Tillbaka till menyerna

Vecka 6

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1174 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Middag - 940 Kcal

      Medelhavstorsk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1232 Kcal

    • Frukost - 319 Kcal

      Rosa smoothiebowl

    • Lunch - 227 Kcal

       Öppen skaldjurspaj

    • Middag - 619 Kcal

      Köttgryta med 3 sorters lökar

    • Mellanmål

    • Dessert - 67 Kcal

      Jultryffel

  • Onsdag - 1043 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 228 Kcal

      Skinksallad

    • Middag - 542 Kcal

      Italienska burgare

    • Mellanmål

    • Dessert - 267 Kcal

      Gino

  • Torsdag - 1577 Kcal

    • Frukost - 516 Kcal

      Smoothie bowl

    • Lunch - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Middag - 745 Kcal

      Arabisk lammfärsgratäng

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1735 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 316 Kcal

      Stekt torskrygg med romsås

    • Middag - 780 Kcal

      Biff med tomatsallad och persiljesmör

    • Mellanmål

    • Dessert - 633 Kcal

      Bär med vit chokladcréme

  • Lördag - 956 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 644 Kcal

      Smörgåstårta med räkor och lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1535 Kcal

    • Frukost - 342 Kcal

      Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    • Lunch - 264 Kcal

      Pad thai med kyckling

    • Middag - 928 Kcal

      Chevrefylld lax med pesto och citronquinoa

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 60 gram

Fett: 136.1 gram

Protein: 75.3 gram

Energi: 1321.5 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Måndag middag 940 Kcal

    Medelhavstorsk

    En god varmrätt som innehåller torskfilé, en medelhavssallad och en krämig örtmajonnäs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 429 gram

    Protein: 47 gram

    Energi: 940 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk olivolja
    Varm medelhavssalad
    • 1 dl Beluga linser
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 2 st salladslök
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st svarta oliver
    • 0 salt och vitpeppar
    Örtmajonnäs
    • 2 tsk vinäger
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st äggula
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 dl olivolja
    • 2 msk bladpersilja
    • 1.5 dl pistagenötter

    Gör så här

    • Skala pistagenötterna och hacka dem fint.
    • Hacka persiljan.
    • Knäck äggen ett i taget i en kopp.
    • Ta upp äggulorna.
    • Häll vinäger, salt och peppar i en skål.
    • Lägg sedan i äggulorna och blanda ner senapen.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Vispa ner oljan lite i taget, först droppvis och sedan i en fin stråle.
    • Vispa för hand eller med elvisp.
    • Majonnäsen ska bli tjock och krämig.
    • Rör sedan ner persilja och nötter.
    • Ställ svalt till servering. 
    • Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
    • Smörj en ugnssäker form, krydda fisken med salt och peppar och lägg den i formen.
    • Ringla över lite olivolja och baka fisken i ugnen i cirka 15 minuter eller till en innertemperatur på 60 grader. 
    • Ansa paprikorna och salladslökarna och skär dem i mindre bitar.
    • Fräs dem några minuter i olivolja.
    • Blanda med linserna och krydda med salt och peppar.
    • Servera med fisken och majonnäsen. 

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g torskfile
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk olivolja
    Varm medelhavssalad
    • 1 dl Beluga linser
    • 1 st röd paprika
    • 1 st gul paprika
    • 2 st salladslök
    • 200 g körsbärstomater
    • 20 st svarta oliver
    • 0 salt och vitpeppar
    Örtmajonnäs
    • 2 tsk vinäger
    • 0 salt och vitpeppar
    • 2 st äggula
    • 1 tsk dijonsenap
    • 2 dl olivolja
    • 2 msk bladpersilja
    • 1.5 dl pistagenötter
  • Tisdag frukost 319 Kcal

    Rosa smoothiebowl

    Härlig smoothiebowl med drakfrukt på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 61 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Gör så här

    • Mixa ihop hallon, mango, banan och yoghurt till en jämn smoothie i en matberedare.
    • Häll upp i en skål.
    • Skär av skalet på drakfrukten och skär fruktköttet i bitar eller gröp ut med ett kuljärn.
    • Toppa smoothien med drakfrukt och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl hallon (frysta)
    • 100 g mango (fryst)
    • 1 st banan
    • 1 dl sojayoghurt
    Topping
    • 100 g drakfrukt (pithaya)
    • 0.5 dl hallon (frysta)

