Tillbaka till menyerna

Veckans matplanering

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 904 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 369 Kcal

      Vårburgare med gräddfilsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 710 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 381 Kcal

      Tonfisksallad med granatäpple

    • Middag - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 780 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 391 Kcal

      Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 790 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Ägg med kalkon

    • Lunch - 369 Kcal

      Vårburgare med gräddfilsås

    • Middag - 267 Kcal

      Kycklingsoppa med rotfrukter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 916 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 392 Kcal

      Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    • Lunch - 225 Kcal

      Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    • Middag - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 852 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Middag - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 797 Kcal

    • Frukost - 267 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch - 299 Kcal

      Italiensk röra med aubergine och squash

    • Middag - 231 Kcal

      Kesolunch med tonfisk

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 48.5 gram

Fett: 35.8 gram

Protein: 69.8 gram

Energi: 821.4 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Måndag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk Bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Måndag middag 369 Kcal

    Vårburgare med gräddfilsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva rädisa, gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilssås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid. 

  • Tisdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Tisdag lunch 381 Kcal

    Tonfisksallad med granatäpple

    Snabblagad tonfisksallad med avokado, rödlök, paprika och toppat med granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 15 g ruccola
    • 1 st morot
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 st avokado
    • 90 g tonfisk
    • 0.25 st granatäpple
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk Bladpersilja
    Tomatsalsa
    • 1 st stor tomat
    • 1 msk msk gul lök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg rucolasallad på ett fat. Skala och skär moroten i tärningar. Skär paprika i tärningar. Finhacka rödlök. Skiva avokadon.
    • Fördela grönsakerna över salladen och lägg avokado vid sidan om.
    • Häll av tonfisken och lägg över och toppa med granatäpplekärnor.
    • Strö på salt och peppar och servera med tomatsalsa. Dekorera med persilja.

     

    Tomatsalsa:

    • Finhacka gul lök och mixa med tomat. Krydda med salt och peppar.

    Tisdag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g gram kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st torkade plommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.
  • Onsdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Onsdag lunch 391 Kcal

    Wokade grönsaker med sjögräsnudlar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 391 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 100 g minimajs
    • 50 g sockerärtor
    • 1 st morot
    • 1 st purjolök
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st mango
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 4 msk teriyakisås
    • 1 tsk limesaft
    • 0 salt och vitpeppar
    • 3 msk msk färsk koriander
    • 35 g jordnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skiva minimajs och sockerärter på längden.
    • Skala och skiva moroten på längden.
    • Strimla salladslöken och paprikan.
    • Skär mangon i mindre bitar.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och stek ingefära, vitlök, chili, sesamolja, minimajs, paprika och morötter i några minuter under omrörning.
    • Blanda ner ketjap manis, teriyakisås, limesaft, sjögräsnudlar, sockerärter och låt det bli varmt.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö över salladslök/purjolök och koriander.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötter.
    • Strö över salt och ringla lite honung över.
    • Toppa rätten med de rostade nötterna.

    Onsdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Torsdag lunch 369 Kcal

    Vårburgare med gräddfilsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 369 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 150 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 2 st färsk jordgubbe
    Gräddfilsås
    • 3 st rädisor
    • 0.2 st gurka
    • 0.5 st morot
    • 0.5 klyfta riven vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Strimla löken tunt och blanda med färsen tillsammans med salt och peppar.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Gör under tiden såsen genom att riva rädisa, gurka och morot.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.
    • Skala och skär mango i skivor.
    • Skiva jordgubbarna.
    • Fördela salladsblad på tallrikar.
    • Lägg hamburgaren på salladen och lägg en klick gräddfilssås över.
    • Fördela mangoskivor och jordgubbar bredvid. 

    Torsdag middag 267 Kcal

    Kycklingsoppa med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 250 g gram kålrot
    • 1 st morot
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0.75 msk curry
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 5 st torkade plommon
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 7 dl dl vatten
    Dekoration
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
    • Skala rotfrukterna och skär i tärningar.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök. Tillsätt kryddor, plommon, tomatketjup, hönsbuljong och vatten.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låta sjuda 10 minuter.
    • Servera soppan i djupa tallrikar och strö på lite färsk timjan.
  • Fredag frukost 392 Kcal

    Chiafrögröt med apelsin och blåbär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 392 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 st apelsin
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 tsk flytande honung

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk i en skål. Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mandelmjölk om det behövs.
    • Skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer och blanda ner i gröten.
    • Spara några skivor till dekoration och toppa med blåbär.
    • Hetta upp en torr stekpanna och rosta fröna.
    • Droppa lite honung över och lägg fröna på chiafrögröten.

