Tillbaka till menyerna

Vecka 5 16:8

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

    Då du överstiger kaloriintaget under dina fastedagar.

  • Måndag - 1109 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 552 Kcal

      Lax med chevré

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1151 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 552 Kcal

      Lax med chevré

    • Middag - 599 Kcal

      Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 912 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 355 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 928 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 355 Kcal

      Rödbetsbiffar med fetaost

    • Middag - 284 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Mellanmål - 289 Kcal

      Chiafrögröt med hallon

    • Dessert

  • Fredag - 1271 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 284 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Middag - 987 Kcal

      Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1179 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 284 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert - 270 Kcal

      Kokosbollar

  • Söndag - 1225 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 600 Kcal

      Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    • Middag - 625 Kcal

      Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.2 gram

Fett: 78.3 gram

Protein: 53.1 gram

Energi: 1110.7 kcal

  • Måndag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Måndag middag 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill
  • Tisdag lunch 552 Kcal

    Lax med chevré

    Bjud dina vänner på en smaskig lax middag tillsammans med chevréost och fikon. Toppa med färsk dill!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Gör så här

    • Sätt ugnen 175 grader.
    • Smörj plåten med olivolja.
    • Lägg laxsidan på plåten och krydda med salt och peppar.
    • Smula över chevré.
    • Strö över valnötterna.
    • Skiva fikonen och lägg på laxen.
    • Ringla på honung.
    • Gräddas i ca 25 min.
    • Dekorera därefter med färsk dill.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g laxsida färsk
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevreost
    • 0.5 dl valnötter
    • 2 st torkade fikon
    • 1 msk färsk dill

    Tisdag middag 599 Kcal

    Italiensk hamburgare med stekt blomkål

    En hälsosam och snabblagad hamburgare med italienska smaker.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 599 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika

    Gör så här

    • Skiva två stycken blomkålsskivor, ca 50 gram per styck.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkålsskivorna någon minut per sida. Strö på salt och peppar.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och lägg blomkålsskivan över.
    • Blanda färs, finhackad rödlök, riven vitlök, örter, salt, peppar och örtagårdskrydda i en skål.
    • Forma till två hamburgare.
    • Dela champinjoner och tomater och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn hamburgarna någon minut på varje sida.
    • Bre pesto över hamburgarna, strö ungefär hälften av parmesanosten över dem och toppa med pinjenötter.
    • Häll på lite mer olja i stekpannan och stek champinjoner och rödlök i några minuter medan hamburgarna steks klart.
    • Blanda tomat, champinjoner, rödlök och basilika med den resterande parmesanosten i en skål och strö på salt och peppar.
    • Lägg hamburgaren över blomkålen och servera med champinjon- och tomatsalladen.
    • Toppa med en klick hamburgerdressing och dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 100 g blomkål
    • 4 st salladsblad
    • 300 g nötfärs
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g skogschampinjoner
    • 6 st cocktailtomat
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk grön pesto
    • 0.5 dl riven parmesanost
    • 1 msk pinjenötter
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk färsk basilika
    Tillbehör
    • 2 msk hamburgerdressing
    • 1 msk färsk basilika
  • Onsdag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Onsdag middag 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja
  • Torsdag lunch 355 Kcal

    Rödbetsbiffar med fetaost

    Gör dina egna goda rödbetsbiffar och servera med en fräsch sallad av morot, äpple och squash!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 30 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 355 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Blanda alla ingredienserna till biffarna utom olivoljan i en bunke.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och klicka ut smeten.
    • Bryn biffarna tills de fått färg ca 2 minuter på varje sida.
    • Lägg biffarna i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
    • Svarva eller strimla äpple, morot och squash och lägg i en skål.
    • Blanda ner persilja, citron och valnötter.
    • Servera med biffarna.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 450 g rivna rödbetor
    • 2 msk purjolök
    • 150 g fetaost
    • 2 st ägg
    • 2.5 dl havremjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 0.5 tsk örtkryddor provencale
    • 1 msk olivolja