    Tisdag lunch 227 Kcal

     Öppen skaldjurspaj

    En glutenfri skaldjurspaj som serveras med en god cremé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 227 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Tryck ut pajskalet i en pajform och grädda i ugnen i cirka 12-13 min eller till pajskalet fått en fin färg.
    • Låt svalna.
    • Tina och skala räkorna.
    • Skär sparris i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten cirka  2 minuter.
    • Fördela salladsblad i pajskalet.
    • Dela rädisorna.
    • Varva lax, räkor, sparris och rädisor fint i pajskalet.
    • Pressa citron över och dekorera med dillkvistar.
    • Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till pajen.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
    • 1 kruka kruksallad
    • 150 g kallrökt lax
    • 1 st grön sparris
    • 6 st rädisor
    • 450 g räkor med skal
    • 0.5 st citron
    • 0 st dillkvistar
    Cremé
    • 0.5 msk gräddfil
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 tsk dill
    • 0.5 msk stark chilisås

    Tisdag middag 619 Kcal

    Köttgryta med 3 sorters lökar

    En god och varm köttgryta med tre olika lökar i. Gott till en kall vinterdag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Hetta upp en panna med smör och bryn löken.
    • Lägg över löken i en järngryta.
    • Skär köttet i grytbitar och bryn bitarna.
    • Salta och peppra.
    • Lägg över grytbitarna i grytan.
    • Tillsätt vatten, kalvfond, senap, tomatpuré, chilisås, lagerblad och persilja.
    • Låt koka på svag värme i minst 1 ½ timme.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st rödlök
    • 2 msk kalvfond
    • 5 st schalottenlök
    • 1 msk senap
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk tomatpuré
    • 3 msk smör
    • 1 msk chilisås
    • 1000 g högrev
    • 2 st lagerblad
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 5 dl vatten

    Tisdag dessert 67 Kcal

    Jultryffel

    Härligt julgodis som kan serveras under julfikat eller advent!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 67 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk kakaopulver

    Gör så här

    • Häll grädden i en kastrull och koka upp.
    • Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme.
    • Rör i kardemumma och kanel. Häll smeten i en skål och täck ytan med plastfolie.
    • Låt stelna och svalna i kylen. Forma tryfflar med hjälp av en sked och rulla tryfflarna i siktad kakao. Låt stelna och förvara i kylen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 1 dl vispgrädde
    • 25 g smör
    • 125 g mörk choklad
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 2 msk kakaopulver
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 228 Kcal

    Skinksallad

    En liten skål med smått och gott i - fungerar som lunch eller till mellanmål.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 228 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Gör så här

    • Lägg broccoli och blomkål i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Lägg i en skål med sallad, skivat äpple och skinka.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl broccoli
    • 40 g blomkålsbuketter
    • 0.5 st äpple
    • 0.5 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk sötstark senap
    • 0.5 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skivor skinka
    Topping
    • 50 g grönsallad
    • 0.15 st äpple
    • 1 skivor skinka

    Onsdag middag 542 Kcal

    Italienska burgare

    Ett recept till dig som vill prova på att laga något annat än vanliga burgare. Toppa burgarna med mozzarella och pinjtenötter - mums!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 44 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 542 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200°C.
    • Blanda färsen med grädde, salt, svartpeppar och basilika och forma till två stora eller fyra små hamburgare.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna 1 minut på bägge sidor.
    • Lägg burgarna i en ugnsfast form.
    • Hetta upp stekpannan med olja och bryn aubergineskivorna på bägge sidor i någon minut.
    • Lägg på en klick ajvar relish på varje burgare, toppa med en skiva aubergine och ett par skivor mozzarella.
    • Skiva tomater och lägg över osten och toppa med pinjneötter.
    • Gratinera i ugnen i 15 min och servera med ruccolasallad och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 tsk smör
    • 1 tsk torkad basilika
    • 4 st skiva aubergine
    • 1 tsk olivolja
    • 4 msk ajvar relish
    • 150 g mozarella
    • 4 st cocktailtomat
    • 30 g pinjenötter
    • 35 g rucola
    • 0.5 st rödlök

    Onsdag dessert 267 Kcal

    Gino

    En lättlagad dessert som du kan göra på endast 15 minuter. Passar perfekt att göra när du inte orkar tänka och har knapert med tid att få fram en god och hälsosam dessert!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)

    Gör så här

    • Sätt ugnen på grill, 225 grader.
    • Skiva bananerna. Skala och skär kiwi i bitar. Skiva jordgubbarna.
    • Lägg alla frukter och bär i en ugnsfast form.
    • Riv choklad grovt och strö över.
    • Gratinera i ugnen ca: 5 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st banan
    • 1 st kiwi
    • 10 st jordgubbe färsk
    • 2 dl färska blåbär
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • Torsdag frukost 516 Kcal

