Tillbaka till menyerna

vecka 48

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 937 Kcal

    • Frukost - 354 Kcal

      Omelettrulle med ost och skinka

    • Lunch - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Middag - 457 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1286 Kcal

    • Frukost - 411 Kcal

      Chiagröt med kanel och apelsin

    • Lunch - 457 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Middag - 418 Kcal

      Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1377 Kcal

    • Frukost - 229 Kcal

      Pocherat ägg med avokado

    • Lunch - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag - 696 Kcal

      Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 940 Kcal

    • Frukost - 363 Kcal

      Kesoplättar med röda bär

    • Lunch - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Middag - 126 Kcal

      Linsgryta från Mellanöstern

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1079 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Middag - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Mellanmål - 175 Kcal

      Yellow Energy Afternoon Drink

    • Dessert

  • Lördag - 1145 Kcal

    • Frukost - 164 Kcal

      Skogens – 1 portion

    • Lunch

    • Middag - 442 Kcal

      Heta riswraps med fläskfärs

    • Mellanmål

    • Dessert - 539 Kcal

      Pannacotta med grapefrukt, granatäpple och pinjenötter 


  • Söndag - 849 Kcal

    • Frukost - 47 Kcal

      Kaffedrink med kardemumma och kanel

    • Lunch - 370 Kcal

      Köttfärsragu med stekt blomkål

    • Middag - 433 Kcal

      Äppelsallad med hallomiost och aprikoser

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 73.6 gram

Fett: 58 gram

Protein: 66.6 gram

Energi: 1087.4 kcal

  • Måndag frukost 354 Kcal

    Omelettrulle med ost och skinka

    Klassiker som funkar som frukost, lunch eller snabb middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 354 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Gör så här

    • Rör ihop äggen med vatten, salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Låt steka några minuter på svag värme.
    • Lägg på ost och skinka och rulla ihop omeletten.
    • Skär omelettrullen i skivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skiva ost
    • 50 g rökt skinka

    Måndag lunch 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Måndag middag 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
  • Tisdag frukost 411 Kcal

    Chiagröt med kanel och apelsin

    Krämig chiagröt med kanel och en topping av apelsin och hackade pistagenötter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 411 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Gör så här

    • Blanda chiafrön och mandelmjölk med salt, kanel, agave i en skål.
    • Skala och skär apelsin i bitar och blanda ner tillsammans med mango i chiagröten.
    • Låt stå i kylen i ca 1 timme eller gör i ordning kvällen innan.
    • Skala och filéa apelsin i klyftor.
    • Lägg klyftorna runt om gröten och toppa med hackade pistagenötter.
    • Pudra över lite kanel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 3 msk chiafrön
    • 1.5 dl mandelmjölk
    • 1 krm salt
    • 0.5 tsk kanel
    • 1 tsk agavesirap
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl fryst mango
    Topping
    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk pistagenötter

    Tisdag lunch 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Tisdag middag 418 Kcal

    Ugnsbakad lax med Avokadosallad

    Bjud på denna fräscha lax måltid en fredagkväll, servera den med en riktigt god kesellacréme med räkor i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 28 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 418 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg laxfilén i en ugnsform och strö på salt och peppar.
    • Dela citronen och pressa lite citron över.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Gör såsen genom att hacka räkor och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Blanda om och smaka av med citronsaft.
    • Skär avokado och gurka i skivor och lägg på ett fat.
    • Skiva stjärnfrukten och lägg runt om.
    • Lägg fisken på fatet och servera med kesellacrémen och citronklyftor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 180 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st avokado
    • 0.25 st gurka
    • 1 st stjärnfrukt
    Kesellacréme med räkor
    • 1.5 dl handskalade räkor i lag
    • 4 msk kesella
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st citron
  • Onsdag frukost 229 Kcal

    Pocherat ägg med avokado

    Pochera ägg och servera tillsammans med en halv avokado - en trevlig lördagsfrukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Gör så här

