Tillbaka till menyerna

Vecka 6

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 704 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag - 445 Kcal

      Lax med mozzarella och pesto

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 744 Kcal

    • Frukost - 485 Kcal

      Grön smoothie med mandlar

    • Lunch - 259 Kcal

      Het kycklinggryta med gräddfil

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 849 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 437 Kcal

      Italienska köttbullar i tomatsås

    • Middag - 412 Kcal

      Champinjonomelett med skinka

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 26.7 gram

Fett: 31.2 gram

Protein: 45.5 gram

Energi: 574.2 kcal

  • Måndag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Måndag middag 445 Kcal

    Lax med mozzarella och pesto

    En snabblagad och smakrik lax som går att äta tillsammans med varierade tillbehör. Lägg till exempel till rostade rotfrukter eller grönsallad för en komplett måltid!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 34 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 445 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
    • Lägg laxfiléer på en ugnsplåt och skär ett snitt i varje filé.
    • Lägg på fyllningen och strö på salt och peppar.
    • Strö över nötter.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Servera med rostade rotfrukter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 150 g mozarella
    • 4 msk grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk pistagenötter
  • Tisdag frukost 485 Kcal

    Grön smoothie med mandlar

    En grön smoothie med lite oväntade ingredienser. Drick till frukost eller innan träningspasset!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 485 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Gör så här

    • Bryt eller skär grönkål och lägg i en blender.
    • Gröp ur avokadon, skär ananas och kiwi  i bitar.
    • Lägg ner i blendern tillsammans med mandel, urkärnade dadlar och persilja.
    • Mixa och späd med vatten och mjölk till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 30 g grönkål
    • 0.5 st avokado
    • 100 g ananas (fryst)
    • 0.5 st kiwi
    • 0.5 dl mandlar
    • 2 st torkade dadlar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 1.5 dl vatten
    • 0.5 dl mandelmjölk

    Tisdag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver
  • Söndag lunch 437 Kcal

    Italienska köttbullar i tomatsås

    Goda köttbullar i tomatsås som hela familjen älskar! En italiensk favorit!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 32 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och riv vitlöksklyftan.
    • Blanda panko ströbröd och 3 msk vatten i en skål och låt stå 5 minuter.
    • Hacka basilika fint. Blanda ner nötfärs, ägg, lök, vitlök, salt, peppar, örtagårdskrydda och basilika.
    • Forma färsen till bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek bullarna runtom i någon minut.
    • Tillsätt krossade tomater,  honung, srirachasås och lite örtagårdskrydda.
    • Låt koka ihop 10 minuter.
    • Strö på färsk basilika och servera med riven parmesanost och lite rucolasallad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 250 g nötfärs
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1.5 msk färsk basilika
    • 0.5 msk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 tsk srirachasås
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 dl parmesan
    • 1 dl ruccolasallad

    Söndag middag 412 Kcal

    Champinjonomelett med skinka

    En favoritsmaksättning på omelett!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 412 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt och peppar i en bunke.
    • Skiva champinjoner tunt och skär paprika i små tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn champinjoner och paprika någon minut. Strö på salt och peppar. Häll ner äggsmeten och grädda omeletten på svag värme i några minuter.  Lägg på ost och skinka.
    • Hacka persiljan. Lägg upp omeletten på en tallrik och strö på persilja. Servera med sallad och tomater.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st champinjoner
    • 0.25 st paprika valfri färg
    • 2 tsk smör
    • 30 gram skinka
    • 30 g skivad ost
    • 1 msk persilja
    • 2 dl rucola
    • 4 st cocktailtomat
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfilé
  • 600 g laxfilé
  • 250 g nötfärs
  • 2.5 st ägg
  • 30 gram skinka
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 1 st rödlök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st squash
  • 30 g grönkål
  • 0.5 st avokado
  • 100 g ananas (fryst)
  • 0.5 st kiwi
  • 1 dl ruccolasallad
  • 5 st champinjoner
  • 0.25 st paprika valfri färg
  • 2 dl rucola
  • 4 st cocktailtomat
Torrvaror
  • 1.5 msk olivolja
  • 600 g krossade tomater
  • 2 msk pistagenötter
  • 0.5 dl mandlar
  • 2 st torkade dadlar
  • 0.5 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk torkade örter
  • 1 msk sweet chilisås
  • 4 msk grön pesto
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2.5 msk färsk basilika
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 msk persilja
Övrigt
  • 100 g kalamataoliver
Mejeri
  • 150 g mozarella
  • 0.5 dl mandelmjölk
  • 0.5 dl parmesan
  • 2 tsk smör
  • 30 g skivad ost

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!