    Smoothie bowl

    Blanda ihop en svalkande smoothiebowl med frysta blåbär, hallon och sen lite banan och kokosgrädde i. Och såklart får vi inte missa den goda toppingen till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 45 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 516 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smet.
    • Lägg i en skål och toppa med dekorationen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.75 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 dl kokosgrädde
    • 1 st banan
    Dekoration
    • 0.5 dl färska blåbär
    • 0.5 st kiwi
    • 0.2 dl kokosflingor
    • 0.5 msk hampafrön
    • 4 st physalis
    • 0.25 st nektarin

    Torsdag lunch 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Torsdag middag 745 Kcal

    Arabisk lammfärsgratäng

    Bjud familjen på en god och smakrik lammfärsgratäng. Spara resterna i kylen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 745 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek färsen tillsammans med lök, vitlök och riven ingefära.
    • Tillsätt alla kryddor, krossade tomater, dadlar, honung och ketjap manis.
    • Låt sjuda i 10 minuter.
    • Skär aubergine i små tärningar och stek några minuter i olivolja
    • Krydda med salt, peppar och torkade örter.
    • Lägg aubergine i botten på en ugnsfast form och häll över köttfärssåsen.
    • Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke.
    • Häll över äggstanningen i formen.
    • Smula över fetaost.
    • Sätt in i ugnen i 25 min.
    • Finhacka tomater, rödlök och persilja.
    • Dela och kärna ur granatäpple.
    • Dekorera gratängen med de finhackade grönsakerna, persilja och granatäpplekär

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kg lammfärs
    • 1.5 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 tsk curry
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 1 tsk kanel
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g krossade tomater
    • 5 st torkade dadlar
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 st aubergine
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g fetaost
    Äggstanning
    • 3 st ägg
    • 3 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 2 msk bladpersilja
    • 1 st granatäpple
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 316 Kcal

    Stekt torskrygg med romsås

    En god torskrygg med grön sparris och rädisor till, toppa sedan med en hemmagjord romsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Gör så här

    • Gör först romsåsen genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör.
    • Bryn torsken några minuter per sida.
    • Stek sparris i en annan stekpanna med smör och krydda med salt och peppar.
    • Skiva rädisor.
    • Lägg upp torskryggen på en tallrik och toppa med skivade rädisor och gräslök.
    • Servera med sparris och romsås.
    • Dekorera med citronskiva.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 225 g sparris
    • 5 g smör
    • 4 st rädisor
    • 1 msk gräslök
    • 1 st citronklyfta
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 3 msk stenbitsrom
    • 0.5 msk gräslök

    Fredag middag 780 Kcal

    Biff med tomatsallad och persiljesmör

    En riktigt saftig köttbit med en god tomatsallad och en klick persiljesmör till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 66 gram

    Protein: 42 gram

    Energi: 780 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först persiljesmöret genom att blanda smör med vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
    • Ställ i frysen.
    • Gör salladen genom att skiva tomater och lägg i en skål.
    • Skala och finhacka rödlöken.
    • Skär fetaosten i tärningar.
    • Blanda ner rödlök, fetaost, pesto, olja, vinäger, salt och peppar i skålen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek biffen några minuter per sida.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp sallad på en tallrik och ställ en skål tomatsallad bredvid.
    • Lägg på biffen och häll på lite balsamico över salladen och biffen.
    • Servera med persiljesmöret.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 175 g entrecote
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rucola
    • 0.5 msk balsamico
    Persiljesmör
    • 25 g smör
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    Tomatsallad
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 25 g fetaost
    • 1 msk grön pesto
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk balsamvinäger
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag dessert 633 Kcal

    Bär med vit chokladcréme

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 39 gram

    Fett: 49 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 633 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver

    Gör så här

    • Gör chokladcrémen genom att vispa ihop ost, vit choklad, sukrin melis och vaniljpulver i en skål. Blanda ner grädde och lägg i en skål.
    • Toppa med färska bär. Hacka en nöt och chokladbar och strö över.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g jordgubbar (färska)
    • 100 g färska blåbär
    • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
    Vit chokladcréme
    • 50 g philadelphiaost
    • 50 g vit choklad
    • 1 msk sukrin melis
    • 1 dl vispad grädde
    • 0.2 tsk vaniljpulver
  • Lördag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 644 Kcal

