Tillbaka till menyerna

Vecka 6

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan ”lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.5 gram

Fett: 44.1 gram

Protein: 69.8 gram

Energi: 803.9 kcal

  • Onsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Onsdag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Torsdag lunch 251 Kcal

    Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli

    Fräsch tonfisksallad med toppad med en härlig citronmarinerad broccoli och äpple!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 251 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål.
    • Bryt broccolin i små buketter och skiva stammen tunt.
    • Häll olivolja i en skål och pressa ner citronsaft.
    • Blanda ner broccoli och strö på salt och peppar.
    • Blanda runt och låt stå 10 minuter.
    • Fördela sallad i en skål.
    • Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med tonfiskröran.
    • Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 140 g tonfisk
    • 4 msk keso
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 msk purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g broccoli
    • 0.5 st citron
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st äpple
    Citronmarinerad broccoli
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 343 Kcal

    Torskgryta med grönsaker

    Tillaga en enkel skål med torskgryta med grönsaker i, gott att äta till lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 343 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat

    Gör så här

    • Tina fisken och skär i bitar. Strö på salt och peppar.
    • Skiva alla grönsaker och stek i lite smör i en gryta några minuter.
    • Tillsätt buljongtärning, vatten och grädde. Låt koka upp och sänk värmen.
    • Lägg ner fisken och bladspenat och låt sjuda 3-4 minuter. Servera i en skål.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 220 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st blomkål
    • 3 msk purjolök
    • 5 st champinjoner
    • 0.5 msk smör
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 1 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 20 g bladspenat
  • Fredag frukost 154 Kcal

    Ägg med kalkon

    En snabb och kalorisnål frukost med bra mättnadskänsla!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Gör så här

    • Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i ett ägg i kokande vatten. Koka ägget i ca 7-8 minuter för mjukkokt ägg.
    • Skala ägget och skär ägget i klyftor och lägg i kalkonskivorna. Rulla ihop.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 40 g rökt kalkon
    • 0.5 tsk furikake fröblandning

    Fredag lunch 145 Kcal

    Rödbets- och hallonsmoothie

    En härlig röd smoothie med både kål och betor. Ta med on the go eller drick till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg hallon och rödkål i en blender.
    • Mixa och späd med rödbetsjuice och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Fredag middag 572 Kcal

    Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    Hamburgare med grekiska smaker, innehåller en god tomatsallad med fetaost i. Servera burgaren med spenatblad och citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 572 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut.
    • Låt svalna och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, salt och peppar.
    • Blanda ner fetaost försiktigt och forma till hamburgare.
    • Stek hamburgarna i lite olja några minuter per sida.
    • Gör under tiden tomatsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg upp färska spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare.
    • Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta
  • Lördag frukost 145 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 145 Kcal

    Rödbets- och hallonsmoothie

    En härlig röd smoothie med både kål och betor. Ta med on the go eller drick till frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg hallon och rödkål i en blender.
    • Mixa och späd med rödbetsjuice och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 dl hallon (frysta)
    • 3 dl strimlad rödkål
    • 4 dl rödbetsjuice
    • 1 dl mandelmjölk

    Lördag middag 572 Kcal

    Grekiska hamburgare med spenat och fetaost

    Hamburgare med grekiska smaker, innehåller en god tomatsallad med fetaost i. Servera burgaren med spenatblad och citronklyftor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 572 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och spenat någon minut.
    • Låt svalna och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, salt och peppar.
    • Blanda ner fetaost försiktigt och forma till hamburgare.
    • Stek hamburgarna i lite olja några minuter per sida.
    • Gör under tiden tomatsalladen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Lägg upp färska spenatblad på en tallrik och lägg på en hamburgare.
    • Toppa med tomatsallad och garnera med citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 25 g bladspenat
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsallad
    • 50 g tärnad fetaost i olja
    • 125 g cocktailtomater
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g gröna oliver
    • 1 msk bladpersilja
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 dl babyspenat
    • 4 st citronklyfta
  • Söndag frukost 145 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 145 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 263 Kcal

    Bananplättar med yoghurt och bär

    En enkel och god frukost/mellanmål! Variera med olika bär för variation och finns inte färska hallon eller blåbär just nu? Byt då till valfria bär eller annan god frukt som passar till plättarna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 263 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Gör så här

    • Knäck ägget i en stor bunke och vispa upp det.
    • Skala bananen och mosa med en gaffel och blanda med ägget.
    • Hetta upp en stekpanna med smör på medelvärme.
    • Häll i smet och grädda små plättar några minuter per sida.
    • Servera med en klick yoghurt och bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 0.5 msk smör
    Topping
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär
    • 2 msk turkisk yoghurt

    Söndag middag 383 Kcal

    Kyckling Pad thai med wokgrönsaker

    En klassisk thailändsk rätt, den här gången utan nudlar. Spara tid genom att köpa färdig padthai-sås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 383 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök

    Gör så här

    • Strimla kycklingfiléerna i bitar och salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna tills de får färg.
    • Lägg upp kycklingen på ett fat.
    • Woka grönsakerna i ett par minuter och knäck i ägget i mitten av pannan.
    • Strö på lite salt och låt ägget stelna.
    • Blanda ihop grönsakerna och ägget och tillsätt kycklingbitarna igen.
    • Strimla vitkålen och stek ytterligare någon minut.
    • Häll på pad thaisåsen och blanda.
    • Grovhacka jordnötterna och torrosta dem i en stekpanna tills de får färg.
    • Skär limen i klyftor.
    • Fördela kycklingwoken på tallrikar och servera med jordnötter, limeklyftor och salladslök.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 700 g kycklingfilé
    • 3 tsk rapsolja
    • 200 g frysta wokgrönsaker
    • 1 st ägg
    • 0.25 st vitkål
    • 1 förp pad thaisås
    • 60 g jordnötter
    • 1 st lime
    • 1 st salladslök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 120 g rökt kalkon
  • 140 g tonfisk
  • 220 g torskrygg
  • 300 g nötfärs
  • 700 g kycklingfilé
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk furikake fröblandning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.5 msk balsamico
  • 1 förp pad thaisås
Mejeri
  • 4 msk keso
  • 1 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mandelmjölk
  • 100 g tärnad fetaost i olja
  • 2 msk turkisk yoghurt
Frukt/grönt
  • 5 msk purjolök
  • 150 g broccoli
  • 1 st citron
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st äpple
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st blomkål
  • 5 st champinjoner
  • 45 g bladspenat
  • 4 dl hallon (frysta)
  • 3 dl strimlad rödkål
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 125 g cocktailtomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl babyspenat
  • 4 st citronklyfta
  • 0.5 st banan
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 200 g frysta wokgrönsaker
  • 0.25 st vitkål
  • 1 st lime
  • 1 st salladslök
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk flytande honung
  • 3 tsk rapsolja
  • 60 g jordnötter
Övrigt
  • 4 dl rödbetsjuice
  • 100 g gröna oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.