Tillbaka till menyerna

Veckomeny

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1049 Kcal

    • Frukost - 263 Kcal

      Omelett med granatäpple och kiwi

    • Lunch - 253 Kcal

      Riswrap med kyckling

    • Middag - 534 Kcal

      Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 277 Kcal

      Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    • Middag - 234 Kcal

      Tomatsoppa med stekt chorizo

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1253 Kcal

    • Frukost - 341 Kcal

      Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    • Lunch - 425 Kcal

      Stekt lax med grillad kål och rom

    • Middag - 488 Kcal

      Grekisk snabbkyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 535 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 283 Kcal

      Sötpotatissoppa med fetaost

    • Middag - 252 Kcal

      Krabbröra med sallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1199 Kcal

    • Frukost - 288 Kcal

      Äggröra med granatäpple

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Middag - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1287 Kcal

    • Frukost - 236 Kcal

      Äggwrap med skagenröra

    • Lunch - 369 Kcal

      Torskrygg med stekta grönsaker

    • Middag - 683 Kcal

      LCHF Lasagne

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1103 Kcal

    • Frukost - 258 Kcal

      Yoghurt med bär och granola

    • Lunch - 200 Kcal

      Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    • Middag - 542 Kcal

      Italienska burgare

    • Mellanmål - 103 Kcal

      Choklad och kokosbitar

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 50.7 gram

Fett: 58.4 gram

Protein: 62.5 gram

Energi: 990.9 kcal

  • Måndag frukost 263 Kcal

    Omelett med granatäpple och kiwi

    Omelett toppad med granatäpplen och kiwi, en mättande frukost eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st granatäpple
    • 1 st kiwi
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör

    Gör så här

    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Skär av skalet från kiwin och skär i skivor.
    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter och lägg upp omeletten på ett fat.
    • Toppa med granatäpplekärnor och kiwi.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st granatäpple
    • 1 st kiwi
    • 2 st ägg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör

    Måndag lunch 253 Kcal

    Riswrap med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 253 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
    • Strimla sockerärtor och gurka.
    • Blanda ner grönsakerna i dressingen.
    • Blötlägg risbladen i vatten i ca 30 sekunder eller tills de är mjuka.
    • Lägg risbladen på skärbrädan och fördela grönsaker och kycklingkött över.
    • Lägg på ärtskott och rulla ihop till en wrap.
    • Strö på lite sesamfrön och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 2 st risblad
    • 25 g sockerärtor
    • 0 gurka
    • 1 dl vitkål
    • 50 g färdiggrillad kyckling
    Dressing
    • 0.33 msk soja
    • 0.5 tsk ingefära
    • 0.15 msk sesamfrön
    • 0 st röd chili
    • 3 msk koriander

    Måndag middag 534 Kcal

    Asiatisk köttfärspanna med grönsaker

    En smakrik lågkalorirätt. Lägg till nudlar om du vill öka på mängden kalorier!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 534 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök. Riv vitlöksklyftan fint. Finhacka chili. Skala och skär morot i tärningar, bryt blomkålen i små buketter.
    • Skär sugarsnaps i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök, chili och sesamfrön. Tillsätt färs, morot och blomkål.
    • Låt steka någon minut. Tillsätt sambal oelek, fisksås, ketjap manis och honung.
    • Låt steka några minuter och krydda med salt och peppar. Tillsätt sugar snaps  och pressa lite lime över. Strö på färska örter och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 1 st morot
    • 100 g sugarsnaps
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 3 msk sesamfrön
    • 300 g kycklingfärs
    • 2 tsk sambal oelek
    • 1 tsk fisksås
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 2 tsk flytande honung
    • 0.5 st lime
    Topping
    • 2 msk gräslök
    • 1 msk färsk koriander
  • Tisdag lunch 277 Kcal

    Sallad med rostbiff, tomater och gurkor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Lägg skivor av rostbiff på en tallrik.
    • Fördela ruccola vid sidan om.
    • Dela tomaten i mindre bitar och lägg på salladen.
    • Skiva champinjoner och lök och bryn i en stekpanna några minuter i lite olja.
    • Strö på lite örtkryddor och toppa salladen med.
    • Servera med gurkor och en klick senapscréme.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 100 g rostbiff
    • 25 g rucola
    • 1 styck tomat
    • 50 g champinjon
    • 1 tsk olivolja
    • 0.33 st rödlök
    • 5 st cornichongurkor
    • 0 tsk örtkrydda
    Senapscréme
    • 1 dl gräddfil
    • 1 tsk dijonsenap
    • 3 msk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 234 Kcal

