Tillbaka till menyerna

Vecka 52

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 631 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 631 Kcal

      Hamburgare med mango- och melonsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 454 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 454 Kcal

      Kycklingwok

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 317 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 317 Kcal

      Räksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 716 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 716 Kcal

      Getostfylld laxfilé med varma grönsaker och mandel

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 352 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.7 gram

Fett: 30.8 gram

Protein: 30.3 gram

Energi: 493.9 kcal

  • Onsdag middag 631 Kcal

    Hamburgare med mango- och melonsallad

    Laga en fräsch burgare med en mango och melonsallad och toppa med lite hamburgerdressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek hamburgaren några minuter.
    • Vänd och lägg på mozzarella.
    • Strö på salt och peppar och låt steka ytterligare nåra minuter.
    • Gör mango och melonsalladen genom att skära mango och avokado i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med melonbitar, mynta, salt och peppar.
    • Servera hamburgaren på ett stort salladsblad och lägg mango- och melon bredvid.
    • Lägg en klick hamburgerdressing över och dekorera med en myntakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist
  • Torsdag middag 454 Kcal

    Kycklingwok

    En wok med få ingredienser som toppas med härliga cashewnötter och mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 454 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Skiva morot, paprika och squashen. Riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och woka kyckling och alla grönsaker några minuter.
    • Häll på teriyakisås och blanda ner hackad mynta.
    • Pressa limesaft över och lägg upp i en skål.
    • Rosta nötterna i en torr panna och strö på lite salt och ringla honung över.
    • Toppa kycklingwoken med nötterna och dekorera med färsk mynta och limeklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st morot
    • 0.5 st purjolök
    • 0.5 st spetspaprika
    • 0.5 st squash
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 5 msk teriyakisås
    • 2 msk mynta
    • 0.5 st lime
    • 50 g cashewnötter
    • 0.5 tsk honung
  • Fredag middag 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar
  • Lördag middag 716 Kcal

    Getostfylld laxfilé med varma grönsaker och mandel

    Bjud familjen på en lyxig helgmiddag - en getostfylld laxfilé som serveras tillsammans med goda varma grönsaker och lite mandlar på toppen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 716 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 75 g chevreost
    Varma grönsaker med mandel
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 20 g bladspenat
    • 1 dl mandel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g röd paprika inlagd
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär laxfilén i portionsbitar och lägg upp på en ugnsplåt.
    • Skär ett snitt på längden i varje filé.
    • Strö på salt, peppar och persilja.
    • Tryck ner ost i snitten och sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Skär squash och rödlök i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn squash, rödlök, spenat och mandel.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Blanda ner paprikor och persilja.
    • Servera med fisken.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk bladpersilja
    • 75 g chevreost
    Varma grönsaker med mandel
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 0.5 msk olivolja
    • 20 g bladspenat
    • 1 dl mandel
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g röd paprika inlagd
    • 2 msk bladpersilja
  • Söndag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 110 g hamburgare
  • 300 g kycklingfilé
  • 75 gram räkor i lag
  • 0.5 st ägg
  • 450 g laxfilé
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 50 g cashewnötter
  • 0.5 tsk honung
  • 1 dl mandel
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
Mejeri
  • 50 g mozarella
  • 75 g chevreost
Frukt/grönt
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.15 st mini vattenmelon
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 0.5 st spetspaprika
  • 1.5 st squash
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st lime
  • 1 kruka kruksallad
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.5 st gurka
  • 1.25 st rödlök
  • 0.25 st citron
  • 20 g bladspenat
  • 100 g röd paprika inlagd
  • 3 tsk ingefära
Övrigt
  • 1 msk hamburgerdressing
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 7 msk teriyakisås
  • 0.5 msk gräslök
  • 2 st dillkvistar
  • 4 msk bladpersilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!