    • Knäck ett ägg försiktigt i en skål så inte äggulan spricker.
    • Koka upp vatten med ättika och salt.
    • Låt sjuda och vänd ner ägget försiktigt.
    • Pochera ägget i 4 minuter och ta upp med en hålslev.
    • Skiva avokado och lägg på en tallrik.
    • Dela ägget och strö på salt och lite paprikapulver.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
    • 5 dl vatten
    • 0.5 tsk ättika
    • 1 krm salt
    • 0.5 st avokado
    • 1 tsk paprikapulver

    Onsdag lunch 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Onsdag middag 696 Kcal

    Kikärts- och morotsfalafel med äppletzatziki

    En fräsch vegetarisk rätt som passar bra i matlådan!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 96 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 696 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg kikärtorna i blöt 6-8 timmar.
    • Häll av vattnet och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt persilja och tahini och mixa hastigt.
    • Skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök.
    • Smula ner en buljongtärning och tillsätt spiskummin, salt, peppar och lite sweet chilisås.
    • Häll över blandningen i matberedaren och mixa till en jämn smet.
    • Skala och riv morötterna grovt och blanda ner i smeten.
    • Forma till biffar och stek 3-4 min på bägge sidor i lite olja på medelvärme.
    • Gör under tiden salladen genom att skiva äpple och grönsaker i stavar.
    • Lägg i en skål och blanda ner gräslök, citron, olja, alt och peppar.
    • Gör tzatzikin genom att blanda ihop alla ingredienser.
    • Servera falafelbiffarna med salladen och en klick tzatziki.
    • Dekorera med citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 gram torkade kikärtor
    • 3 msk persilja
    • 1 msk tahini
    • 2 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 0.5 tärning grönsaksbuljong
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0.5 st morot
    Sallad
    • 0.5 st rött äpple
    • 1 st selleristjälk
    • 50 g rotselleri
    • 0.5 st morot
    • 0.15 st gurka
    • 1 msk gräslök
    • 0.5 st citron
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Äppletzatziki med mynta
    • 1.5 dl turkisk yoghurt
    • 0.5 st grönt äpple
    • 0.5 msk mynta
    • 0.5 tsk honung
    • 1 st citronklyfta
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 4 st salladsblad
    • 2 st citronklyfta
  • Torsdag frukost 363 Kcal

    Kesoplättar med röda bär

    Kesoplättar blandar du snabbt ihop med några få ingredienser, och toppa med bland annat färska hallon och jordgubbar.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 20 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 363 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser till smeten i en matberedare och mixa ihop till en jämn smet.
    • Låt stå och svälla i några minuter.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut smeten till fyra plättar.
    • Grädda i några minuter per sida.
    • Varva plättar, hallon, jordgubbar och keso i en burk med lock.
    • Toppa med röda vinbär.

    Ingredienser

    1 portioner

    Smet
    • 100 g keso
    • 0.75 msk fiberhusk
    • 1 st ägg
    • 1 krm salt
    • 1.5 tsk smör
    Topping
    • 1 dl hallon (färska)
    • 1 dl jordgubbar
    • 1 dl keso, 4%
    • 1 klase vinbär

    Torsdag lunch 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Torsdag middag 126 Kcal

    Linsgryta från Mellanöstern

    Smakrik och mättande gryta som passar perfekt på en fastedag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 47 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 126 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong

    Gör så här

    • Finhacka vitlök, lök, morot och selleri.
    • Hetta upp en kastrull med olja och fräs grönsakerna runt om.
    • Tillsätt alla kryddor och röda linser.
    • Häll på krossade tomater, vatten och smula ner buljongtärningen.
    • Låt koka upp och sänk värmen.
    • Sätt på ett lock och låt sjuda ca 20 minuter.
    • Häll upp i en skål och servera.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 2 st morot
    • 2 st selleristjälk
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk gurkmeja
    • 0.5 tsk torkade örter
    • 1 nypa chiliflakes
    • 3 dl torkade röda linser
    • 200 g krossade tomater
    • 7 dl vatten
    • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Fredag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Fredag lunch 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Fredag middag 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Fredag mellanmål 175 Kcal

