Tillbaka till menyerna

Vinter 2024/2025 Säsongsbetonad Meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1257 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1234 Kcal

    • Frukost - 333 Kcal

      Omelett med skinka och senapscréme

    • Lunch - 480 Kcal

      Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    • Middag - 420 Kcal

      Torskgryta med curry

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 828 Kcal

    • Frukost - 252 Kcal

      Keso med Ketomüsli och blåbär

    • Lunch

    • Middag - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1336 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1132 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Havregrynsgröt med äpple

    • Lunch - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1321 Kcal

    • Frukost - 398 Kcal

      Ägghack med rökt lax

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 451 Kcal

      Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 146 Kcal

      Ostkex med sesamfrön

  • Söndag - 1293 Kcal

    • Frukost - 302 Kcal

      Omelettrulle med rökt lax

    • Lunch - 451 Kcal

      Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 51.8 gram

Fett: 76.9 gram

Protein: 72 gram

Energi: 1200.3 kcal

  • Måndag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Måndag lunch 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Måndag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Tisdag frukost 333 Kcal

    Omelett med skinka och senapscréme

    Vill du ha variation i din frukost? Äter du ofta äggröra till frukost? Prova denna omelett för lite variation i din frukostrutin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på skinka och tomater.
    • Blanda ihop senapscrémen och lägg på omeletten.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Tisdag lunch 480 Kcal

    Squashtagliatelle med kyckling i saffransås

    En god krämig kycklingsås med smak av saffran som serveras med squashtagliatelle. Toppa gärna med parmesan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 480 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Hyvla squashen till tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Häll på olivolja och strö på salt och peppar.
    • Strimla kycklingen.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Dela fänkålen och skär bort roten.
    • Skär i skivor.
    • Dela paprikan och ta bort kärnhuset.
    • Skär i strimlor.
    • Skär sparrisen i lagom stora bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kycklingen och bryn i några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, fänkål, paprika och sparris och stek i ytterligare några minuter.
    • Strö över saffran och häll på fond och vatten.
    • Låt koka i någon minut.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg upp ruccola och squashtagliatelle på tallrikar och häll på kycklingsåsen.
    • Toppa med en persiljekvist.
    • Servera med färskriven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 250 g kycklingfilé
    • 5 g smör
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sparris
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 3 tsk kycklingfond
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 30 g rucola
    • 1 msk bladpersilja
    • 2 msk riven parmesanost

    Tisdag middag 420 Kcal

    Torskgryta med curry

    En snabblagad gryta med en spännande krydda från Santa Maria som heter Hello Curry. Torsk går bra att byta mot annan fisk eller exempelvis kyckling!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 54 gram

    Energi: 420 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Tina torsk och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skala och riv vitlöksklyftan Strimla salladslök och skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn vitlök och fänkål någon minut .
    • Tillsätt curryblandning och curry.
    • Tillsätt salladslök och buljongtärning.
    • Häll på vatten och créme fraiche. Låt koka ihop och lägg ner torsk, tomater och persilja. B
    • landa ner spenat och räkor och låt allt bli varmt.
    • Häll upp soppan i skålar och dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 msk olivolja
    • 2 nypa hello curry krydda
    • 2 krm malen curry
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 50 st pärltomater
    • 2 msk bladpersilja
    • 25 g bladspenat
    • 2 dl handskalade räkor i lag
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja
  • Onsdag frukost 252 Kcal

    Keso med Ketomüsli och blåbär

    Toppa keso med müsli och färska blåbär!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Gör så här

    • Lägg keso på ett fat och toppa med blåbär och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl färska blåbär
    • 0.5 dl rostad frömüsli

    Onsdag middag 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Torsdag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
  • Fredag frukost 267 Kcal

    Havregrynsgröt med äpple

    Snabb och smidig frukost som håller dig mätt länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i 2-3 minuter.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med äpple och malen kanel.
    • Servera med valfri mjölk.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl havregryn
    • 1 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.25 tsk malen kanel
    • 2 dl vatten
    Topping
    • 0.25 st rött äpple
    • 1 dl mjölk

