Tillbaka till menyerna

Vecka 9

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Du följer inte 5:2 dieten då du överstiger 200 kalorier

  • Måndag - 1099 Kcal

    • Frukost - 282 Kcal

      Yoghurt med äpple och granola

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 417 Kcal

      Budget - Stuvad blomkål med rostbiff

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 416 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 162 Kcal

      Morotssoppa med ingefära

    • Middag - 249 Kcal

      Het tomatsås med bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1159 Kcal

    • Frukost - 224 Kcal

      Havregynsgröt

    • Lunch - 324 Kcal

      Italiensk tonfiskröra

    • Middag - 611 Kcal

      Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 599 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 240 Kcal

      Köttfärsrulle

    • Middag - 353 Kcal

      Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1297 Kcal

    • Frukost - 310 Kcal

      Solgul smoothie

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 586 Kcal

      Glutenfri pizza

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1570 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Middag - 1045 Kcal

      Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1408 Kcal

    • Frukost - 487 Kcal

      Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    • Lunch - 400 Kcal

      Rester 400 kalorier

    • Middag - 521 Kcal

      Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.7 gram

Fett: 51 gram

Protein: 46.6 gram

Energi: 1078.2 kcal

  • Måndag frukost 282 Kcal

    Yoghurt med äpple och granola

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, granola med äpple. Receptet hittar du genom att söka på granola med äpple i receptbanken. Totala receptet för frömüslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 282 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 0.5 st rött äpple
    • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)

    Gör så här

    • Skär äpplet i bitar.
    • Lägg yoghurt i en skål och lägg färska äpplebitar.
    • Toppa med granola.

    Måndag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Måndag middag 417 Kcal

    Budget - Stuvad blomkål med rostbiff

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 gram gram blomkål
    • 0.25 st gul lök
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.75 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st hönsbuljongtärning
    • 2 msk msk riven ost
    • 75 g rostbiff
    Tillbehör
    • 2 dl blandsallad
    • 0.5 styck tomat
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skär blomkål i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och blomkål några minuter.
    • Häll på grädde och smula ner lite hönsbuljong.
    • Låt koka upp och blanda ner riven ost.
    • Servera blomkålen med skivad rostbiff, tomat, sallad och lite gräslök.
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Tisdag lunch 162 Kcal

    Morotssoppa med ingefära

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 162 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 4 st morot
    • 500 g vatten
    • 1 tärning Grönsaksbuljong
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk cayennepeppar

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull.
    • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med ingefära i lite olivolja.
    • Skala och slanta morötterna och tillsätt till kastrullen.
    • Häll i vatten och smula i buljongtärningen.
    • Låt koka i ca 10 minuter eller tills morötterna är mjuka.
    • Mixa soppan slät och smaka av med salt och lite cayennepeppar efter smak.

    Tisdag middag 249 Kcal

    Het tomatsås med bönpasta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 249 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 200 g bönpasta
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st zucchini
    • 2 tsk olivolja
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 300 g cocktailtomater
    • 0.5 tsk torkad basilika
    • 0 krm oregano
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 msk finhackad basilika
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 1 nypa chiliflakes

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    • Gör tomatsåsen genom att skala och hacka lök och vitlök fint.
    • Skär aubergine och squash i mindre bitar.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter.
    • Finhacka de soltorkade tomaterna.
    • Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Tillsätt färsk basilika.
    • Smaka av med salt, chiliflakes och peppar.
    • Servera pastan med tomatsåsen och riven peccorinoost.
  • Onsdag frukost 224 Kcal

    Havregynsgröt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 38 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 224 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Ingredienser
    • 1 dl havregryn
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 tsk salt
    • 1 dl havredryck

    Gör så här

    1. Koka upp havregrynen med havredrycken
    2. rör i salt och kanel
    3. riv äpplet över gröten
    4. servera

    Onsdag lunch 324 Kcal

    Italiensk tonfiskröra

    Krämig tonfiskröra som serveras med isbergssallad och massa andra goda grönsaker. Går bra att byta ut tomatpurén till ajvar relish om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 324 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g tonfisk
    • 0.5 st styck finhackad rödlök
    • 2 msk finhackad basilika
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 msk majonnäs
    • 1 dl gräddfil
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 dl isbergssallad
    • 2 dl rucola
    • 6 st cocktailtomat
    • 1 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till tonfiskröran.
    • Lägg ruccola i ett salladsblad och lägg på hälften av röran.
    • Toppa med skivade tomater, lite extra rödlök och pinjenötter.

