Just nu har jag otroligt mycket att göra! Alla vill ha matjobb av mig känns det som…Under november och december producerar jag 50 recept till Norge, 150 recept till svenska tidningar – då blir det mycket jobb. Därför har jag kallat in assistenter i köket och Sophie har suttit vid datorn och skrivit recept och Tyra har hjälpt mig vid grytorna. Nu går det undan!
Vi har gjort många goda recept denna veckan men högst pris får denna PIZZA!
Västerbottenpizza med salami – 1 stor
3 ägg
1-2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
200 g riven ost
Fyllning
200 g salami
50 g ruccolasallad
½ dl ajvar relish
1 pkt mozzarella, ca 125 g
½ squash
½ aubergine
100 g gröna oliver
100 g cocktailtomater
½ rödlök
1 tsk pizzakrydda
50 g ruccola
Sätt ugnen på 200 ̊C. Blanda alla ingredienser till degen. Låt stå tills degen blivit fast. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och tryck ut degen till en rund pizza. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter.
Ta ut pizzan. Bred på ett jämnt lager ajvar relish med hjälp av en sked. Skär squash, aubergine och mozzarella i skivor och skala och skiva rödlök. Fördela squashen, auberginen, mozzarellan, rödlöken och salamin på pizzan. Dela tomaterna i halvor och lägg ovanpå tillsammans med oliverna. Toppa med ruccola och strö över pizzakrydda. Grädda pizzan i ugnen tills osten blivit gyllenbrun, ca 10 minuter.