Tillbaka till menyerna

vegetarisk

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 481 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 481 Kcal

      Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 696 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 608 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 608 Kcal

      Burrata med pesto och rödbetor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 333 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 333 Kcal

      Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.6 gram

Fett: 32.6 gram

Protein: 20.8 gram

Energi: 529.3 kcal

  • Tisdag lunch 481 Kcal

    Grillad blomkål med chevréost och hasselnötter

    Blomkålen blir så god när den bakas i stekpannan och toppas med krämig chevré, sötma från aprikoser och knapriga hasselnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn blomkålsskivan på bägge sidor så att den får fin färg.
    • Strö på havssalt och svartpeppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg på osten.
    • Skiva aprikoser och strö över osten tillsammans med hasselnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g chevreost
    • 2 st torkade aprikoser
    • 3 msk hasselnötter
    • 25 g ärtskott
  • Onsdag lunch 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag middag 608 Kcal

    Burrata med pesto och rödbetor

    God och enkel rätt som passar både som förrätt eller som en härlig lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 608 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Skiva rödbetorna och lägg i en skål.
    • Blanda ner olja, balsamico, honung och kryddor.
    • Lägg rucolasallad på en tallrik och fördela rödbetorna över.
    • Lägg på burratan och toppa med grön pesto och pistagenötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0.25 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl rucola
    • 100 g burrata
    Topping
    • 0.5 msk grön pesto
    • 1 msk pistagenötter
  • Fredag middag 333 Kcal

    Svartkålsallad med dill, halloumi och granatäpple

    Svartkål är en fantastiskt god och nyttig kålsort som i den här rätten serveras med salt haloumi och smaksätts med dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skölj och skiva svartkålen.
    • Skala och skiva rödlök.
    • Blanda ihop honung, vinäger, olja, senap, dill, salt och svartpeppar i en skål.
    • Blanda ner kål och lök.
    • Lägg upp på en tallrik.
    • Strö på granatäpplekärnor.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta solrosfröna någon minut och strö över salladen.
    • Häll olja i stekpannan och bryn halloumin på bägge sidor.
    • Lägg på salladen och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g svartkål
    • 0.5 st rödlök
    • 2 tsk flytande honung
    • 1 msk äpplecidervinäger
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g halloumi
    • 1 msk solrosfrön
Torrvaror
  • 4.5 tsk olivolja
  • 2 st torkade aprikoser
  • 3 msk hasselnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 2.5 tsk flytande honung
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 msk solrosfrön
Frukt/grönt
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 25 g ärtskott
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 0.5 st rött äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 50 g rotselleri
  • 0.15 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
  • 4 st salladsblad
  • 1 st kokta rödbetor
  • 1 dl rucola
  • 200 g svartkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
Mejeri
  • 50 g chevreost
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 100 g burrata
  • 75 g halloumi
Övrigt
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 1 msk äpplecidervinäger
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk persilja
  • 0.5 tärning grönsaksbuljong
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 0.5 msk mynta
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.25 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk grön pesto
  • 1 msk sötstark senap
  • 2 msk dill

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!