    Onsdag middag 611 Kcal

    Asiatiska kycklingbiffar med sötsur gurksallad och jordnötssås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 611 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g kycklingfärs
    • 0.5 dl grädde
    • 1 st ägg
    • 1 st salladslök
    • 1 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    Sötsur gurksallad
    • 1 st gurka
    • 3 tsk agavesirap
    • 1 msk vitvinsvinäger
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk sesamfrön
    • 3 msk koriander
    Jordnötssås
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 100 g jordnötter
    • 1 burk kokosmjölk
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Blanda alla ingredienser till biffarna i en skål och forma till fyra biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna tills de fått fin färg.
    • Lägg på en ugnsform och ställ in i ugnen tills de blivit genomgräddade, ca 15 minuter.
    • Hyvla gurka med en potatisskalare.
    • Blanda gurkan med agavesirap, vitvinsvinäger, sweet chilisås, sesamfrön och koriander.
    • Skala och hacka löken till såsen.
    • Finhacka vitlöken och chilin.
    • Hacka jordnötterna och bryn allting i olja eller smör.
    • Tillsätt kokosmjölken och koka upp.
    • Låt koka ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Servera biffarna med gurksalladen och jordnötssåsen.
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Torsdag lunch 240 Kcal

    Köttfärsrulle

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 240 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 500 g nötfärs
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 dl majs
    • 0
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st filodegsark
    • -1 msk sesamfrön
    Tillbehör
    • 1 dl gräddfil
    • 0 g Blandad sallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Bryn köttfärs i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Tillsätt löken i köttfärsen och bryn i några minuter.
    • Riv moroten fint och blanda ner i köttfärsröran.
    • Tillsätt majs och tacokrydda och stek i 10 minuter på svag värme.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Låt svalna. Lägg ut 2 st filoark över varandra på en skärbräda.
    • Lägg på färsen och rulla ihop till en rulle och lägg på en smordplåt.
    • Pensla rullen med olivolja och strö påsesamfrön.
    • Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
    • Skär i portionsbitar.
    • Servera med en god sallad och en klick gräddfil.

    Torsdag middag 353 Kcal

    Torsk med purjolöksås och sockerärtor

    Torskrygg med en hemmagjord purjolöksås till - serveras med sockerärtor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 353 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0 salt och vitpeppar
    • 220 g torskrygg
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g sockerärtor
    • 0.25 st citron
    • 1 dl grädde
    • 1 dl dl vatten
    • 1 st fiskbuljongtärning
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 st purjolök

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och vitpeppar.
    • Gör purjolökssåsen genom att koka upp grädde och vatten tillsammans med buljongtärning i några minuter.
    • Tillsätt salt, peppar och strimlad purjolök.
    • Låt puttra på svag värme i 5 minuter.
    • Koka sockerärtorna hastigt i en kastrull med vatten.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek fisken runt om i ca 7-8 minuter.
    • Servera med sockerärtor, purjolökssås och dekorera med en citronklyfta.
  • Fredag frukost 310 Kcal

    Solgul smoothie

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 310 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st mango
    • 1 dl alfaalfagroddar
    • 2 dl havremjölk
    • 0.6 dl havregryn
    • 0.1 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.

