I dag bjuder jag på den godaste tårtan som jag bakar på kokosmjöl och toppar med en härlig smör crème… Om ni inte orkar göra smörcrémen kan man ta vaniljkesella men då blir det mer kolhydrater men mindre fett.
Chokladtårta med punchcréme och hallon – 1 tårta
100 g smör
100 g mörk choklad
2 äggulor
1 dl sukrin melis
¾ dl kokosmjöl
2 äggvitor
Punchcréme
1 dl grädde
1 dl sukrin melis
3 äggulor
3 msk punch
100 g smör
Topping: hallon, granatäpple
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull. Ställ åt sidan och vispa i ägg, sukrin och kokosmjöl. Vispa äggvitorna för sig och blanda sedan försiktigt ner chokladblandningen.
Fördela chokladsmeten i en form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Gör crémen genom att koka upp grädde i en kastrull. Tillsätt sukrin och vispa ner äggulor. Rör om tills det tjocknar. Ställ kallt. Skär smöret i tärningar och lägg i en matberedare. Blanda ner crémen och mixa till en jämn smörcréme. Smaka av med ev punsch eller någon annan likör. Bred crémen över chokladtårtan och dekorera med hallon, granatäpplekärnor eller andra bär. Sikta sukrin melis över och ställ kallt någon timme innan servering.