Tillbaka till menyerna

Vecka 5

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1410 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Middag - 775 Kcal

      Räkgryta med cashewnötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1221 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Middag - 631 Kcal

      Hamburgare med mango- och melonsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 103 Kcal

      Choklad och kokosbitar

  • Onsdag - 1487 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 481 Kcal

      Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    • Middag - 919 Kcal

      Biff Yakiniki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1588 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 631 Kcal

      Hamburgare med mango- och melonsallad

    • Middag - 509 Kcal

      Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    • Mellanmål

    • Dessert - 442 Kcal

      Chokladtårta med jordgubbar

  • Fredag - 1355 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 509 Kcal

      Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    • Middag - 840 Kcal

      Mexikanska hamburgare med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 498 Kcal

      Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    • Middag - 588 Kcal

      Italiensk smörgåstårta

    • Mellanmål

    • Dessert - 424 Kcal

      Citronpannacotta med granatäpple

  • Söndag - 1097 Kcal

    • Frukost - 652 Kcal

      Smoothiebowl med mango

    • Lunch - 156 Kcal

      Skagenröra i salladsblad

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 65.1 gram

Fett: 90.8 gram

Protein: 73.8 gram

Energi: 1381.4 kcal

  • Måndag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Måndag lunch 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Måndag middag 775 Kcal

    Räkgryta med cashewnötter

    Krämig räkgryta garnerad med cashewnötter, granatäpplekärnor och lite färsk koriander - Bjud dina nära och kära på en god middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 57 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 64 gram

    Energi: 775 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Skala lök och sötpotatis och skär i bitar.
    • Fräs det i olja.
    • Blanda ner curry masala och vatten.
    • Tillsätt aubergine, kikärter och crème fraiche.
    • Sjud i 10 min.
    • Skala räkorna och blanda dem i grytan.
    • Smaka av med salt, svartpeppar och koriander.
    • Rosta cashewnötterna i het stekpanna.
    • Servera i skålar och garnera med cashewnötter, granatäppelkärnor och koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
    • 1.5 dl vatten
    • 0.25 st aubergine
    • 200 g konserverade kikärtor
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 500 g räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk koriander
    Garnering
    • 4 msk cashewnötter
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 msk färsk koriander
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Tisdag middag 631 Kcal

    Hamburgare med mango- och melonsallad

    Laga en fräsch burgare med en mango och melonsallad och toppa med lite hamburgerdressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek hamburgaren några minuter.
    • Vänd och lägg på mozzarella.
    • Strö på salt och peppar och låt steka ytterligare nåra minuter.
    • Gör mango och melonsalladen genom att skära mango och avokado i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med melonbitar, mynta, salt och peppar.
    • Servera hamburgaren på ett stort salladsblad och lägg mango- och melon bredvid.
    • Lägg en klick hamburgerdressing över och dekorera med en myntakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Tisdag dessert 103 Kcal

    Choklad och kokosbitar

    En både god och nyttig liten frestelse att bjuda på som tilltugg på lördagsfikat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 103 kcal

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor

    Gör så här

    • Mixa valnötter, dadlar, kakao och salt i en matberedare och bred ut smeten i en liten bakplåtsklädd form.
    • Sätt in i kylen.
    • Värm kokosoljan och blanda med honung och kakao.
    • Bred smeten över kakan och strö på rostade kokosskivor.
    • Ställ kallt i 1 timme.
    • Skär upp i rutor och servera.
    • Kan förvaras i kylen eller i frysen.

    Ingredienser

    20 portioner

    • 3 dl valnötter
    • 8 st torkade dadlar
    • 3 msk kakaopulver
    • 1 krm salt
    Chokladsås
    • 0.5 dl kokosolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1.5 msk kakaopulver
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag lunch 481 Kcal

    Kaprisbiffar med stekta champinjoner

    Lammfärsbiffar med lite kapris i. Dessa biffar serveras med stekta champinjoner, sallad, lök och rå äggula!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda färsen med senap, kapris, persilja, salt och svartpeppar.
    • Forma till biffar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i några minuter.
    • Ställ in i ugnen och låt steka klart i ytterligare 10 minuter. 
    • Skiva champinjonerna och röd lök och stek i lite olivolja.
    • Strö på salt och peppar.
    • Lägg upp biffarna på en bädd av ruccola och servera med champinjoner, lök och rå äggula. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g lammfärs
    • 2 msk senap
    • 3 msk kapris
    • 2 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 100 g champinjon
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 75 g rucola
    • 2 st äggula

    Onsdag middag 919 Kcal

    Biff Yakiniki

    En härlig och smakrik maträtt - Biff Yakiniki tillsammans med en quinoasallad! Går jättebra att byta ut yakinikusåsen till teriyakisås om du inte hittar den i butiken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 49 gram

