Tillbaka till menyerna

Vecka 5

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 646 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 326 Kcal

      Asiatiska rullar med kycklingfärs

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 974 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Middag - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1000 Kcal

    • Frukost - 163 Kcal

      Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    • Lunch - 498 Kcal

      Köttfärssås med glutenfri spagetti

    • Middag - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 604 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 340 Kcal

      Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    • Middag - 259 Kcal

      Torsk med västerbottenost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 787 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 259 Kcal

      Torsk med västerbottenost

    • Middag - 522 Kcal

      Kycklingwok med nudlar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1636 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Kokt ägg med skinka

    • Lunch - 522 Kcal

      Kycklingwok med nudlar

    • Middag - 670 Kcal

      Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    • Mellanmål

    • Dessert - 221 Kcal

      Kiwisymfoni med hallon och kesella

  • Söndag - 1160 Kcal

    • Frukost - 223 Kcal

      Kokt ägg med skinka

    • Lunch - 670 Kcal

      Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    • Middag - 267 Kcal

      Asiatisk wok med kycklingfärs

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 68.5 gram

Fett: 40.7 gram

Protein: 79.5 gram

Energi: 972.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 326 Kcal

    Asiatiska rullar med kycklingfärs

    Snabblagad och ljuvligt goda asiatiska vårrullar med rispapper och kycklingfärs!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 51 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök.
    • Skala och riv vitlök och ingefära fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och ingefära.
    • Lägg ner färs och krydda med salt och peppar. Tillsätt sesamolja.
    • Hacka chili, morot och salladslök och lägg ner. Pressa limesaft över.
    • Tillsätt teriyaki sås.
    • Strimla sockerärtor och rödkål.
    • Blötlägg rispapper. Lägg i strimlade grönsaker, kycklingfärs och vik ihop.
    • Dekorera med färsk koriander, limeklyftor, sesamfrön och lite teriyakisås!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.25 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g kycklingfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 st röd chili
    • 0.5 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st lime
    • 1 msk teriyakisås
    • 100 g sockerärtor
    • 2 dl rödkål
    • 2 msk färsk koriander
    • 6 st rispapper
    Dekoration
    • 1 msk färsk koriander
    • 0.25 st lime
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 1 msk teriyakisås

    Måndag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Tisdag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Tisdag lunch 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Tisdag middag 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti
  • Onsdag frukost 163 Kcal

    Kesofrutti med apelsin och jordgubbar

    Lättlagad kesofrutti som fungerar både som frukost, mellanmål och efterrätt. Det går utmärkt att byta ut till färska jordgubbar eller till och med ett annat bär.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 163 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Gör så här

    • Tina jordgubbar och lägg i ett glas.
    • Lägg keso i en skål.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Blanda ner apelsinfiléerna i keson och lägg över jordgubbarna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl jordgubbar (frysta)
    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 st apelsin

    Onsdag lunch 498 Kcal

    Köttfärssås med glutenfri spagetti

    Vem gillar inte köttfärssås?!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 54 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Gör så här

    • Skala moroten och skär i tärningar. Skär selleri i små tärningar. Skala och finhacka löken och riv vitlöken fint.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter. Strö på salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, morötter och selleri och stek i ytterligare några minuter.
    • Rör ner krossade tomater, chilisås och örtkrydda. Låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Koka pastan enligt anvisningen på paketet.  Lägg spagetti i en djup tallrik och lägg på köttfärssåsen. Dekorera med basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st selleristjälk
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0.25 tsk torkade örter
    • 0.5 msk färsk basilika
    • 100 g glutenfri spagetti

    Onsdag middag 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander
  • Torsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Torsdag lunch 340 Kcal

