Tillbaka till menyerna

Vecka 46

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 367 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 367 Kcal

      Torskrygg med laxrom och citronsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 531 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 531 Kcal

      Het gryta med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 868 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 868 Kcal

      Kycklingschnitzel med basilikacréme

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 34.5 gram

Fett: 34.1 gram

Protein: 36.1 gram

Energi: 588.9 kcal

  • Måndag middag 367 Kcal

    Torskrygg med laxrom och citronsås

    Väldigt enkelt och gott recept på torsk med laxrom och citronsås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 367 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på torskryggsfiléerna och lägg på en ugnsplåt.
    • Lägg på en klick smör på varje torskbit.
    • Sätt in i ugnen i ca 12-15 minuter. 
    • Skala och skär morötter i stavar. 
    • Gör såsen genom att koka upp grädde i en kastrull.
    • Tillsätt citronsaft, buljongtärning och honung och låt puttra ca 10 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn morötterna runt om i några minuter.
    • Strö på salt och peppar.
    • Blanda ner dill.
    • Lägg upp torsken på en bädd av morötter och toppa med rom. 
    • Vispa upp såsen med en stavmixer och häll över fisken.
    • Toppa med dillkvistar.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 500 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 msk dill
    • 300 g morötter i olika färger
    Citronsås
    • 2 dl grädde
    • 4 msk citronsaft
    • 1 tärning fiskbuljong
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 80 g löjrom
    • 0 dillkvistar
  • Tisdag middag 531 Kcal

    Het gryta med halloumi

    Indisk gryta med halloumi som passar utmärkt att ta med som matlåda!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Skala och riv moroten grovt. Skär aubergine i tärningar.
    • Skala och  hacka lök och riv vitlöksklyftan. Skär haricot verts i mindre bitar. Skär halloumi i större tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn morot, aubergine, lök, vitlök och ingefära i några minuter.
    • Lägg ner halloumi och stek ytterligare några minuter.
    • Tillsätt garam masala , chilisås och krossade tomater. Rör ner grädde och låt allt bli varmt.
    • Blanda ner haricot verts. Värm spenaten i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.
    • Rosta solroskärnor i en torr stekpanna.
    • Lägg upp spenat i en skål och servera med grytan.
    • Toppa med solroskärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st morot
    • 0.5 st aubergine
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 100 g haricots verts
    • 150 g halloumi
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
    • 1 msk chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 3 msk grädde
    • 150 g fryst bladspenat
    • 2 msk solrosfrön
  • Söndag middag 868 Kcal

    Kycklingschnitzel med basilikacréme

    En nyttigare och glutenfri variant av kycklingschnitzel som serveras med en rödbetssallad och basilikacréme!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 70 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 55 gram

    Energi: 868 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad

    Gör så här

    • Gör först basilikacrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Gör rödbetssallad genom att skär rödbetor i kuber.
    • Lägg i en skål och blanda ner olja, balsamico och kryddor. Strö på fetaost och stick ner salladsblad vid kanterna.
    • Lägg kyckling i en skål. Skala och pressa ner vitlök och krydda med salt och peppar. Pressa citronsaft över.
    • Toppa kycklingskivorna i uppvispat ägg och panera i ströbröd.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn den panerade kycklingen ca: 3 minuter på sida.
    • Rosta nötterna i en torr stekpanna och strö på salt och ringla lite honung över.
    • Lägg upp på ett fat och strö på cashewnötter och lägg på basilika och citronklyftor.
    • Servera med rödbetssallad och basilikacréme.

     

    .

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st citron
    • 1 st ägg
    • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
    • 1 msk smör
    • 0.5 dl cashewnötter
    • 0.5 tsk flytande honung
    • 0 basilikablad
    Basilikacréme
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk basilika
    • 0.25 st citron
    • 0 salt och svartpeppar
    Rödbetssallad
    • 2 st kokta rödbetor
    • 1 tsk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g fetaost
    • 4 st salladsblad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 500 g torskrygg
  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st ägg
Mejeri
  • 2 msk smör
  • 5 dl grädde
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 100 g fetaost
Frukt/grönt
  • 1 msk dill
  • 300 g morötter i olika färger
  • 4 msk citronsaft
  • 1 st morot
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st gul lök
  • 2.5 klyfta vitlök
  • 100 g haricots verts
  • 0.5 msk färsk ingefära
  • 0.75 st citron
  • 2 st kokta rödbetor
  • 4 st salladsblad
Kryddor/smaksättare
  • 1 tärning fiskbuljong
  • dillkvistar
  • 0.5 tsk Santa Maria Garam Masala
  • 1 msk chilisås
  • basilikablad
  • 2 msk färsk basilika
  • 1 msk balsamico
  • 1 tsk örtagårdskrydda
Torrvaror
  • 1.5 tsk flytande honung
  • 2 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 dl Panko Crunchy Crumbs (glutenfritt ströbröd)
  • 0.5 dl cashewnötter
Övrigt
  • 80 g löjrom
  • 150 g halloumi
  • 150 g fryst bladspenat

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!