    Energi: 919 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön

    Gör så här

    • Gör först quinoassalladen genom att koka quinoa i lättsaltat vatten, ca 13 min.
    • Häll av vattnet och torka väl.
    • Häll olja och sweet chilisås i en skål och blanda ner quinoa, gräslök, salt och peppar.
    • Skär gurkan i bitar och dela sockerärtorna.
    • Blanda ner i salladen.
    • Strimla ryggbiffen och strö på salt och peppar.
    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn biff, lök och vitlök några minuter.
    • Häll på yakinikisås eller teriyakisås och strö på sesamfrön.
    • Låt puttra 5 minuter och smaka av med ev lite flytande honung.
    • Häll upp i små skålar och dekorera med solrosskott.
    • Servera med quinoasalladen och skålar med saltade cashewnötter och rostade sesamfrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g ryggbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk rapsolja
    • 3 msk yakinikusås
    • 1 msk sesamfrön
    • 1 tsk honung
    • 5 g solrosskott
    Quinoasallad
    • 2 dl vit quinoa, okokt
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.15 st gurka
    • 75 g sockerärtor
    Tillbehör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 2 msk sesamfrön
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 631 Kcal

    Hamburgare med mango- och melonsallad

    Laga en fräsch burgare med en mango och melonsallad och toppa med lite hamburgerdressing!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på hamburgaren.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek hamburgaren några minuter.
    • Vänd och lägg på mozzarella.
    • Strö på salt och peppar och låt steka ytterligare nåra minuter.
    • Gör mango och melonsalladen genom att skära mango och avokado i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med melonbitar, mynta, salt och peppar.
    • Servera hamburgaren på ett stort salladsblad och lägg mango- och melon bredvid.
    • Lägg en klick hamburgerdressing över och dekorera med en myntakvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 110 g hamburgare
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 50 g mozarella
    • 2 st salladsblad
    • 1 msk hamburgerdressing
    Mango- och melonosallad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st mini vattenmelon
    • 1 msk mynta
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st myntakvist

    Torsdag middag 509 Kcal

    Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    Laga en lyxig lunch eller middag - laxfilé och kräftstjärtar tillsammans med hollandaisesås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filén och fänkålen på bägge sidor i ca 6-7 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och klicka på hollandaisesås och lägg på kräftstjärtar.
    • Lägg på salladsblad och dekorera med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Torsdag dessert 442 Kcal

    Chokladtårta med jordgubbar

    En somrig chokladtårta med jordgubbar och citronmeliss!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
    • Blanda mjöl, sötströ, bakpulver och vaniljpulver i en skål och häll på smält smör.
    • Knäck ner äggen och tillsätt kakao. Vispa ihop och häll smeten i en liten bakplåtsklädd form och grädda i ugnen i 15 minuter.
    • Låt svalna.
    • Vispa grädden. Skiva jordgubbarna.
    • Riv vit choklad och hacka hasselnötterna.
    • Lägg hälften av grädden på tårtfatet och toppa med jordgubbar, vit choklad och hasselnötterna.
    • Lägg chokladtårtan över och toppa med resten av grädden, jordgubbarna, chokladen, hasselnötterna. Toppa tillsist med citronmeliss!

    Ingredienser

    10 portioner

    • 150 g smör
    • 4 dl mandelmjöl
    • 1 dl kokosmjöl
    • 1.5 dl sötströ
    • 2 tsk bakpulver
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 4 st ägg
    • 2 msk kakaopulver
    Fyllning och topping
    • 2 dl grädde
    • 500 g jordgubbar (färska)
    • 50 g vit choklad (1 ruta)
    • 0.5 dl hasselnötter
    • 0.2 kruka citronmeliss
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 509 Kcal

    Laxfilé med hollandaisesås och kräftstjärtar

    Laga en lyxig lunch eller middag - laxfilé och kräftstjärtar tillsammans med hollandaisesås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Skiva fänkål.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn filén och fänkålen på bägge sidor i ca 6-7 minuter.
    • Lägg upp på en tallrik och klicka på hollandaisesås och lägg på kräftstjärtar.
    • Lägg på salladsblad och dekorera med dill och citronklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st fänkål
    • 0.2 dl hollandaisesås
    • 1 dl kräftstjärtar i lag
    • 1 st salladsblad
    • 1 tsk dill
    • 1 st citronklyfta

