Tillbaka till menyerna

Vecka 47 2022

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 507 Kcal

  • Tisdag - 236 Kcal

    • Frukost

    • Grönsakssoppa med korv

      236 kcal

      Grönsakssoppa med korv

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 807 Kcal

  • Torsdag - 236 Kcal

    • Frukost

    • Grönsakssoppa med korv

      236 kcal

      Grönsakssoppa med korv

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 27.2 gram

Fett: 28.9 gram

Protein: 22 gram

Energi: 446.8 kcal

  • Måndag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Måndag middag 271 Kcal

    Kycklingsoppa med curry

    Smakrik och härlig soppa som passar perfekt att värma upp igen för lunch eller frysa ner och ta fram när det är stressigt.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 271 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 1 tsk smör
    • 6 st cocktailtomat
    • 3 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 dl kokosmjölk
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Hetta upp en kastrull med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikapulver och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt kokosmjölk och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squash i små bitar och strimla purjolöken och rör ner strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 1 tsk smör
    • 6 st cocktailtomat
    • 3 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikapulver
    • 1 nypa chiliflakes
    • 1 dl kokosmjölk
    • 0.25 st squash
    • 5 cm purjolök
    • 1 msk bladpersilja
  • Tisdag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 570 Kcal

    Kalvköttbullar i tomatsås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 54 gram

    Protein: 35 gram

    Energi: 570 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano

    Gör så här

    • Skala och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja och bryn vitlöken några sekunder.
    • Häll på tomater, vatten, honung, soja och sweet chilisås.
    • Låt koka på svag värme i 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Gör under tiden köttbullarna genom att blanda färs med salt, peppar, vitlök, basilika, ägg och grädde.
    • Forma till köttbullar och bryn någon minut i lite smör.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Gör under tiden tzatziki genom att riva gurkan grovt och krama ut vätskan.
    • Blanda gurka med vitlök, yoghurt, olivolja, oregano, salt och svartpeppar.
    • Servera köttbullarna i skålar med sås och tzatziki.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk olivolja
    • 200 g konserverade tomater
    • 0.5 dl vatten
    • 1 tsk honung
    • 0.33 msk ljus soja
    • 0.33 msk sweet chilisås
    • 300 g kalvfärs
    • 0 nypa flingsalt
    • 0 tsk svartpeppar
    • 0
    • 1 msk basilika
    • 0.5 st ägg
    • 2 msk grädde
    • 0.33 msk smör
    Tzatziki
    • 0.25 st gurka
    • 0
    • 0.75 dl turkisk yoghurt
    • 1 tsk olivolja
    • 0 oregano
  • Torsdag lunch 236 Kcal

    Grönsakssoppa med korv

    Denna lågkalori grönsakssoppa med korv är lätt att laga och går snabbt att göra. Laga en extra portion och spar till lunch dagen efter.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 236 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Skala palsternacka och morot och skiva.
    • Strimla paprika och skär blomkålen i små buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök, vitlök och grönsaker några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Skär korv i mindre bitar.
    • Tillsätt purjolök, persilja och korv och låt sjuda 5 min.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera i djupa skålar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.25 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 6 dl vatten
    • 75 g falukorv med hög kötthalt
    • 0.5 dl purjolök
    • 3 kvist färsk persilja
    • 0 salt och svartpeppar
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 1.5 klyfta vitlök
  • 1 st palsternacka
  • 1 st morot
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 5.5 dl purjolök
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.25 st squash
  • 0.25 st gurka
Torrvaror
  • 4 tsk olivolja
  • 1 dl kokosmjölk
  • 200 g konserverade tomater
  • 1 tsk honung
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 3 kvist färsk persilja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1 msk bladpersilja
  • 0.33 msk ljus soja
  • 0.33 msk sweet chilisås
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 msk basilika
  • oregano
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 75 g falukorv med hög kötthalt
  • 200 g kycklingfärs
  • 300 g kalvfärs
  • 0.5 st ägg
Mejeri
  • 1.33 tsk smör
  • 2 msk grädde
  • 0.75 dl turkisk yoghurt

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.