    Smörgåstårta med räkor och lax

    En god och hälsosam smörgåstårta som passar att servera under sommaren eller varför inte på midsommarafton? Tårtan är ljuvligt god och kommer att göra succé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 55 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 644 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 ̊C.
    • Separera gulorna och vitorna och vispa vitorna styva med en nypa salt.
    • Vispa gulan i en annan bunke tills den blir fluffig och krämig. Tillsätt resten av saltet, philadelphiaost och psylliumhusk och vispa till en jämn smet.
    • Krossa linfröna och tillsätt dem och bakpulver i smeten. Vänd försiktigt ner äggvitorna i ostsmeten.
    • Låt smeten vila i ca 10 minuter så att huskenfår svälla.
    • Bred ut smeten på två bakplåtsklädda ugnsplåtar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills bottnen får en gyllenbrun färg. Ta ut plåtarna och låt svalna.
    • Dela varje botten i 2 bitar.
    • Gör i ordning alla fyllningar genom att blanda alla ingredienser i 3 olika skålar.
    • Lägg en av brödskivorna på ett uppläggningsfat.
    • Fördela hälften av remouladblandningen över och lägg på sallad. Toppa med en annan botten.
    • Fördela äggblandningen över och lägg på nästa botten. Lägg på skinkröran och lite sallad över.
    • Lägg på den sista brödskivan. Bred på resten av remouladblandningen.
    • Toppa med salladsblad, färska räkor, rökt lax, ostskivor, kokt ägg, strimlade sockerärtor, rädisor, cocktailtomater, gröna ärtor, dillkvistar, och gurkskivor.

    Ingredienser

    12 portioner

    Botten
    • 12 st ägg
    • 1 tsk salt
    • 2 msk psylliumhusk
    • 400 g philadelphiaost
    • 1.5 dl linfrön
    • 1 tsk bakpulver
    Fyllning 1 - Remouladsås med leverpastej
    • 1 dl majonnäs
    • 1 dl crème fraiche
    • 1 dl gurka inlagd
    • 1 msk kapris
    • 2 tsk curry
    • 2 tsk dijonsenap
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g leverpastej
    Fyllning 2 - ägghack
    • 4 st ägg
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk färsk dill
    • 1 dl purjolök
    • 0 salt och svartpeppar
    Fyllning 3 – skinkröra
    • 1 dl crème fraiche
    • 0.5 dl majonnäs
    • 150 gram skinka
    • 2 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 10 st salladsblad
    • 300 g färska räkor
    • 200 g rökt lax
    • 4 skiva ost
    • 3 st kokt ägg
    • 25 g sockerärtor
    • 5 st rädisor
    • 10 st cocktailtomat
    • 0 st dillkvistar
    • 1 dl gröna ärtor
    • 0.25 st gurka
  • Söndag frukost 342 Kcal

    Ost och skinkomelett med hackade grönsaker

    Vill du göra omeletten vegetariskt? Byt ut skinkan mot vegetarisk skinka!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 342 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Låt steka någon minut, lägg på skinka och ost när omeletten börjar stelna.
    • Lägg upp på en tallrik och vik ihop. Hacka paprika och gurka.
    • Toppa med grönsaker.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g rökt skinka
    • 2 skiva ost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.2 st gurka

    Söndag lunch 264 Kcal

    Pad thai med kyckling

    Denna goda asiatiska klassiker går lika bra på vardagar som till fest!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 264 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Gör så här

    • Skölj nudlarna.
    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter.
    • Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel.
    • Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om.
    • Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis.
    • Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 400 g Root Pasta fettuccini
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 st morot
    • 2 st salladslök
    • 0.5 st vitkål
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 st ägg
    • 0.5 st lime
    • 1 tsk fisksås
    • 0.3 msk mirin
    • 1 msk ketjap manis
    • 2 msk koriander
    • 10 g wasabinötter

    Söndag middag 928 Kcal

    Chevrefylld lax med pesto och citronquinoa

    Ett härligt recept på en chevrefylld lax grön pesto som serveras med citronquinoa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 41 gram