    Fredag lunch 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Fredag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Lördag frukost 398 Kcal

    Ägghack med rökt lax

    Äggfrukost med rökt lax till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 398 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Gör så här

    • Hacka äggen och lägg i en skål.
    • Skär laxen i mindre bitar och blanda med ägg och majonnäs.
    • Smaka av med peppar.
    • Klicka ut röran på salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 1 msk majonnäs
    • 50 g rökt lax
    • 1 tsk svartpeppar
    • 2 st salladsblad

    Lördag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Lördag middag 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 146 Kcal

    Ostkex med sesamfrön

    Ostkexen är goda till alla slags ostar också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål och forma till en deg.
    • Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt och platta ut till en rektangel.
    • Lägg ett bakplåtspapper över och släta ut till degen är ½ cm.
    • Skär degen i rutor, ca 15 st.
    • Strö på lite svarta sesamfrön över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Bryt och låt svalna.

    Ingredienser

    15 portioner

    • 4 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 2.5 dl riven ost
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 tsk salt
    • 3 tsk torkade örter
    • 2 msk olivolja
    • 4 msk vatten
    • 2 msk svarta sesamfrön
  • Söndag frukost 302 Kcal

    Omelettrulle med rökt lax

    En god och mättande frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 40 g rökt lax
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 tsk gräslök

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Salta och peppra. Rör runt med en gaffel.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek omeletten nån minut på var sida.
    • Lägg omeletten på ett fat. Lägg på rökt lax och rulla ihop.
    • Skär cocktailtomater i halvor.
    • Hacka gräslök och strö på omeletten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 40 g rökt lax
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 tsk gräslök

    Söndag lunch 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 11 g smör
  • 12 dl grädde
  • 8 msk riven parmesanost
  • 225 g mozzarella
  • 6 msk crème fraiche
  • 1 dl keso, 4%
  • 375 g fetaost
  • 1 dl mjölk
  • 2.5 dl riven ost
Övrigt
  • 60 g havremusli
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 0.5 dl rostad frömüsli
  • 2 dl apelsinsaft
  • 3 msk grov senap
  • 12 st rispapper
  • 3 msk majonnäs
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 3 st squash
  • 1.5 st gul lök
  • 13 klyfta vitlök
  • 1.5 st fänkål
  • 1 st röd paprika
  • 200 g sparris
  • 110 g rucola
  • 2 styck tomat
  • 4.5 st rödlök
  • 7 st cocktailtomat
  • 4 st salladslök
  • 50 st pärltomater
  • 25 g bladspenat
  • 1 dl färska blåbär
  • 2 st apelsinskal
  • 100 g blandad sallad
  • 3 st kålrot
  • 795 g färsk grönkål
  • 3 msk citronsaft
  • 1.5 st granatäpple
  • 6 st citronskiva
  • 6 st färska fikon
  • 0.25 st rött äpple
  • 3 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st morot
  • 1 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 4 dl rödkål
  • 2 st salladsblad
  • 4 st kokta rödbetor
  • 4 msk granatäppelkärnor
Torrvaror
  • 18.5 msk olivolja
  • 2 tsk vallmofrön
  • 1 dl havregryn
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 tsk rapsolja
  • 4 msk svarta sesamfrön
  • 4 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 tsk bakpulver
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 800 g kycklingfilé
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 400 g fryst torskrygg
  • 2 dl handskalade räkor i lag
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 90 g rökt lax
  • 600 g kycklinglårfilé
Kryddor/smaksättare
  • 2 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 6 tsk kycklingfond
  • 4 msk bladpersilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 2.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk gräslök
  • 3.5 msk sötstark senap
  • 2 nypa hello curry krydda
  • 2 krm malen curry
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 kvist färsk persilja
  • 2 st basilikakvist
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk dressing
  • 4.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 0.25 tsk malen kanel
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 msk teriyakisås
  • 6 msk färsk koriander
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 msk balsamico
  • 2 tsk grön pesto
  • 3 tsk torkade örter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!