    Fredag lunch 225 Kcal

    Kall skaldjurssallad med sjögräsnudlar

    En riktigt god skaldjurssallad med sjögräsnudlar i och en god marinad till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 225 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g sjögräsnudlar
    • 150 g broccoli
    • 3 dl strimlad vitkål
    • 3 dl handskalade räkor i lag
    • 0 dillkvistar
    Marinad
    • 2 tsk olivolja
    • 1 tsk limesaft
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 2 msk hackad dill
    • 1 tsk hackad röd chili
    • 0.5 dl strimlad salladslök
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna. Blanda ihop marinaden i en skål.
    • Skär broccoli i buketter och blanda ner i marinaden tillsammans med sjögräsnudlar och vitkål.
    • Blanda ner hälften av skaldjuren.
    • Lägg upp i skålar och toppa med skaldjur och färsk dill.

    Fredag middag 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.
  • Lördag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Lördag lunch 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 skiva skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.

    Lördag middag 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad
  • Söndag frukost 267 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 1 msk msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Söndag lunch 299 Kcal

    Italiensk röra med aubergine och squash

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 299 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st aubergine
    • 2 styck tomat
    • 1 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 50 g grönsallad
    • 1 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Riv squash och aubergine grovt.
    • Skär tomaterna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg ner lök, vitlök och färs.
    • Krydda med salt, peppar och torkad basilika.
    • Lägg ner alla grönsaker och låt steka i ca 5 minuter.
    • Hacka färsk basilika och blanda ner.
    • Servera med grönsallad och gräddfil.

    Söndag middag 231 Kcal

    Kesolunch med tonfisk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 231 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g keso mexican salsa
    • 100 g tonfisk

    Gör så här

    • Blanda en burk keso med tonfisk och ät med grönsallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 80 g rökt kalkon
  • 380 g tonfisk
  • 1775 g nötfärs
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 dl handskalade räkor i lag
  • 20 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk furikake fröblandning
  • salt och svartpeppar
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1.5 msk curry
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk ketjap manis
  • 2 tsk torkad basilika
  • 0.75 tsk vaniljpulver
  • 1 msk mirin
  • 1 msk ljus soja
  • 1 krm grillkrydda
  • 1 nypa nypa salt
Frukt/grönt
  • 30 g ruccola
  • 6 st morot
  • 1.5 st röd paprika
  • 2.5 st rödlök
  • 1 st avokado
  • 0.5 st granatäpple
  • Bladpersilja
  • 2 st stor tomat
  • 2 msk msk gul lök
  • 6 st salladsblad
  • 1.5 st mango
  • 4 st färsk jordgubbe
  • 6 st rädisor
  • 0.4 st gurka
  • 2 klyfta riven vitlök
  • 8 st hallon
  • 5.25 klyfta vitlök
  • 2 st palsternacka
  • 500 g gram kålrot
  • 100 g minimajs
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st purjolök
  • 2 tsk riven ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 2 tsk limesaft
  • 3 msk msk färsk koriander
  • 200 g körsbärstomater
  • 1.5 kruka färsk basilika
  • 1.5 st apelsin
  • 1 dl blåbär
  • 150 g broccoli
  • 3 dl strimlad vitkål
  • dillkvistar
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 0.5 dl strimlad salladslök
  • 1 st squash
  • 1 st aubergine
  • 4 styck tomat
  • 100 g grönsallad
  • 0.5 st nektarin
  • 3 st lökring
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 3.5 st gul lök
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 1.5 dl keso dl
  • 5 g smör
  • 1 skiva skiva ost
  • 200 g keso mexican salsa
  • 1 tsk tsk smör
  • 1 msk msk turkisk yoghurt
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 10 st torkade plommon
  • 350 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 35 g jordnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 3 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk solrosfrön
Övrigt
  • 4 msk tomatpuré
  • 14 dl dl vatten
  • 4 msk teriyakisås
  • 50 g soltorkade tomater
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk hamburgerdressing

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!