    Fredag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Fredag middag 586 Kcal

    Glutenfri pizza

    En god glutenfri pizza med massor av goda toppings - ett utmärkt val till helgens middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 76 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 586 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 10 g färsk jäst
    • 3 dl dl vatten
    • 3 dl dl rismjöl
    • 1.75 dl dl majsmjöl
    • 0.5 dl maizena
    • 2 msk psylliumhusk
    • 1 tsk salt
    Tomatsås
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 msk olivolja
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk msk flytande honung
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 nypa chiliflakes
    Topping
    • 300 g mozarella
    • 12 st Färska champinjoner
    • 4 skiva Skinka skivor
    • 1.5 tsk pizzakrydda
    • 2 dl riven ost
    • 2 dl Ruccolasallad

    Gör så här

    • Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vatten.
    • Blanda ner alla ingredienser och forma till en lös deg.
    • Låt vila i bunken i 3 timmar med plastfolie över.
    •  Gör under tiden tomatsåsen genom att skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn lök och vitlök några minuter.
    • Tillsätt krossade tomater, honung, salt, svartpeppar, torkad basilika och lite chiliflakes.
    • Låt koka 10 minuter. Låt svalna.
    • Sätt ugnen på 250°C.
    • Dela degen i fyra bitar och kavla ut till tunna pizzabottnar med hjälp av lite rismjöl.
    • Lägg på bakplåtklädda plåtar.
    • Bred på tomatsås på bottnen.
    • Fördela mozzarella över.
    • Strimla skinkan och skiva champinjoner och fördela på pizzabottnarna.
    • Toppa pizzan med riven ost och pizzakrydda.
    • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har fått färg.
    • Servera med färsk ruccolasallad.
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Lördag lunch 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -3 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Lördag middag 1045 Kcal

    Nyårsmiddag - Inbakad oxfilé med ört och vitlöksost och smörslungad brysselkål

    En varmrätt till nyårsmiddagen - oxfilén kan bytas mot fläskfilé om det önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 80 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 1045 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk msk smör
    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 150 g Boursin Garlic & herbs
    • 0.5 st ägg
    Smörslungad brysselkål med mandel och tranbär
    • 500 g Brysselkål
    • 1 st rödlök
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamico
    • 100 g skållad mandel
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 50 g gram torkade tranbär
    • 1 msk färsk timjan
    Karl Johansvampssås
    • 30 g torkad Karl Johan svamp
    • 2 st schalottenlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk msk smör
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk kalvfond
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader. Strö på salt och peppar på oxfilén och bryn den runt om i lite smör. Låt svalna.
    • Skär ett snitt i filén och tryck ner osten i skåran. Lägg oxfilén på smördegen och rulla ihop och lägg i en smord form.
    • Pensla med ägg och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter.

     

    • Gör såsen genom att lägga den torkade svampen i varmt vatten i ca 15 minuter.
    • Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med smör och bryn lök och vitlök någon minut. Kram ur vätskan från svampen. Skär i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Låt steka några minuter.
    • Häll på 1 dl av svampvattnet, ketjap manis och kalvfond och låt sjuda 10 minuter.
    • Häll på grädde och låt koka ihop tills såsen är lagom tjock. Späd med mer svampvatten om det behövs.
    • Smaka av med salt, peppar och blanda ner hackad timjan.

     

    • Dela brysselkålen och skär lök i skivor eller klyftor.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn brysselkål och lök några minuter.
    • Strö på salt, peppar och färsk timjan. Häll på balsamico. Ställ åt sidan.
    • Rosta mandel i en torr stekpanna. Ringla över honung och strö på salt och lite örtagårdskrydda.
    • Lägg grönsakerna runt den inbakade oxfilén och toppa med mandel, tranbär och färsk timjan.
    • Servera med Kar Johan svampsåsen.
  • Söndag frukost 487 Kcal

    Nyponbröd med kokt ägg och kaviar

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, nyponfrallor med dadlar och valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Nyponfrallor med dadlar och valnötter i hälsobanken. Totala receptet för nyponfrallorna är 12 portioner som ni kan frysa ner efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
    • 2 st ägg
    • 2 msk kaviar

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull och täck med kallt vatten. Sätt på lock och koka upp på max värme. Hårdkokt ca 9 minuter.
    • Dela brödet och skiva äggen. Fördela på mackorna och ringla kaviar över.