    Yellow Energy Afternoon Drink

    En syrlig och mättande drink med morötter, gurkmeja och äpple med mycket ingefära och citron som kommer hålla ditt blodsocker jämnt och du får den energikick du behöver på eftermiddagen. Gurkmeja är extremt antiinflammatorisk och bra för dina leder. Ingefära renar och är en stark immunhöjande rot som är bra för mycket i kroppen och förgyller drinken!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 34 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 175 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja

    Gör så här

    • Skär morötter och äpple i mindre bitar och lägg i en blender tillsammans med apelsin.
    • Pressa ner citron och tillsätt gurkmeja och ingefära.
    • Häll på vatten och mixa till en juice.
    • Häll upp på glas eller i en flaska.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st morot
    • 1 st apelsin
    • 1 st citron
    • 6 tsk ingefära
    • 700 g vatten
    • 1 st rött äpple
    • 0.5 tsk gurkmeja
  • Lördag frukost 164 Kcal

    Skogens – 1 portion

    Lördag middag 442 Kcal

    Heta riswraps med fläskfärs

    Dessa riswrapsrullar fylls med fläskfärs, gurka och salladslök - gott och enkelt att göra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 442 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlök och bananschalottenlök.
    • Dela chilin och skrapa ur kärnorna.
    • Finhacka chilin.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och stek färsen.
    • Tillsätt vitlök, schalottenlök, chili, currypasta, vatten, ketjap manis, fisksås och soja.
    • Stek tills vätskan kokat bort, cirka 10 minuter.
    • Låt svalna och blanda sedan i koriander.
    • Skär gurka och salladslök i långsmala strimlor.
    • Doppa risbladen i vatten, ett i taget.
    • Lägg bladen på en skärbräda och fördela färs, gurka och salladslök över.
    • Rulla ihop till wraps och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st schalottenlök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk rapsolja
    • 200 g fläskfärs
    • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
    • 2 msk vatten
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk fisksås
    • 1 tsk japansk soja
    • 0.25 kruka färsk koriander
    • 2 st salladsblad
    • 0.25 st gurka
    • 2 st salladslök
    • 4 st risblad

    Lördag dessert 539 Kcal

    Pannacotta med grapefrukt, granatäpple och pinjenötter 


    Pannacotta är en lika god som enkel efterrätt. Toppa denna pannacotta med granatäppelkärnor och rostade pinjenötter!    

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 53 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 539 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 msk vatten
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 st grapefrukt röd
    • 1 st grapefrukt gul
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 dl pinjenötter

    Gör så här

    • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    • Koka upp grädden med sukrin och vaniljpulver.
    • Skala grapefrukten och skär ut filéer med en vass kniv och lägg dem åt sidan.
    • Krama ut saften ur resten av grapen i gräddblandningen.
    • Krama ur och blanda i gelatinbladen , ställ kallt i minst 2 timmar.
    • Ta fram pannacottan några minuter innan servering, toppa med grapefrukt, granatäppelkärnorna och rostade pinjenötter.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st gelatinblad
    • 3 msk vatten
    • 5 dl grädde
    • 0.5 dl sukrin melis
    • 1 krm vaniljpulver
    • 1 st grapefrukt röd
    • 1 st grapefrukt gul
    • 0.5 dl granatäppelkärnor
    • 0.5 dl pinjenötter
  • Söndag frukost 47 Kcal

    Kaffedrink med kardemumma och kanel

    Starta dagen med en varm kaffe med lite smak av kanel och kardemumma!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 47 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Häll upp kaffe i ett glas och blanda ner kardemumma och kanel.
    • Värm havremjölken och vispa den fluffig.
    • Häll över kaffet och strö på lite extra kanel eller kardemumma.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl kaffe
    • 0.5 tsk malen kardemumma
    • 0.5 tsk kanel
    • 0.5 dl havremjölk

    Söndag lunch 370 Kcal

    Köttfärsragu med stekt blomkål

    En god köttfärssås med blomkål och sallad som tillbehör!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 370 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Gör så här

