Tillbaka till menyerna

Vinter 25

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 657 Kcal

    • Frukost - 232 Kcal

      Kokt ägg med kaviar

    • Lunch - 425 Kcal

      Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 20.8 gram

Fett: 39 gram

Protein: 47.2 gram

Energi: 656.8 kcal

  • Måndag frukost 232 Kcal

    Kokt ägg med kaviar

    Ägg med kaviar, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 232 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Gör så här

    • Koka äggen.
    • Servera med kaviar.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk kaviar

    Måndag lunch 425 Kcal

    Asiatiska laxbiffar med gurksallad

    Goda laxbiffar med fräsch sallad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås

    Gör så här

    • Skär lax i mindre bitar. Lägg i en mixer och mixa eller använd mixerstav.
    • Lägg färsen i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Skiva salladslök. Blanda ner i färsen tillsammans med hackad koriander, salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek ett par minuter på varje sida.
    • Skala och skär morot tunt på längden. Skär gurka tunt på längden. Strimla chili. Lägg i en skål. Tillsätt sesamolja, limesaft (använd 1/4 av limen) och soja.
    • Blanda ihop yoghurt, sweetchili sås och sriracha sås till en dressing.
    • Lägg upp laxbiffarna på ett fat. Servera med gurksallad och dressing. Dekorera med gräslök och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st morot
    • 10 cm gurka
    • 0.25 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.75 st lime
    • 1 tsk soja
    • 1 msk gräslök
    Dressing
    • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%
    • 1 tsk sweet chilisås
    • 1 krm Srirachasås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 1 msk kaviar
  • 300 g laxfilé
Frukt/grönt
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 1 st morot
  • 10 cm gurka
  • 0.25 st röd chili
  • 0.75 st lime
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk soja
  • 1 msk gräslök
  • 1 tsk sweet chilisås
  • 1 krm Srirachasås
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
Mejeri
  • 0.5 dl grekisk yoghurt 6%

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!