    Fett: 62 gram

    Protein: 48 gram

    Energi: 928 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 2 msk grön pesto
    • 50 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mandelspån
    • 0.2 dl sultanrussin
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st citron
    Citronquinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl gröna ärtor
    Citroncréme
    • 3 msk crème fraiche
    • 5 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en plåt.
    • Skär ett snitt i laxfiléerna och lägg i pesto och ost.
    • Strö på salt och peppar.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Koka quinoan enligt anvisningen på paketet, ca 13 min.
    • Skölj ordentligt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, salt, peppar, citron, dill och ärtor.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet.
    • Gör citroncrémen genom att blanda i hop alla ingredienser i en skål.
    • Servera med laxen med quinoasallad och citroncréme.
    • Dekorera med rostade mandelspån, granatäpple och sultanrussin.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 2 msk grön pesto
    • 50 g chevreost
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g mandelspån
    • 0.2 dl sultanrussin
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 st citron
    Citronquinoa
    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk citronsaft
    • 1 msk dill
    • 0.5 dl gröna ärtor
    Citroncréme
    • 3 msk crème fraiche
    • 5 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 8 msk olivolja
  • 1.5 dl pistagenötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 30 g pinjenötter
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0.2 dl kokosflingor
  • 600 g krossade tomater
  • 5 st torkade dadlar
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 st Frukt & Nötbar (Kung Markatta)
  • 1 msk sukrin melis
  • 1 tsk honung
  • 2 msk psylliumhusk
  • 1.5 dl linfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 400 g Root Pasta fettuccini
  • 1 tsk rapsolja
  • 10 g wasabinötter
  • 50 g mandelspån
  • 0.2 dl sultanrussin
  • 1 dl vit quinoa, okokt
Frukt/grönt
  • 1 dl broccoli
  • 40 g blomkålsbuketter
  • 0.65 st äpple
  • 50 g grönsallad
  • 1.25 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 4 st salladslök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2.5 dl hallon (frysta)
  • 100 g mango (fryst)
  • 3 st banan
  • 100 g drakfrukt (pithaya)
  • 1 kruka kruksallad
  • 1 st grön sparris
  • 15 st rädisor
  • 1.5 st citron
  • 2.25 st rödlök
  • 5 st schalottenlök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 4 st skiva aubergine
  • 20 st cocktailtomat
  • 60 g rucola
  • 1.5 st kiwi
  • 102.5 dl färska blåbär
  • 0.75 dl blåbär (frysta)
  • 4 st physalis
  • 0.25 st nektarin
  • 225 g sparris
  • 1 st citronklyfta
  • 2 st gul lök
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st aubergine
  • 2 st stor tomat
  • 1.5 st granatäpple
  • 300 g jordgubbar (färska)
  • 3 msk citronsaft
  • 20 g blandad sallad
  • 0.5 st persika
  • jordgubbar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 dl purjolök
  • 10 st salladsblad
  • 25 g sockerärtor
  • 1.5 dl gröna ärtor
  • 0.45 st gurka
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st morot
  • 0.5 st vitkål
  • 0.5 st lime
  • 5 tsk citronskal
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl Beluga linser
  • 20 st svarta oliver
  • 1 paket Pop! Bakery smördeg glutenfri
  • 1 msk senap
  • 125 g mörk choklad
  • 10 st jordgubbe färsk
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 0.5 msk hampafrön
  • 50 g vit choklad
  • 1 dl gurka inlagd
  • 1 msk kapris
  • 150 g leverpastej
Mejeri
  • 1.83 msk gräddfil
  • 1 dl sojayoghurt
  • 67 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 5 msk grädde
  • 150 g mozarella
  • 6.5 dl crème fraiche
  • 175 g fetaost
  • 450 g philadelphiaost
  • 1 dl vispad grädde
  • 6 skiva ost
  • 50 g chevreost
Kryddor/smaksättare
  • 0.5 msk sötstark senap
  • 4 msk gräslök
  • 2 tsk vinäger
  • 3 tsk dijonsenap
  • 6.5 msk bladpersilja
  • dillkvistar
  • 2 tsk dill
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk chilisås
  • 2 st lagerblad
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk torkad basilika
  • 4 msk ajvar relish
  • 2.5 tsk curry
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 msk ketjap manis
  • 1 tsk torkade örter
  • 0.5 msk balsamico
  • 3 msk grön pesto
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 0.2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 msk färsk dill
  • 1 tsk fisksås
  • 0.3 msk mirin
  • 2 msk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 153 skivor skinka
  • 800 g torskfile
  • 2 st äggula
  • 150 g kallrökt lax
  • 450 g räkor med skal
  • 1000 g högrev
  • 250 g nötfärs
  • 400 g torskrygg
  • 3 msk stenbitsrom
  • 1 kg lammfärs
  • 22 st ägg
  • 175 g entrecote
  • 300 g kycklingfilé
  • 300 g färska räkor
  • 200 g rökt lax
  • 3 st kokt ägg
  • 25 g rökt skinka
  • 300 g laxfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!