    Söndag lunch 400 Kcal

    Rester 400 kalorier

    I ditt kostschema kan du lägga in detta recept om du önskar fylla i rester under en måltid. Receptet ska innehålla ca 400 kalorier per portion.

    Söndag middag 521 Kcal

    Vegetarisk tomatpaj med pesto och fetaost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -28 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 521 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 3 dl dl havremjöl
    • 100 g smör
    Fyllning
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 1 st rödlök
    • 300 g körsbärstomater
    • 1 kruka färsk basilika
    • 2 msk grön pesto
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 2 dl riven västerbottenost
    • 1 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk rosé peppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 150 grader.
    • Blanda ihop mjöl och smör till en pajdeg och tryck ut i en pajform ca 24 cm i diameter.
    • Nagga med en gaffel och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Höj temperaturen till 200 grader.
    • Skär paprika i mindre bitar.
    • Skala och skär löken i bitar och lägga alla grönsaker i pajformen.
    • Strö över hackad basilika och bred på pesto.
    • Vispa ihop ägg, grädde och ost i en skål och häll över pajen.
    • Strö över rosépeppar.
    • Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Mejeri
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 0.5 dl granola med äpple (receptbanken)
  • 6.25 dl grädde
  • 1 dl riven peccorinoost
  • 1 dl havredryck
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl havremjölk
  • 10 g färsk jäst
  • 300 g mozarella
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl Ruccolasallad
  • 1 tsk tsk smör
  • 104 g smör
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 4 msk msk smör
  • 150 g Boursin Garlic & herbs
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 1 dl tärnad fetaost
Frukt/grönt
  • 0.5 st rött äpple
  • 150 gram gram blomkål
  • 2 dl blandsallad
  • 1 styck tomat
  • 2 msk gräslök
  • 7.5 klyfta vitlök
  • 3 tsk ingefära
  • 5 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st zucchini
  • 375 g cocktailtomater
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st styck finhackad rödlök
  • 3 dl isbergssallad
  • 2 dl rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 1 st salladslök
  • 2 st röd chili
  • 1 st gurka
  • 3 msk koriander
  • 2.5 st rödlök
  • Blandad sallad
  • 150 g sockerärtor
  • 0.25 st citron
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st mango
  • 1 dl alfaalfagroddar
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 2 st salladsblad
  • 500 g Brysselkål
  • 2 st schalottenlök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 kruka färsk basilika
Övrigt
  • Rester 400 kalorier
  • 2 msk msk riven ost
  • 500 g vatten
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk sweet chilisås
  • 2 st filodegsark
  • 4 dl dl vatten
  • 1 msk msk flytande honung
  • 12 st Färska champinjoner
  • 4 skiva Skinka skivor
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 st nyponfralla med dadlar och valnötter
  • 2 msk kaviar
  • 4.75 st gul lök
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 6 dl kaffe
  • 200 g bönpasta
  • 1.6 dl havregryn
  • 1 msk pinjenötter
  • 3 tsk agavesirap
  • sesamfrön
  • 100 g jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl majs
  • 3 dl dl rismjöl
  • 1.75 dl dl majsmjöl
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 100 g skållad mandel
  • 50 g gram torkade tranbär
  • 30 g torkad Karl Johan svamp
  • 3 dl dl havremjöl
  • 2 msk grön pesto
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 0.25 st hönsbuljongtärning
  • 1 tärning Grönsaksbuljong
  • 3.5 tsk salt
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1.5 tsk torkad basilika
  • krm oregano
  • 6 msk finhackad basilika
  • 2 nypa chiliflakes
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och vitpeppar
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 0.1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1.5 tsk pizzakrydda
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk rosé peppar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g rostbiff
  • 180 g tonfisk
  • 650 g kycklingfärs
  • 8.5 st ägg
  • 500 g nötfärs
  • 220 g torskrygg
  • 600 g oxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!