    Torsdag middag 284 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Torsdag mellanmål 289 Kcal

    Chiafrögröt med hallon

    En skål fylld med härligheter - chiagröt med smak av hallon, med en topping av nötter och valfri frukt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön , mjölk och hallon  i en skål.
    • Rör ner lite vaniljpulver och låt stå 30 min eller under natten i kylen.
    • Späd med mer mjölk om det behövs.
    • Toppa med hackad frukt och nötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 0.5 dl hallon (frysta)
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 dl frukt och bär
    • 0.25 dl blandade nötter
  • Fredag lunch 284 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Fredag middag 987 Kcal

    Sesampanerade kålrotsspett med jordnöttsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 44 gram

    Fett: 72 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 987 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Börja med jordnötssåsen.
    • Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm under vispning tills såsen har blivit slät.
    • Skala och skär kålroten i tärningar, ca 2×2 cm.
    • Koka tärningarna i vatten tills de har blivit mjuka, cirka 10 min.
    • Häll av vattnet och låt kålroten ånga av.
    • Vispa upp ägget lätt i en djup tallrik.
    • Blanda sesamfrön, salt och svartpeppar i en annan djup tallrik.
    • Vänd runt kålrotstärningarna i äggsmeten och därefter i tallriken med sesamfrön och kryddor.
    • Trä upp tärningarna på spett.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn spetten runt om tills de har fått en gyllenbrun färg.
    • Skölj sjögräsnudlarna i kallt vatten.
    • Skala och finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med sesamolja och fräs vitlök, sesamfrön, ingefära, sweet chilisås och soja under omrörning.
    • Blanda ner sjögräsnudlar och sojabönor och fräs i ytterligare någon minut.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strimla sockerärterna och lägg upp på tallrikar.
    • Lägg på nudelsallad och spett.
    • Garnera med lite sesamfrö och lime.
    • Servera med jordnötssåsen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Kålrotsspett
    • 300 g kålrot
    • 1 st ägg
    • 2 msk sesamfrön
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk olivolja
    • 4 st träspett
    Nudelsallad
    • 300 g sjögräsnudlar
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk sesamolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 2 tsk riven ingefära
    • 1 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 100 g frysta sojabönor
    • 100 g sockerärtor
    Jordnötssås
    • 100 g osötat jordnötssmör
    • 2 msk soja
    • 0.5 dl vatten
    • 1 dl kokosgrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 1 st lime
  • Lördag lunch 284 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 37 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa, okokt
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäppelkärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk bladpersilja

    Lördag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Lördag dessert 270 Kcal

    Kokosbollar

    Kokosbollarna går utmärkt att frysa in!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 270 kcal

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor

    Gör så här

    • Lägg nötter, dadlar och kakao i en matberedare och kör på full effekt några minuter.
    • Tillsätt lite vatten så att smeten går ihop. Forma till bollar och rulla i kokos.
    • Ställ kallt till servering och förvara sedan i frysen.

    Ingredienser

    10 portioner

    • 250 g mandel
    • 125 g valnötter
    • 7 st torkade dadlar
    • 2 msk kakaopulver
    • 3 msk vatten
    • 0.5 dl kokosflingor
  • Söndag lunch 600 Kcal

    Köttbullar i grön curry och kokosmjölk

    En värmande och god rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 46 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 600 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Gör så här

    • Lägg nötfärs i en skål.
    • Skala och pressa vitlök.
    • Blanda ner salt, peppar och den pressade vitlöken i färsen.
    • Rulla till lagom stora bullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek köttbullarna lätt tills de får färg.
    • Bryt broccoli i små buketter.
    • Skala och hacka vitlök.
    • Häll vatten i en stor kastrull och lägg i buljongtärningen, broccolibuketterna tillsammans med den hackade vitlöken, sellerirot, persiljerot och purjolök.
    • Tillsätt grön currypasta, ingefära, chiliflakes och kokosmjölk.
    • Koka upp och låt koka tills grönsakerna är genomkokta, ca 10 minuter.
    • Lägg i köttbullarna och låt puttra på svag värme tills bullarna är genomkokta, ca 5 minuter.
    • Häll upp i skålar och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 300 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.33 msk smör
    • 0.5 st broccolistånd
    • 5 dl vatten
    • 1 st köttbuljongtärning
    • 1 dl tärnad sellerirot
    • 1 dl tärnad persiljerot
    • 5 cm purjolök
    • 0.33 msk grön currypasta
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk ingefära
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 burk kokosmjölk

