Tillbaka till menyerna

Vecka 46

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1279 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 484 Kcal

      Köttbullar med blomkålsrisotto

    • Middag - 352 Kcal

      Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    • Mellanmål - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Dessert

  • Tisdag - 457 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag - 451 Kcal

      Rödbetor med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 37.9 gram

Fett: 50.1 gram

Protein: 54.5 gram

Energi: 868.2 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 484 Kcal

    Köttbullar med blomkålsrisotto

    Tillaga varma köttbullar med en krämig blomkålsrisotto. Dekorera med apelsinklyfta och persilja. Laga en extra portion och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 484 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl rucola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Finhacka vitlök och lök.
    • Blanda lök med färs, persilja, örtagårdskrydda, salt och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och finhacka rödlök och vitlök samt skiva champinjoner.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner grönsakerna.
    • Riv blomkålen fint med ett rivjärn och lägg ner i stekpanna.
    • Låt steka någon minut och tillsätt persilja och parmesan.
    • Smaka av med salt och peppar. 
    • Bryn några minuter.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och lägg på en klick blomkålsrisotto och köttbullar.
    • Lägg på skivad paprika och dekorera med apelsinklyfta och persilja. 
    • Servera med ajvar relish och aioli samt riven parmesanost.

     

    Ingredienser

    4 portioner

    • 2 klyfta vitlök
    • 1 st gul lök
    • 4 msk persilja
    • 600 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk olivolja
    Blomkålsrisotto
    • 0.5 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 12 st färska champinjoner
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 st blomkål
    • 2 msk persilja
    • 2 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör 1 portion:
    • 1 dl rucola
    • 0.33 st röd paprika
    • 1 msk ajvar relish
    • 1 msk Aioli
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 st apelsinskiva
    • 1 msk bladpersilja

    Måndag middag 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Måndag mellanmål 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag middag 451 Kcal

    Rödbetor med kyckling

    En härlig gratäng till hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Gör så här:
    • Sätt ugnen på 220 grader.
    • Skär rödbetor i klyftor och lägg i en ugnsfast form.
    • Ringa över olja och Balsamico.
    • Pressa över citron.
    • Häll av oljan från den tärnade osten och lägg ost över rödbetorna. S
    • para lite ost som topping.
    • Skala och skär rödlök i tunna klyftor och lägg i formen.
    • Krydda med örtagårdskrydda, salt och svartpeppar.
    • Blanda runt.
    • Dela kycklingen och bryn några minuter i smör i en stekpanna.
    • Tillsätt vitlök, salt och svartpeppar.
    • Lägg kycklingen över rödbetorna och smula över ost.
    • Sätt in i ugnen i ca 15 min.
    • Toppa med timjan och servera med en grönsallad.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 1000 g förkokta rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 0.25 st citron
    • 150 g tärnad fetaost i olja
    • 1 st rödlök
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 500 g kycklinglårfilé
    • 5 g smör
    • 1 klyfta vitlök
    • 2 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 3 msk olivolja
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 1 tsk rapsolja
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
Frukt/grönt
  • 5 klyfta vitlök
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st rödlök
  • 12 st färska champinjoner
  • 0.5 st blomkål
  • 1 dl rucola
  • 0.33 st röd paprika
  • 1 st apelsinskiva
  • 3 tsk ingefära
  • 0.5 st mango
  • 1 st blodapelsin
  • 1000 g förkokta rödbetor
  • 0.25 st citron
Kryddor/smaksättare
  • 6 msk persilja
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk ajvar relish
  • 1 msk bladpersilja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 1 msk balsamico
  • 2 msk färsk timjan
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 600 g nötfärs
  • 150 g laxfilé
  • 500 g kycklinglårfilé
Mejeri
  • 2 dl parmesan
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g tärnad fetaost i olja
  • 5 g smör
Övrigt
  • 1 msk Aioli
  • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!