    Marinerad fläskfilé med sjögräsnudlar

    Fläskfilé med en smakrik marinad på tillsammans med sjögräsnudlar. Toppa med lime, sallad och färsk koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 340 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Blanda marinaden i en skål, häll över hälften i en annan.
    • Dela filén och lägg den i en liten ugnssäker form.
    • Gnid in köttet med hälften av marinaden.
    • Bryn filén runt om i olja i en stekpanna.
    • Lägg tillbaka den i formen och ugnsstek i 200° i 20 min eller tills köttet är genomstekt.
    •  Skölj nudlarna och lägg dem i den andra marinadskålen.
    • Skala och strimla morötterna.
    • Strimla sockerärter och purjolök.
    • Blanda ner grönsaker och koriander i nudlarna.
    •  Skiva filén och servera med nudelmixen och ev lite mer marinad eller soja.
    • Garnera med sallad, lime och koriander.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g fläskfile
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 10 cm purjolök
    • 2 msk färsk koriander
    Marinad
    • 5 msk ketjap manis
    • 1 msk soja
    • 25 gram rostade sesamfrön
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0.5 st lime
    • 2 tsk sesamolja
    Garnering
    • 4 st limeskiva
    • 4 st salladsblad
    • 2 msk färsk koriander

    Torsdag middag 259 Kcal

    Torsk med västerbottenost

    Piffa upp torsken med en god västerbottenost - serveras med en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Skär grönsaker och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsaker i några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner hackad färsk persilja.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker.
    • Strö på salt och peppar på torskfiléerna.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med riven västerbottenost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 259 Kcal

    Torsk med västerbottenost

    Piffa upp torsken med en god västerbottenost - serveras med en sallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost

    Gör så här

    • Skär grönsaker och lök i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsaker i några minuter.
    • Strö på salt och peppar och blanda ner hackad färsk persilja.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg på grönsaker.
    • Strö på salt och peppar på torskfiléerna.
    • Hetta upp stekpannan med smör och bryn fisken några minuter per sida.
    • Lägg upp på tallriken och toppa med riven västerbottenost.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 2 dl isbergssallad
    • 150 g torskfile
    • 1 tsk smör
    • 0.2 dl riven västerbottenost

    Fredag middag 522 Kcal

    Kycklingwok med nudlar

    Smakrik kycklingwok med grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av vattnet.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och skiva morot på längden och skiva paprika.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och lägg ner kyckling, ingefära, vitlök, chili och grönsaker.
    • Låt steka några minuter.
    • Häll på ketjap manis och lägg ner nudlar och salladslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med chilimajjo.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås
  • Lördag frukost 223 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Lördag lunch 522 Kcal

    Kycklingwok med nudlar

    Smakrik kycklingwok med grönsaker och chilimajjo!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 522 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Gör först chilimajjon genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlarna enligt förpackningen och häll av vattnet.
    • Skär kycklingen i mindre bitar.
    • Skala och skiva morot på längden och skiva paprika.
    • Strimla salladslöken.
    • Skär broccoli och blomkål i buketter.
    • Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja och lägg ner kyckling, ingefära, vitlök, chili och grönsaker.
    • Låt steka några minuter.
    • Häll på ketjap manis och lägg ner nudlar och salladslök.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera med chilimajjo.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g ramennudlar
    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 st morot
    • 1 st salladslök
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk riven ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st röd paprika
    Chilimajjo
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk srirachasås

    Lördag middag 670 Kcal

    Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    Tillbaka i tiden till det goda tillbehöret baconlindad sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 670 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttet ett par minuter. Tillsätt salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skala och skär sötpotatis i stavar och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
    • Lägg köttet och sötpotatis tillsammans på en plåt. Linda in sparris i bacon. Lägg på plåten. Ugnsbaka sötpotatis i ca 20 min men ta ut de baconlindade sparrisarna lite tidigare.
    • Ta ut köttet vid 55 grader och skiva upp.
    • Servera på ett fat tillsammans med sötpotatis, baconlindad sparris och bearnaisesås. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Lördag dessert 221 Kcal

    Kiwisymfoni med hallon och kesella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 msk kesella
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk honung
    • 1 st gul kiwi
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 10 g mörk choklad

    Gör så här

    • Blanda kesella med vaniljpulver och honung. Fördela röran i en skål. Skala kiwin med en vass kniv och skär i jämstora bitar.
    • Lägg kiwibitar på kesellan och toppa med färska hallon. Hacka choklad och strö över desserten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2.5 msk kesella
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk honung
    • 1 st gul kiwi
    • 1 st grön kiwi
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 10 g mörk choklad
  • Söndag frukost 223 Kcal