    • Strimla selleristängerna och skär moroten i små kuber.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek nötfärsen i några minuter och smula den samtidigt med en gaffel.
    • Tillsätt selleri, morot, finhackad lök och riven vitlök och stek i ytterligare några minuter.
    • Krydda med salt, peppar, örtagårdskrydda och chiliflakes
    • Rör ner krossade tomater, kalvfond och honung och låt köttfärssåsen koka ihop i cirka 30 minuter.
    • Stek blomkålsskivorna i lite olivolja och strö på salt och peppar.
    • Lägg upp på en tallrik och lägg ¼ av köttfärssåsen över.
    • Lägg på tomat och rucola.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 st selleristjälk
    • 2 st morot
    • 1 msk olivolja
    • 600 g nötfärs
    • 1 st gul lök
    • 2 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 400 g krossade tomater
    • 1 msk kalvfond
    • 1 msk flytande honung
    Tillbehör till en portion
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.5 styck tomat
    • 1 dl rucola

    Söndag middag 433 Kcal

    Äppelsallad med hallomiost och aprikoser

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 433 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 5 blad romansallad
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rött äpple
    • 3 st torkade aprikoser
    • 0.5 msk solrosfrön
    • 0.5 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Fördela sallad på ett stort fat.
    • Skiva halloumi och stek osten på bägge sidor i olivolja.
    • Skiva äpplen och strimla aprikoser.
    • Lägg på osten och äppelskivor på salladen.
    • Toppa med aprikoser och rostade frön.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 5 blad romansallad
    • 75 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rött äpple
    • 3 st torkade aprikoser
    • 0.5 msk solrosfrön
    • 0.5 msk pumpakärnor
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 4 st ägg
  • 50 g rökt skinka
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 180 g laxfilé
  • 1.5 dl handskalade räkor i lag
  • 200 g fläskfärs
  • 600 g torskfile
  • 600 g nötfärs
Mejeri
  • 7.5 tsk smör
  • 2 skiva ost
  • 3.5 dl mandelmjölk
  • 4 msk kesella
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 1.5 dl turkisk yoghurt
  • 100 g keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 50 g riven parmesanost
  • 5 dl grädde
  • 0.5 dl havremjölk
  • 75 g halloumi
Frukt/grönt
  • 11 klyfta vitlök
  • 3.5 st gul lök
  • 10 st morot
  • 7 st selleristjälk
  • 9 tsk ingefära
  • 1.5 st röd chili
  • 3 st salladslök
  • 1 st hjärtsallad
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 2 st apelsin
  • 0.5 dl fryst mango
  • 3.5 st avokado
  • 0.65 st gurka
  • 1 st stjärnfrukt
  • 2.75 st citron
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 1 st rödlök
  • 2 st rött äpple
  • 50 g rotselleri
  • 0.5 st grönt äpple
  • 3 st citronklyfta
  • 6 st salladsblad
  • 1 dl hallon (färska)
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 klase vinbär
  • 1 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 100 gram lingon (färska)
  • 1 dl blåbär
  • 1 st grapefrukt röd
  • 1 st grapefrukt gul
  • 0.5 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 styck tomat
  • 1 dl rucola
  • 5 blad romansallad
Torrvaror
  • 7 msk olivolja
  • 6 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön
  • 3 msk chiafrön
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk pistagenötter
  • 1.5 tsk honung
  • 0.75 msk fiberhusk
  • 5 dl kaffe
  • 4 st risblad
  • 50.5 g pinjenötter
  • 0.5 dl sukrin melis
  • 1 msk flytande honung
  • 3 st torkade aprikoser
  • 0.5 msk solrosfrön
  • 0.5 msk pumpakärnor
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk spiskummin
  • 1.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk torkade örter
  • 3 nypa chiliflakes
  • 2.5 tärning grönsaksbuljong
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 msk koriander
  • 3 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk gräslök
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk färsk timjan
  • 3 msk persilja
  • 0.5 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk mynta
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk japansk soja
  • 0.25 kruka färsk koriander
  • 4 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk kalvfond
Övrigt
  • 0.5 tsk ättika
  • 250 gram torkade kikärtor
  • 1 msk tahini
  • 10 g yellow curry paste (Hel Påse)
  • 2 st gelatinblad

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!