Tillbaka till menyerna

Vecka 5 66 days

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 876 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 550 Kcal

      Ägghack med varmrökt lax

    • Middag - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 713 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 372 Kcal

      Lax med blomkålsris

    • Middag - 341 Kcal

      Stek lax med kräftstjärtar och råkost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 35.6 gram

Fett: 42.9 gram

Protein: 71.5 gram

Energi: 794.8 kcal

  • Måndag lunch 550 Kcal

    Ägghack med varmrökt lax

    Krämig ägghack med varmrökt lax som serveras tillsammans med sallad och gräslök!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 550 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 300 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Koka äggen ca 6 minuter. Skala och hacka och lägg i en skål.
    • Blanda ner majonnäs, gräslök, salt och peppar.
    • Lägg sallad på tallrik och lägg på varmrökt lax, ägghack,
    • Dekorera med gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st ägg
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st salladsblad
    • 300 g varmrökt lax

    Måndag middag 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås
  • Tisdag lunch 372 Kcal

    Lax med blomkålsris

    Byt ut det klassiska riset till blomkålsris och få på så sätt en nyttigare variant av en laxrätt! Den här rätten lämpar sig utmärkt till lunchlåda.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 372 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Blanda ihop dillmajonnäsen.
    • Lägg blomkålsris i en matlåda och lägg på laxen.
    • Toppa med en dillkvist, citronskiva och servera med dillmajonnäsen och sugarsnaps.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 portion blomkålsris
    • 250 g varmrökt lax
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 1 st dillkvistar
    Dillmajonnäs
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Tisdag middag 341 Kcal

    Stek lax med kräftstjärtar och råkost

    Laxfilé som du steker och serverar med kräftstjärtar och råkostsallad. Laga en extra portion och ta fram vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk gräslök
    • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
    • 40 g kräftstjärtar
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på laxen.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxfilén några minuter per sida.
    • Lägg upp laxen på en tallrik med grönsallad och strö på gräslök.
    • Lägg råkostsallad bredvid och toppa med kräftstjärtar.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 2 st salladsblad
    • 2 msk gräslök
    • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
    • 40 g kräftstjärtar
    • 0.25 st citron
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 550 g varmrökt lax
  • 200 g kycklingfärs
  • 300 g laxfilé
  • 40 g kräftstjärtar
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 6 st rispapper
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 3 msk färsk koriander
  • 1 st dillkvistar
  • 1 msk dill
Frukt/grönt
  • 4 st salladsblad
  • 0.25 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.5 st röd chili
  • 0.5 st morot
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 2 dl rödkål
  • 1 portion blomkålsris
  • 0.75 st citron
  • 1 tsk citronskal
  • 150 g råkostsallad (påse med vitkål och morot)
Torrvaror
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 tsk olivolja
Mejeri
  • 1 msk crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!