    Söndag middag 625 Kcal

    Lax- och skaldjurspaj med ägghack

    Lyxig paj med lax, skaldjur och ägg i. Dekorera pajen med citron och dillkvistar!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 625 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Börja med pajdegen.
    • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
    • Tryck ut i pajform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp ca 30 min.
    • Grädda skalet i 175 grader i ca 12-15 minuter tills skalet fått lite färg.
    • Låt svalna.
    • Skala och hacka ägg.
    • Lägg i en skål och blanda ner majonnäs, salt, svartpeppar och dill.
    • Fördela sallad i pajskalet och lägg på ägghacket.
    • Häll av räkorna och lägg i högar på pajen.
    • Lägg på laxskivorna.
    • Strimla sockerärtor och gröp ur granatäpplekärnor.
    • Lägg på pajen och toppa med skivad citron och dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    Pajdeg
    • 3 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 tsk salt
    • 40 g smör
    • 1 st ägg
    Fyllning
    • 3 st kokt ägg
    • 0.5 dl majonnäs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill
    • 1 kruka krispsallad
    • 125 gram räkor i lag
    • 100 g rimmad lax
    • 75 g sockerärtor
    • 0.5 st granatäpple
    Dekoration
    • 0.5 st citron
    • 2 st dillkvistar
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 800 g laxsida färsk
  • 600 g nötfärs
  • 4 st ägg
  • 3 st kokt ägg
  • 125 gram räkor i lag
  • 100 g rimmad lax
Övrigt
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 2 msk hamburgerdressing
  • 1 dl frukt och bär
  • 4 st träspett
  • 0.5 dl majonnäs
Kryddor/smaksättare
  • 3 msk ajvar relish
  • 1.4 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk dill
  • 4 msk färsk basilika
  • 2 msk grön pesto
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk örtkryddor provencale
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 3 msk soja
  • 1 msk dill
  • 2 st dillkvistar
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 nypa chiliflakes
Mejeri
  • 125 g mozzarella
  • 100 g chevreost
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl mandelmjölk
  • 40.33 g smör
Frukt/grönt
  • 2 styck tomat
  • 1 st squash
  • 1.75 st rödlök
  • 100 g blomkål
  • 4 st salladsblad
  • 4 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 6 st cocktailtomat
  • 450 g rivna rödbetor
  • 7 msk purjolök
  • 1.5 st gul lök
  • 3 st apelsin
  • 1.5 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hallon (frysta)
  • 300 g kålrot
  • 2 tsk riven ingefära
  • 100 g frysta sojabönor
  • 175 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 1 kruka krispsallad
  • 0.5 st granatäpple
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 dl tärnad sellerirot
  • 1 dl tärnad persiljerot
  • 1 tsk ingefära
Torrvaror
  • 7.5 msk olivolja
  • 125.5 dl valnötter
  • 2 st torkade fikon
  • 1 msk pinjenötter
  • 2.5 dl havremjöl
  • 4 dl vit quinoa, okokt
  • 1 dl sultanrussin
  • 70 g mandelspån
  • 2 msk pistagenötter
  • 2 msk chiafrön
  • 0.25 dl blandade nötter
  • 4 msk sesamfrön
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 100 g osötat jordnötssmör
  • 1 dl kokosgrädde
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 250 g mandel
  • 7 st torkade dadlar
  • 2 msk kakaopulver
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.33 msk grön currypasta
  • 1 burk kokosmjölk

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!