    Fredag middag 840 Kcal

    Mexikanska hamburgare med guacamole

    Tillaga en riktigt god och smakrik mexikansk hamburgare tillsammans med guacamole och majskolv!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 63 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 840 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål.
    • Blanda ner lök, vitlök och smaksätt med valfri mängd jerkkrydda.
    • Forma till en biff och lägg på grillen eller stek i stekpanna med majskolv och lite smör, ca 10 min.
    • Servera på ett salladsblad och toppa med guacamole, chilimajonnäs, rödlöksskivor.
    • Lägg på avokado, tomat och limeklyfta.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g nötfärs
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 0 jerkkrydda
    • 1 tsk smör
    • 1 st majskolv
    • 100 g guacamole
    • 1 msk chilimajonnäs
    • 1 dl blandsallad
    • 0.5 st avokado
    • 0.15 st rödlök
    • 1 st limeskiva
  • Lördag lunch 498 Kcal

    Halloumisallad med lammkorv och varma grönsaker

    En fräsch sallad med halloumi, lammkorv och grönsaker i. Laga en extra portion och ta med en matlåda till jobbet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Gör så här

    • Skär lammkorv i skivor och halloumi i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek upp lammkorv och halloumi.
    • Låt vara kvar i pannan.
    • Skala och skär rödlök i bitar.
    • Skär upp paprika och squash i bitar.
    • Vänd ner i stekpannan tillsammans med lammkorv och halloumi och låt steka tillsammans i några minuter.
    • Strö på salt, svartpeppar, persilja, mandelspån och russin.
    • Lägg blandsallad i botten på ett uppläggningsfat och häll över halloumisalladen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 125 gram lammkorv
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st orange paprika
    • 0.5 st squash
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk bladpersilja
    • 2 msk mandelspån
    • 0.5 dl gula russin
    • 2 dl blandsallad

    Lördag middag 588 Kcal

    Italiensk smörgåstårta

    En god och hälsosam smörgåstårta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 588 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    Fröbrödsbotten
    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 1.5 tsk brödkryddor
    • 0.5 tsk salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    Fyllning 1 - Pestoröra
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grön pesto
    Fyllning 2 – Mozzarellaröra med ajvar
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 st rödlök
    • 1.5 dl ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och dekoration
    • 30 g rucola
    • 120 g prosciutto
    • 125 g minimozzarella
    • 10 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 20 g pinjenötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen lätt och blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll ner smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
    • Dela brödet i 3 avlånga bitar.
    • Blanda créme fraiche och pesto i en skål.
    • Finhacka mozzarella och rödlök och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad basilika, ajvar, salt och svartpeppar.
    • Lägg upp en botten på ett serveringsfat och bred på hälften av pestoröran.
    • Lägg över en botten och bred på mozzarellaröra
    • Toppa med det sista brödet och bred på pestoröran över och på kanterna.
    • Lägg ruccola runt om och toppa tårtan med skinka, mozzarella och tomater.
    • Skala och skiva rödlök och lägg över tillsammans med färsk basilika och pinjenötter.

    Ingredienser

    8 portioner

    Fröbrödsbotten
    • 4 st ägg
    • 125 gram kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 1.5 tsk brödkryddor
    • 0.5 tsk salt
    • 60 gram sesamfrön
    • 60 gram kruskakli
    • 70 gram solrosfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    Fyllning 1 - Pestoröra
    • 2.5 dl crème fraiche
    • 1 dl grön pesto
    Fyllning 2 – Mozzarellaröra med ajvar
    • 125 g mozzarella
    • 1 msk färsk basilika
    • 0.5 st rödlök
    • 1.5 dl ajvar relish
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping och dekoration
    • 30 g rucola
    • 120 g prosciutto
    • 125 g minimozzarella
    • 10 st små plommontomater
    • 0.5 st rödlök
    • 0 basilika
    • 20 g pinjenötter

    Lördag dessert 424 Kcal

    Citronpannacotta med granatäpple

    En perfekt fräsch dessert en fredagskväll med granatäpple topping!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 38 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 424 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st gelatinblad
    • 1 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk florsocker
    • 0.25 st granatäpple

    Gör så här

    • Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna.
    • Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
    • Koka upp grädde med vaniljstången och fröna.
    • Tillsätt rivet citronskal och saften av en halv citron och florsocker.
    • Lägg i gelatinbladen och blanda om.
    • Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 2 st glas.
    • Ställ kallt i minst 2 timmar.
    • Gröp ur fröna från granatäpplet och strö på pannacottan.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st vaniljstång
    • 1.5 dl grädde
    • 1 st gelatinblad
    • 1 tsk citronskal
    • 2 msk citronsaft
    • 2 tsk florsocker
    • 0.25 st granatäpple
  • Söndag frukost 652 Kcal

    Smoothiebowl med mango

    En härlig vitamin-kick med exotiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 81 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 652 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0.25 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.5 msk chiafrön