    Tomatsoppa med stekt chorizo

    Önskar du ett vegetariskt alternativ? Isåfall kan du byta chorizo mot vegetarisk korv och hönsbuljong mot grönsaksbuljong!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter.
    • Tillsätt tomater, örtagårdskrydda, buljongtärning, honung och vatten.
    • Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer.
    • Koka upp soppan igen och låt koka ihop 5 minuter. Späd med mer vatten om det behövs. Skär korven i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn korv runtom i några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med korv och färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g krossade tomater
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 1 tsk flytande honung
    • 3 dl vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping för 2 portioner:
    • 100 g chorizo
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 kvist färsk rosmarin
  • Onsdag frukost 341 Kcal

    Yoghurt med blåbär, banan och granola med äpple

    I detta recept ingår en granola skapad av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och lägg på bär.
    • Skiva banan och toppa med granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st banan
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Onsdag lunch 425 Kcal

    Stekt lax med grillad kål och rom

    En trevlig enkel laxmåltid med grillad kål, créme fraîche och  röd rom!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek först kålen på bägge sidor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på ett fat.
    • Salta och peppra laxen.
    • Häll på lite mer olivolja i stekpannan och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Lägg laxen på den stekta vitkålen och toppa med créme fraiche, rödlök och rom.
    • Dekorera med dill och citron.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 1 dl vitkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk röd rom
    • 2 st dillkvistar
    • 0.25 st citron

    Onsdag middag 488 Kcal

    Grekisk snabbkyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond

    Gör så här

    • Skiva halloumin och stek skivorna gyllenbruna i olivolja.
    • Lägg dem på tallrikar.
    • Bryn kycklingen tills den blir gyllenbrun.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg i de frysta grönsakerna i pannan och tillsätt grädde och kycklingfond.
    • Låt allt koka ihop och smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 75 g halloumi
    • 1 msk olivolja
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g frysta grönsaker
    • 0.5 dl grädde
    • 3 tsk kycklingfond
  • Torsdag lunch 283 Kcal

    Sötpotatissoppa med fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 62 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 283 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 800 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Skala sötpotatisen och skär den i bitar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken några minuter.
    • Tillsätt sötpotatis, buljongtärning och vatten
    • . Koka upp och låg koka i ca 20 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 3 st liten sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 800 g vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 0 kruka färsk oregano

    Torsdag middag 252 Kcal

    Krabbröra med sallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 252 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strimla crabsticks på längden och lägg i en skål.
    • Strimla salladslök och blanda ner tillsammans med sweet chilisås, majonnäs, gräddfil, salt och peppar.
    • Lägg sallad på en tallrik och lägg över röran.
    • Toppa med gräslök och en citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g crabsticks
    • 1 st salladslök
    • 1 msk sweet chilisås
    • 2 msk gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 dl blandsallad
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
  • Fredag frukost 288 Kcal

    Äggröra med granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och blanda ner grädde, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggblandningen.
    • Rör runt med en trägaffel i 20 sekunder och lägg upp på en tallrik.
    • Toppa med granatäpplekärnor och dekorera med mynta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 msk grädde
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 1 st myntakvist

    Fredag lunch 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Fredag middag 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
  • Lördag frukost 236 Kcal

    Äggwrap med skagenröra

    Perfekt äggwrap till frukost eller till mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Gör så här

    • Blanda ägg, vatten, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna och stek en tunn omelett.
    • Låt svalna och fyll med isbergssallad, skivad gurka och skagenröra och rulla ihop till en wrap.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 dl isbergssallad
    • 0
    • 0.5 dl skagenröra

    Lördag lunch 369 Kcal

    Torskrygg med stekta grönsaker

    En god fiskrätt med citronkräm!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Gör citroncrèmen genom att blanda yoghurt med citronskal och saft från en halv citron. Salta och peppra och ställ kallt.
    • Krydda torsken med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek torsken några minuter.
    • Lägg på en tallrik.
    • Skala morötterna.
    • Skär alla grönsaker i stavar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönsakerna någon minut.
    • Strö över hackad färsk dill.
    • Lägg upp grönsakerna på tallriken och häll över såsen.
    • Lägg en klyfta citron bredvid och en dillkvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 7.5 g smör
    • 1 st morot
    • 1 st gul morot
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st purjolök
    • 2 tsk olivolja
    • 2 msk dill
    • 0.5 st citron
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 dl matlagningsyoghurt
    • 0 salt och vitpeppar

    Lördag middag 683 Kcal

    LCHF Lasagne

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 51 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 683 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut.
    • Häll upp på ett fat.
    • Lägg i en klick smör till och bryn färsen i några minuter.
    • Smaksätt med salt, peppar och basilika.
    • Lägg ner löken och tillsätt ajvar relish och krossade tomater.
    • Låt koka ihop i 10 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor om det behövs.
    • Skiva aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form.
    • Häll på hälften av köttfärssåsen.
    • Strö 2 dl ost över och häll på 1 dl grädde.
    • Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula chevréost över.
    • Gratinera mitt i ugnen i ca 40 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 2 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 400 g krossade tomater
    • 3 msk ajvar relish
    • 1 st aubergine
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven ost
    • 100 g chevreost
  • Söndag frukost 258 Kcal

