Tillbaka till menyerna

Vecka 48

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 785 Kcal

    • Frukost - 153 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 356 Kcal

      Nötgryta med rotfrukter

    • Middag - 275 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 743 Kcal

    • Frukost - 153 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 275 Kcal

      Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    • Middag - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 724 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 315 Kcal

      Ugnsbakad lax med citron

    • Middag - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Mellanmål - 229 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Dessert

  • Torsdag - 790 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 118 Kcal

      Sparrissoppa

    • Middag - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Mellanmål - 229 Kcal

      Bovetebullar med frön

    • Dessert

  • Fredag - 763 Kcal

    • Frukost - 63 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 381 Kcal

      Kycklingröra i paprikor

    • Middag - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1089 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 319 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Mellanmål

    • Dessert - 229 Kcal

      Chokladfondant

  • Söndag - 984 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 174 Kcal

      Två kokta ägg

    • Lunch - 367 Kcal

      Nudelsallad med mango

    • Middag - 443 Kcal

      Hamburgare

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.6 gram

Fett: 41.7 gram

Protein: 56.5 gram

Energi: 839.7 kcal

  • Måndag frukost 153 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Måndag lunch 356 Kcal

    Nötgryta med rotfrukter

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 356 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st gul lök
    • 1 st morot
    • 150 g gram kålrot
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g skogschampinjoner
    • 600 g grytbitar
    • 1 msk msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk tomatpuré
    • 2 dl dl vatten
    • 1 st oxköttbuljongtärning
    • 0.25 tsk kanel
    • 2 st lagerblad
    • 10 st kryddpepparkorn
    • 0.5 msk ketjap manis
    Tillbehör
    • 2 st inlagda rödbetor
    • 150 g grönsallad

    Gör så här

    • Skala och skär morot, lök och kålrot i mindre bitar. Hacka vitlöken. Skär champinjonerna i klyftor.
    • Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör. Stek grönsaker och kött några minuter tills det fått färg.
    • Krydda med salt och peppar. Häll på tomatpuré, vatten, buljongtärning, kanel, lagerblad, kryddpepparkorn och ketjap manis.
    • Låt koka 60 minuter.
    • Servera med inlagda rödbetor och grönsallad.

    Måndag middag 275 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäpplekärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.
  • Tisdag frukost 153 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Tisdag lunch 275 Kcal

    Saffransquinoa med russin, mandel och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 275 kcal

    Ingredienser

    8 portioner

    • 4 dl vit quinoa
    • 1.5 st gul lök
    • 0.5 msk olivolja
    • 1 paket saffran
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl sultanrussin
    • 3 st apelsin
    • 1.5 dl granatäpplekärnor
    • 70 g mandelspån
    • 2 msk pistagenötter
    • 2 msk Bladpersilja

    Gör så här

    • Koka quinoan i 13 minuter.
    • Häll av vattnet.
    • Skala och finhacka lök och fräs gyllenbrun i lite olja.
    • Tillsätt saffran och quinoa och låt steka i några minuter.
    • Smaka av med salt och svartpeppar.
    • Lägg upp quinoan på ett stort fat.
    • Blanda ner russin.
    • Skär av skalet på apelsinerna med en vass kniv och skär ner apelsinklyftor i salladen.
    • Toppa med granatäpple, mandelspån och pistagenötter.
    • Strö över persilja och dekorera med grönkål och apelsinskivor.
    • Salladen går att servera varm, ljummen eller kall.

    Tisdag middag 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.
  • Onsdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Onsdag lunch 315 Kcal

    Ugnsbakad lax med citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g laxfilé
    • 1 st citron
    • 1 msk olivolja
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och citonpeppar
    • 0 msk gräslök

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175°C.
    • Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
    • Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja.
    • Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

    Onsdag middag 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Onsdag mellanmål 229 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl dl bovetemjöl
    • 4 dl dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.
  • Torsdag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Torsdag lunch 118 Kcal

    Sparrissoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 118 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 250 g vit sparris
    • 250 g sparris
    • 600 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 50 g sparris

    Gör så här

    • Skala och hacka gul lök, låt den mjukna med olivoljan i en kastrull.
    • Skala den vita sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hoppa över den träiga delen på sparrisen.
    • Lägg i kastrullen och bryn tillsammans med löken någon minut.
    • Häll på vatten, smula ner buljongtärning och låt koka ihop ca 10 minuter.
    • Mixa soppan och häll tillbaka i kastrullen.
    • Smaka av med salt och peppar, späd med mer vatten om det behövs.
    • Skär sparrisen till toppingen i små bitar. Häll soppan i skålar och toppa med sparrisen.

    Torsdag middag 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g Philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g ruccola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Torsdag mellanmål 229 Kcal

    Bovetebullar med frön

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 8 gram

    Protein: 6 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 25 g färsk jäst
    • 9 dl dl vatten
    • 1.5 tsk salt
    • 7 dl dl bovetemjöl
    • 4 dl dl rismjöl
    • 4 msk psylliumhusk
    • 2 msk chiafrön
    • 1 dl dl solrosfrön
    • 2 msk sesamfrön
    • 0.5 dl linfrön
    • 1 msk msk honung

    Gör så här

    • Rör ut jäst i vatten och blanda i salt, mjöl och husk till en slät deg.
    • Tillsätt frön, spara lite frön att toppa bullarna med, och honung och låt degen svälla i ca 10 minuter.
    • Forma degen till runda bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Låt bullarna jäsa under en bakduk i ca 2 timmar.
    • Sätt ugnen på 225 grader, toppa bullarna med lite frön och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    • Låt bröden svalna innan du äter dem.
  • Fredag frukost 63 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 63 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 st hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Fredag lunch 381 Kcal

    Kycklingröra i paprikor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 381 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g Philadelphia grillad paprika
    • 2 st gul paprika
    Tillbehör
    • 50 g ruccola
    • 75 g cocktailtomater

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja.
    • Stek kycklingen tills den är färdig och tillsätt rödlök, vitlök, örtkrydda och Philadelphia.
    • Dela  paprikorna och gröp ur innehållet.
    • Lägg paprikorna på en plåt och fyll med kycklingröran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Toppa med några kvistar oregano och servera med rucolasallad och tomat.

