Tillbaka till menyerna

Vecka 8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 548 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 260 Kcal

      Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    • Middag - 288 Kcal

      Lax med kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 576 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 288 Kcal

      Lax med kantareller

    • Middag - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 612 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 260 Kcal

      Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    • Middag - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 639 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 287 Kcal

      Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    • Middag - 352 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 18.5 gram

Fett: 34.5 gram

Protein: 45.9 gram

Energi: 593.6 kcal

  • Måndag lunch 260 Kcal

    Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén och strö på salt och peppar.
    • Pressa vitlöken och skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök och lök några minuter.
    • Lägg ner bönor och sockerärtor och låt bli varmt.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med granatäpple och valnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Måndag middag 288 Kcal

    Lax med kantareller

    Lättlagad laxsallad med kantareller, passar utmärkt till lunch en varm sommardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g laxfilé
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 citronpeppar
    • 50 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk purjolök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om och stekt några minuter.
    • Strö på citronpeppar.
    • Hacka svampen, hetta upp en stekpanna med lite smör och stek kantarellerna i ca 10 minuter.
    • Krydda med salt och peppar och tillsätt strimlad purjolök.
    • Lägg sallad på ett fat och toppa med lax och svamp.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g laxfilé
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 citronpeppar
    • 50 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk purjolök
    • 50 g blandad sallad
  • Tisdag lunch 288 Kcal

    Lax med kantareller

    Lättlagad laxsallad med kantareller, passar utmärkt till lunch en varm sommardag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g laxfilé
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 citronpeppar
    • 50 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk purjolök
    • 50 g blandad sallad

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om och stekt några minuter.
    • Strö på citronpeppar.
    • Hacka svampen, hetta upp en stekpanna med lite smör och stek kantarellerna i ca 10 minuter.
    • Krydda med salt och peppar och tillsätt strimlad purjolök.
    • Lägg sallad på ett fat och toppa med lax och svamp.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g laxfilé
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0 citronpeppar
    • 50 g kantareller
    • 1 tsk smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 msk purjolök
    • 50 g blandad sallad

    Tisdag middag 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad
  • Onsdag lunch 260 Kcal

    Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén och strö på salt och peppar.
    • Pressa vitlöken och skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök och lök några minuter.
    • Lägg ner bönor och sockerärtor och låt bli varmt.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med granatäpple och valnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Onsdag middag 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
  • Torsdag lunch 287 Kcal

    Zucchinirullar med parmaskinka och Ricotta

    Zucchinirullar fyllda med parmaskinka och en krämig ricottafyllning. Toppa rullarna med pinjenötter och servera tillsammans med en fräsch sallad.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 287 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär zucchinin i tunna skivor på längden.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna på bägge sidor.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och krossa dem sedan i en mortel (spara några att garnera med).
    • Blanda Ricotta, pinjenötter, basilika och salladskrydda i en bunke. 
    • Fördela Ricottasmeten över varje zucchiniskiva och toppa med en skiva parmaskinka.
    • Rulla ihop skivorna till rullar och lägg dem i en ugnsform. 
    • Strö över pinjenötter och ugnsstek i 20 minuter.
    • Garnera med basilika och servera tillsammans med en sallad. 

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st zucchini
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g pinjenötter
    • 250 g ricottaost
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.2 msk salladskrydda
    • 100 g parmaskinka
    • 0 basilikablad
    • 1 kruka krispsallad

    Torsdag middag 352 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad med äpple

    Variera denna rätt med att byta ut äpplet mot annan frukt du gillar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Häll av tonfisken och lägg i en skål.
    • Tärna äpple, paprika och strimla purjolöken.
    • Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar.
    • Servera tonfiskröran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk i vatten
    • 1 st grönt äpple
    • 1.5 st röd paprika
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g kycklingfilé
  • 100 g laxfilé
  • 100 g parmaskinka
  • 150 g tonfisk i vatten
Kryddor/smaksättare
  • örtagårdskrydda
  • citronpeppar
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 msk salladskrydda
  • basilikablad
  • 0.5 msk malen curry
Frukt/grönt
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 0.25 st rödlök
  • 50 g sockerärtor
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • ärtskott
  • 50 g kantareller
  • 12 msk purjolök
  • 50 g blandad sallad
  • 2 st zucchini
  • 1 kruka krispsallad
  • 1 st grönt äpple
  • 1.5 st röd paprika
  • 4 blad romansallad
Torrvaror
  • 2.5 tsk olivolja
  • 100 g konserverade cannelonibönor
  • 6 g valnötter
  • 50 g pinjenötter
Mejeri
  • 1 tsk smör
  • 250 g ricottaost
  • 0.5 dl gräddfil
Övrigt
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!