    Kokt ägg med skinka

    Enklaste äggfrukosten!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 223 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Koka 5–6 minuter. Spola av med kallt vatten och skala därefter.
    • Dela cocktailtomaterna.
    • Lägg ägg, cocktailtomater och skinka på en tallrik.
    • Toppa med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 3 st cocktailtomat
    • 2 skivor skinka
    Dekoration
    • 1 kvist färsk persilja

    Söndag lunch 670 Kcal

    Biff med sötpotatis och baconlindad sparris

    Tillbaka i tiden till det goda tillbehöret baconlindad sparris!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 43 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 670 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek köttet ett par minuter. Tillsätt salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skala och skär sötpotatis i stavar och lägg i en skål. Tillsätt olivolja, salt och peppar.
    • Lägg köttet och sötpotatis tillsammans på en plåt. Linda in sparris i bacon. Lägg på plåten. Ugnsbaka sötpotatis i ca 20 min men ta ut de baconlindade sparrisarna lite tidigare.
    • Ta ut köttet vid 55 grader och skiva upp.
    • Servera på ett fat tillsammans med sötpotatis, baconlindad sparris och bearnaisesås. Dekorera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 300 g oxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 1 st sötpotatis
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 skiva bacon
    • 125 g grön sparris
    Tillbehör
    • 2 kvist färsk persilja
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts

    Söndag middag 267 Kcal

    Asiatisk wok med kycklingfärs

    Kycklingfärs är så gott i kombination med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 267 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök

    Gör så här

    • Skala och skär morötterna i smala strimlor. Hacka löken fint. Strimla paprikorna i tunna strimlor.  Skala och riv vitlök och finhacka chili.
    • Riv den färska ingefäran. Hetta upp en panna med lite olivolja. Lägg i kycklingfärs, ingefära och chili. Blanda i lök, vitlök, morötter och paprika. Stek tills färsen är färdig.
    • Häll i pokésås. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 2 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 2 st paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st röd chili
    • 2 tsk olivolja
    • 400 g kycklingfärs
    • 1 msk färsk ingefära
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
    • 1 msk gräslök
Torrvaror
  • 3 dl kaffe
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 100 g glutenfri spagetti
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 25 gram rostade sesamfrön
  • 50 g ramennudlar
Frukt/grönt
  • 1.25 st gul lök
  • 5.5 klyfta vitlök
  • 2.5 msk färsk ingefära
  • 2 st röd chili
  • 6.5 st morot
  • 2 st salladslök
  • 1 st lime
  • 200 g sockerärtor
  • 2 dl rödkål
  • 2 styck tomat
  • basilika
  • 1 dl jordgubbar (frysta)
  • 0.5 st apelsin
  • 1 st selleristjälk
  • 10 cm purjolök
  • 4 st limeskiva
  • 4 st salladsblad
  • 0.75 st röd paprika
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st rödlök
  • 2 dl isbergssallad
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 1 tsk riven ingefära
  • 3 st cocktailtomat
  • 1 st sötpotatis
  • 125 g grön sparris
  • 2 st paprika
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g kycklingfärs
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 300 g nötfärs
  • 600 g fläskfile
  • 150 g torskfile
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 2 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 300 g oxfilé
  • 2 skiva bacon
Kryddor/smaksättare
  • 3 tsk sesamolja
  • 2 msk teriyakisås
  • 7 msk färsk koriander
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk grön pesto
  • 0.5 msk stark chilisås
  • 0.25 tsk torkade örter
  • 0.5 msk färsk basilika
  • 6 msk ketjap manis
  • 1 msk soja
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk srirachasås
  • 3 kvist färsk persilja
  • 0.5 dl pokésås (kikkoman)
  • 1 msk gräslök
Övrigt
  • 6 st rispapper
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 1 msk majonnäs
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
Mejeri
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 dl keso, 4%
  • 2 tsk smör
  • 0.2 dl riven västerbottenost
  • 2 msk crème fraiche

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!