Tillbaka till menyerna

Vecka 9

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 793 Kcal

    • Frukost - 134 Kcal

      Kvarg med bär och granatäpple

    • Lunch - 660 Kcal

      Köttbullar i curry från Mellanöstern

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 590 Kcal

    • Frukost - 173 Kcal

      Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    • Lunch

    • Middag - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1110 Kcal Notera att du överstiger kaloriintaget en eller flera dagar

    • Frukost - 332 Kcal

      Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    • Lunch - 417 Kcal

      Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    • Middag - 361 Kcal

      Linssoppa med sötpotatis

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.2 gram

Fett: 29.1 gram

Protein: 39 gram

Energi: 624.7 kcal

  • Måndag frukost 134 Kcal

    Kvarg med bär och granatäpple

    En enkel och god frukost - du kan variera mellan olika bär för att få variation!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 18 gram

    Energi: 134 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Gör så här

    • Lägg kvarg i en skål.
    • Servera med granatäpplekärnor, jordgubbar och physalis

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl kvarg 0,2 %
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 3 st jordgubbe färsk
    • 2 st physalis

    Måndag lunch 660 Kcal

    Köttbullar i curry från Mellanöstern

    Köttbullar i en god och kryddig currysås med massa grönsaker i. Tillaga en extra portion och ät till lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 660 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Köttbullar
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk malen ingefära
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Currysås
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st blomkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 400 g kokosmjölk
    • 1 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 dl persilja
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna i en skål.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Skär paprikan i mindre bitar.
    • Riv vitlöken fint och hacka chilin fint.
    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn vitlök, ingefära och chili någon minut.
    • Tillsätt kokosmjölk och curry och låt koka ihop 5 minuter. 
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Stek köttbullarna i lite smör runt om och lägg ner köttbullarna i grytan.
    • Låt koka ihop 5 minuter.
    • Tillsätt kikärtor och grönsaker och låt allt bli varmt.
    • Toppa med persilja och pressa färsk lime över.
    • Servera med blomkålstaboulen på nästa sida.

    Ingredienser

    4 portioner

    Köttbullar
    • 500 g nötfärs
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl persilja
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk malen ingefära
    • 0.5 tsk paprikapulver
    • 0 salt och svartpeppar
    Currysås
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 st blomkål
    • 1 st röd paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st röd chili
    • 1 msk smör
    • 1 msk färsk ingefära
    • 400 g kokosmjölk
    • 1 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 6 dl konserverade kikärtor
    • 0.5 dl persilja
    • 1 st lime
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Onsdag frukost 173 Kcal

    Havregrynsgröt med kanel, torkade aprikoser och frön

    En perfekt havregrynsblandning du kan förvara i en burk och ta ut 3/4 dl för en portion när du önskar äta en god havregrynsgröt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 173 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll havregryn i en glasskål. Hacka valnötter och torkad aprikoser och häll ner i skålen.
    • Blanda ner resterande ingredienser.
    • Koka en portion med ¾ dl av havreblandningen tillsammans med 1 ½ dl vatten och en nypa salt.
    • Låt koka ihop några minuter och lägg i en djup tallrik. Servera med 1 dl havremjölk per portion.
    • Strö lite extra kanel över.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl valnötter
    • 50 g torkade aprikoser
    • 1 msk kanel
    Tillbehör till en portion
    • 1 dl havremjölk

    Onsdag middag 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
  • Torsdag frukost 332 Kcal

    Turkisk yoghurt med quinoamüsli med honungsrostade valnötter och blåbär

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Quinoamüsli med honungsrostade valnötter. Receptet hittar du genom att söka på Quinoamüsli med honungsrostade valnötter i hälsobanken. Totala receptet för Quinoamüslin är 15 portioner som kan förvaras i en sluten glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp turkisk yoghurt i en skål.
    • Toppa med müsli och blåbär

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl turkisk yoghurt
    • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
    • 1 dl blåbär

    Torsdag lunch 417 Kcal

    Köttfärsgratäng med ajvar och ricotta

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skär aubergine i tärningar. Skala och skär moroten i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök, aubergine, morot och nötfärs i några minuter.
    • Tillsätt ajvar relish, sambal oelek, salt, svartpeppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg blandningen i en ugnsform.
    • Fördela ricottaost över och lägg på fetaost och tomater.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter och lägg på färsk timjan.
    • Servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st aubergine
    • 1 st morot
    • 0.5 msk olivolja
    • 500 g nötfärs
    • 2.5 msk ajvar relish
    • 2 tsk sambal oelek
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 250 g ricottaost
    • 100 g fetaost
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk färsk timjan
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad

    Torsdag middag 361 Kcal

    Linssoppa med sötpotatis

    Värmer och mättar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 361 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander

    Gör så här

    • Skala och skär sötpotatis i mindre tärningar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner sötpotatis, lök, vitlök, torkade linser och kryddor.
    • Låt steka någon minut och häll på vatten.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt tomatpuré.
    •  Låt sjuda på svag värme i ca 20 minuter.
    • Smaka av med mer kryddor och servera med en klicka gräddfil och hackad färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 150 g sötpotatis
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1.5 dl svarta linser
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.33 msk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 1 msk tomatpuré
    Topping
    • 0.67 dl gräddfil
    • 0 msk koriander
Mejeri
  • 1.5 dl kvarg 0,2 %
  • 1 msk smör
  • 1 dl havremjölk
  • 250 g ricottaost
  • 100 g fetaost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 0.67 dl gräddfil
Frukt/grönt
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 2 st physalis
  • 4 klyfta vitlök
  • 2.5 st gul lök
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.5 st blomkål
  • 1 st röd paprika
  • 1 st röd chili
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 0.5 st aubergine
  • 1 st morot
  • 10 st cocktailtomat
  • 50 g grönsallad
  • 1 dl blåbär
  • 150 g sötpotatis
Övrigt
  • 3 st jordgubbe färsk
  • 0.75 dl quinoamüsli med honungsrostade valnötter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 1000 g nötfärs
  • 1 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 1 dl persilja
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 1 msk malen curry
  • 1 msk kanel
  • 2.5 msk ajvar relish
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.33 msk koriander
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
Torrvaror
  • 400 g kokosmjölk
  • 6 dl konserverade kikärtor
  • 3 dl kaffe
  • 5 dl havregryn
  • 0.5 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl valnötter
  • 50 g torkade aprikoser
  • 1 msk olivolja
  • 1.5 dl svarta linser

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!