    Yoghurt med bär och granola

    Enkel frukost eller mellanmål som tar under 5 min att få ihop!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 258 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Gör så här

    • Lägg yoghurt i en skål och toppa med färska bär och granola.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.75 dl färska blåbär
    • 0.75 dl färska björnbär
    • 0.5 dl granola (paulúns)

    Söndag lunch 200 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och squash

    Goda smakkombinationer till torsk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 200 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Gör så här

    • Tina torsken och strö på salt och vitpeppar.
    • Skär squash i skivor.
    • Skär tomaterna och lägg i en skål.
    • Strimla rödlök och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Salt och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner fisken.
    • Låt steka några minuter och vänd sedan fisken.
    • Lägg ner squashskivorna och låt steka hastigt bredvid.
    • Lägg upp squash på en tallrik och lägg fisken bredvid.
    • Toppa med tomatsallad och dekorera med kapris och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk kapris
    • 1 msk basilika
    • 262.5 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st basilikakvist
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 msk balsamico

    Söndag middag 542 Kcal

    Italienska burgare

    Ett recept till dig som vill prova på att laga något annat än vanliga burgare. Toppa burgarna med mozzarella och pinjtenötter - mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Blanda färsen med grädde, salt, svartpeppar och basilika och forma till två stora eller fyra små hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna 1 minut på bägge sidor.
    • Lägg burgarna i en ugnsfast form.
    • Hetta upp stekpannan med olja och bryn aubergineskivorna på bägge sidor i någon minut.
    • Lägg på en klick ajvar relish på varje burgare, toppa med en skiva aubergine och ett par skivor mozzarella.
    • Skiva tomater och lägg över osten och toppa med pinjneötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 min och servera med ruccolasallad och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Söndag mellanmål 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
Frukt/grönt
  • 0.25 st granatäpple
  • 1 st kiwi
  • 25 g sockerärtor
  • gurka
  • 2 dl vitkål
  • 0.5 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 2.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 240 g blomkålsbuketter
  • 2 st morot
  • 100 g sugarsnaps
  • 0.5 st lime
  • 60 g rucola
  • 1 styck tomat
  • 50 g champinjon
  • 2.33 st rödlök
  • 1 dl blåbär
  • 0.5 st banan
  • 0.75 st citron
  • 200 g frysta grönsaker
  • 3 st liten sötpotatis
  • 1 st salladslök
  • 2 dl blandsallad
  • 1 st citronklyfta
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 1 dl broccoli
  • 0.65 st äpple
  • 50 g grönsallad
  • 1 st aubergine
  • 2 dl isbergssallad
  • 1 st gul morot
  • 0.75 st squash
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk citronskal
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.75 dl färska blåbär
  • 0.75 dl färska björnbär
  • 262.5 g cocktailtomater
  • 4 st skiva aubergine
  • 4 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 50 g färdiggrillad kyckling
  • 300 g kycklingfärs
  • 100 g rostbiff
  • 100 g chorizo
  • 150 g laxfilé
  • 300 g kycklingfilé
  • 100 g crabsticks
  • 3 skivor skinka
  • 850 g nötfärs
  • 800 g torskrygg
Mejeri
  • 14.5 tsk smör
  • 4 dl gräddfil
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 1 msk crème fraiche
  • 75 g halloumi
  • 5.5 dl grädde
  • 50 g tärnad fetaost i olja
  • 2 dl riven ost
  • 100 g chevreost
  • 0.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 150 g mozarella
Torrvaror
  • 2 st risblad
  • 3.15 msk sesamfrön
  • 1 tsk rapsolja
  • 5 tsk flytande honung
  • 11.5 tsk olivolja
  • 700 g krossade tomater
  • 30 g pinjenötter
  • 3 dl valnötter
  • 8 st torkade dadlar
  • 4.5 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kokosskivor
Kryddor/smaksättare
  • 0.33 msk soja
  • 3 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk fisksås
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 3.5 msk gräslök
  • 1 msk färsk koriander
  • örtkrydda
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 st dillkvistar
  • 3 tsk kycklingfond
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 nypa chiliflakes
  • färsk oregano
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st myntakvist
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 2 tsk torkad basilika
  • 7 msk ajvar relish
  • 2 msk dill
  • 1 msk basilika
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 krm salt
Övrigt
  • 5 st cornichongurkor
  • 1 msk röd rom
  • 0.5 msk majonnäs
  • 0.5 dl skagenröra
  • 0.5 dl granola (paulúns)
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl kokosolja

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!