen i mindre bitar och lägg i soppan. Låt koka några minuter tills sparrisen är mjuk. Tärna haloumiosten, hetta upp en torr stekpanna och stek osten så den får färg. Fördela soppan i fyra skålar och toppa med stekt haloumi och färsk timjan.