    Fredag middag 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.
  • Lördag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Lördag lunch 319 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 319 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 2 st morot
    • 1 st rödlök
    • 100 g halloumi
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Skala moroten och löken.
    • Skär halloumin i tärningar.
    • Skär alla grönsaker i mindre bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på salt och peppar.
    • Lägg basilika på en tallrik och lägg på grönsakswoken.

    Lördag middag 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Lördag dessert 229 Kcal

    Chokladfondant

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 229 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    • 150 g gram mörk choklad
    • 25 g smör
    • 2 msk grädde
    • 1 msk pistagenötter
    • 0.3 dl mandlar
    • 1 msk msk valnötter

    Gör så här

    • Bryt chokladen och smält den i ett vattenbad. Blanda ner alla ingredienser.
    • Klä 6 små formar med plastfolie och häll ner blandningen.
    • Sätt in i kylen och låt stelna. Vänd upp och ner på formen och lägg chokladfondanten på tallrikar.
  • Söndag frukost 174 Kcal

    Två kokta ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål.

    Söndag lunch 367 Kcal

    Nudelsallad med mango

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 50 g glasnudlar
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 0.5 st Broccolihuvud
    • 0.33 st gurka
    • 0.5 st mango
    Marinad
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk mirin
    • 1 msk ljus soja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamfrö
    • 0 nypa chiliflakes
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 20 g cashewnötter
    • 0 kruka färsk koriander
    • 0.5 st lime

    Gör så här

    • Koka nudlarna enligt anvisningar på paketet.
    • Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
    • Skala och strimla morötter.
    • Strimla sockerärtor tunt, skär broccolin och gurkan i mindre bitar.
    • Ta bort skalet på mangon och skär i bitar.
    • Blanda grönsakerna med nudlarna och häll över marinaden, blanda om.
    • Toppa med cashewnötter, färsk koriander och lime.

    Söndag middag 443 Kcal

    Hamburgare

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -7 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 443 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 175 g nötfärs
    • 1 krm grillkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 20 g bacon
    • 3 st lökring
    • 1 skiva skiva ost
    • 2 st salladsblad
    Tillbehör
    • 1 msk hamburgerdressing

    Gör så här

    • Lägg färsen i en skål och blanda ner grillkrydda, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i stekpanna med lite smör, ca 10 minuter.
    • Lägg ner skivor av bacon och lökringar och stek några minuter.
    • Lägg på en ostskiva på hamburgaren.
    • Fördela salladsblad på en stor tallrik.
    • Lägg en hamburgare på varje salladsblad.
    • Lägg på bacon och lök.
    • Skiva tomaten och lägg på hamburgarna.
    • Servera med en färdig dressing.
Mejeri
  • 6 dl naturell yoghurt
  • 1 msk msk smör
  • 50 g färsk jäst
  • 200 g Philadelphia grillad paprika
  • 200 g halloumi
  • 30 g smör
  • 2 msk grädde
  • 1 skiva skiva ost
Frukt/grönt
  • 1 st granatäpple
  • 2 dl hallon (färska)
  • 7 st morot
  • 150 g gram kålrot
  • 3 klyfta vitlök
  • 100 g skogschampinjoner
  • 150 g grönsallad
  • 6 st apelsin
  • 3 dl granatäpplekärnor
  • 4 msk Bladpersilja
  • 2 st citron
  • gräslök
  • 3 st hallon
  • 500 g vit sparris
  • 600 g sparris
  • 3 st rödlök
  • 4 st gul paprika
  • 100 g ruccola
  • 150 g cocktailtomater
  • 0.5 st squash
  • 1 st röd paprika
  • 400 g sockerärtor
  • färsk basilika
  • 1 st Broccolihuvud
  • 0.66 st gurka
  • 1 st mango
  • 2 tsk ingefära
  • 3 st lime
  • 4 msk koriander
  • 3 st lökring
  • 2 st salladsblad
  • 6 st gul lök
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g grytbitar
  • 1200 g laxfilé
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 4 st ägg
  • 175 g nötfärs
  • 20 g bacon
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 st oxköttbuljongtärning
  • 0.25 tsk kanel
  • 2 st lagerblad
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 2 paket saffran
  • chiliflakes
  • salt och citonpeppar
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 2 msk mirin
  • 2 msk ljus soja
  • färsk koriander
  • 1 krm grillkrydda
Övrigt
  • 1 msk tomatpuré
  • 20 dl dl vatten
  • 1200 g vatten
  • 2 msk msk honung
  • 1 msk hamburgerdressing
Torrvaror
  • 2 st inlagda rödbetor
  • 8 dl vit quinoa
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl sultanrussin
  • 140 g mandelspån
  • 5 msk pistagenötter
  • 4 tsk olivolja
  • 14 dl dl bovetemjöl
  • 8 dl dl rismjöl
  • 8 msk psylliumhusk
  • 4 msk chiafrön
  • 2 dl dl solrosfrön
  • 4 msk sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 100 g glasnudlar
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • 2 tsk sesamfrö
  • 40 g cashewnötter
  • 150 g gram mörk choklad
  • 0.3 dl mandlar
  • 1 msk msk valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!