    Gör så här

    • Lägg mango, banan, apelsin, kokosmjölk i en matberedare och mixa till en krämig smet.
    • Häll upp i en skål och toppa med mango, passionsfrukt,  kokosskivor och chiafrön.
    • Förvara eventuella rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl fryst mango
    • 1 st banan
    • 1 st apelsin
    • 0.25 burk kokosmjölk
    • 0.25 st mango
    • 1 st passionsfrukt
    • 2 msk kokosflingor
    • 0.5 msk chiafrön

    Söndag lunch 156 Kcal

    Skagenröra i salladsblad

    En klassisk och god skagenröra som serveras i salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 156 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Gör så här

    • Blanda majonnäs och creme fraiche i en skål.
    • Finhacka rödlök, dill och räkor.
    • Blanda ner med majonnäsen och creme fraichen.
    • Riv skalet från 1 citron och blanda ner i röran.
    • Smaka av med salt och peppar.

    Ingredienser

    6 portioner

    • 0.5 dl majonnäs
    • 2 msk crème fraiche
    • 80 g stenbitsrom
    • 1.5 msk färsk dill
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st citron
    • 400 g handskalade räkor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 10 st salladsblad

    Söndag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 500 g räkor
  • 300 g lammfärs
  • 2 st äggula
  • 110 g hamburgare
  • 9 st ägg
  • 300 g ryggbiff
  • 150 g laxfilé
  • 1 dl kräftstjärtar i lag
  • 150 g nötfärs
  • 125 gram lammkorv
  • 120 g prosciutto
  • 400 g handskalade räkor
  • 200 g torskfile
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 200 g konserverade kikärtor
  • 4.5 msk cashewnötter
  • 9 dl kaffe
  • 3 dl valnötter
  • 8 st torkade dadlar
  • 6.5 msk kakaopulver
  • 2 msk flytande honung
  • 0.5 dl kokosskivor
  • 1 tsk rapsolja
  • 63 msk sesamfrön
  • 1 tsk honung
  • 2 dl vit quinoa, okokt
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1.5 dl sötströ
  • 3 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 2 msk mandelspån
  • 0.5 dl gula russin
  • 60 gram kruskakli
  • 70 gram solrosfrön
  • 0.5 dl linfrön
  • 20 g pinjenötter
  • 2 tsk florsocker
  • 0.25 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • 0.5 msk chiafrön
Frukt/grönt
  • 4 st färska champinjoner
  • 1.5 st gul lök
  • 0.5 st sötpotatis
  • 0.25 st aubergine
  • 0.75 st granatäpple
  • 100 g champinjon
  • 3.9 st rödlök
  • 105 g rucola
  • 13 st salladsblad
  • 0.75 st mango
  • 1 st avokado
  • 0.15 st mini vattenmelon
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 5 g solrosskott
  • 0.15 st gurka
  • 75 g sockerärtor
  • 1.5 st fänkål
  • 1 st citronklyfta
  • 500 g jordgubbar (färska)
  • 3 dl blandsallad
  • 1 st limeskiva
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • 0.5 st orange paprika
  • 1 st squash
  • 10 st små plommontomater
  • basilika
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk citronsaft
  • 2 dl fryst mango
  • 1 st banan
  • 1 st apelsin
  • 1 st passionsfrukt
  • 1 st citron
  • 150 g kantareller
  • 1 st äpple
Mejeri
  • 1 dl keso, 4%
  • 5 dl crème fraiche
  • 207 msk smör
  • 50 g mozarella
  • 3.5 dl grädde
  • 75 g halloumi
  • 125 gram kesella
  • 125 g mozzarella
  • 125 g minimozzarella
Kryddor/smaksättare
  • 1 kvist färsk persilja
  • 0.5 paket Curry Masala Santa Maria
  • 2 msk koriander
  • 2 msk färsk koriander
  • 5 msk bladpersilja
  • 1 msk mynta
  • 1 st myntakvist
  • 1.5 krm salt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk gräslök
  • 1.5 tsk dill
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 0.2 kruka citronmeliss
  • jerkkrydda
  • 1.5 tsk brödkryddor
  • 1 dl grön pesto
  • 1 msk färsk basilika
  • 1.5 dl ajvar relish
  • 1.5 msk färsk dill
Övrigt
  • 2 msk senap
  • 3 msk kapris
  • 1 msk hamburgerdressing
  • 0.5 dl kokosolja
  • 3 msk yakinikusås
  • 0.2 dl hollandaisesås
  • 50 g vit choklad (1 ruta)
  • 1 st majskolv
  • 100 g guacamole
  • 1 msk chilimajonnäs
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st gelatinblad
  • 0.5 dl majonnäs
  • 80 g stenbitsrom
  • 2 msk saffransaioli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!